Agenda postumană a Forumului Economic Mondial – tehnocrația și transumanismul

Klaus Schwab a ținut recent un discurs la ceremonia de decernare a premiilor Crystal, în ziua deschiderii conferinței de la Davos, ediția din 2023, a Forumului Economic Mondial. În acest discurs, Schwab a descris lumea ca fiind un complex de probleme la care organizația sa are soluția salvatoare.

Oferim mai jos traducerea unui editorial excelent al jurnalistului Frank Wright de la Life Site News:

„[Ce a declarat Klaus Schwab în discursul său:]

Nu ne-am fi putut întâlni într-un moment mai dificil. Ne confruntăm simultan cu atât de multe crize. De ce avem nevoie pentru a stăpâni viitorul?

Cred că faptul de a avea o platformă în care să fie implicate toate părțile interesate ale societății globale: guverne, afaceri, societăți civile, generația tânără – și aș putea continua – este primul pas în a face față tuturor provocărilor.

În analiza Riscuri globale a Forumului Economic Mondial (WEF) nu se menționează faptul că multe – dacă nu toate – dintre aceste crize globale sunt rezultatul acțiunilor guvernelor și organizațiilor precum cea a lui Schwab.

Este ciudat, atunci, să prezinți boala ca fiind leacul. Agenda WEF este în mod evident susținută prin promovarea unui sentiment de criză, ceea ce încurajează în mod firesc oamenii să se gândească la metode de ieșire din aceste crize. Prin aceste metode, WEF se înfățișează pe sine ca fiind un fel de colac de salvare de urgență pentru umanitate – o cale pe care nimeni nu ar urma-o în circumstanțe normale. Totuși, propria versiune a înțelegerii realității nu ia în calcul deficitul enorm care decurge din însăși ideologia despre care pretinde că va salva planeta.

Viziunea perversă a Forumului Economic Mondial asupra naturii umane

Desigur, trăim vremuri neobișnuite. Este important să ne amintim, totuși, cum creșterea costurilor de trai a fost cauzată de guvernele și companiile cărora Schwab vrea să le dea o putere și mai mare. Politicile de izolare, sancțiunile ruinătoare și răspândirea unui sentiment de criză globală privind mediul au dus la măsuri care ne subminează grav nivelul de trai, atât acum, cât și în viitor.

Decăderea morală a culturii noastre bazate pe mass-media a transformat viciile în virtuți în conștiința unei populații nihiliste care caută plăcerea. Sexul, necumpătarea, extremismul personal sunt semnele dorinței neîngrădite. Oamenii sunt modelați tot mai mult din punct de vedere social printr-o simulare a realității pe ecrane, care «favorizează deteriorarea sănătății psihice», după cum menționează un raport din 2022.

Mijloacele prin care oamenii sunt informați sau dezinformați cu privire la natura realității îi face, în fond, bolnavi psihic. În plus, aceste mesaje sunt create de un sistem de algoritmi modelați după trilioane de date adunate în aproape 20 de ani de rețelele de comunicare digitală. Pe scurt, agenții statului au capacitatea de a-ți modela opiniile despre tine însuți, despre realitate și alegerile tale de viață, fără ca tu să știi asta.

Acesta este un deficit în însăși valoarea umană și [această deteriorare] are loc acum. Există un deficit democratic în Occident, în care libertatea de mișcare, de conștiință și de exprimare, înainte «inalienabilă», a fost suspendată printr-o urgență dubioasă de sănătate globală. Ceea ce s-a petrecut ne-a arătat că drepturile noastre, departe de a fi inviolabile, urmează să ne fie negate atunci când exercitarea lor liberă s-ar dovedi incomodă pentru cei care conduc.

Însă asta înseamnă că aceste drepturi nu mai sunt, de fapt, drepturi. Ele nu au fost amânate, ci anulate. WEF nu menționează nimic despre suprimarea bruscă a libertăților fundamentale care au stat la baza societății occidentale în cea mai mare parte a secolului trecut. Politicile legate de urgența medicală globală și de controversatele tratamente ARNm dezvoltate ca răspuns sunt omise.

Aceste măsuri constituie unul dintre motivele pentru care nimeni nu mai vorbește despre «Lumea liberă», deoarece Occidentul și-a pierdut, fără îndoială, statutul de superioritate morală pe care pretindea că îl are. Nu mai este un sistem liberal-democrat pluralist, întrucât tinde puternic spre o ideologie unilaterală, în care suntem liberi să fim de acord sau, în caz contrar, suferim consecințele devastatoare ale disidenței publice pentru că evidențiem cu voce tare un număr tot mai mare de fapte esențiale.

Această transformare șocantă a culturii noastre de la una care era mândră să manifeste toleranță față de punctele de vedere opuse la un stat bazat pe supraveghere și cenzură nu este deloc menționată în agenda WEF. Pe măsură ce oamenii se raportează mai mult la mediile bazate pe ecrane decât la relațiile unii cu ceilalți, ne putem aștepta ca mașinile să nu ne susțină independența conștiinței și puterea caracterului care alcătuiesc ce e mai bun în noi.

Schwab pledează pentru o viziune tehnocratică, pentru o omenire schimbată prin tranziția către un viitor mai puțin uman. Avem o problemă de management. Într-un fel, oamenii care ne gestionează viețile nu sunt niciodată trași la răspundere pentru deciziile lor dezastruoase. Pe de altă parte, din obiectivele și anunțurile WEF reiese că acesta promovează o teroare fabricată privind schimbările climatice pentru a susține un viitor post-uman.

Agenda WEF de astăzi este un aspect al acestei strategii, care, bazată pe încercarea de a înlocui interacțiunea umană cu simularea pe ecrane, reflectă viziunea mult mai timpurie a unui celebru ecologist.

James Lovelock, care a devenit o celebritate datorită inventării termenului «Gaia», a avansat mai întâi ideea că oamenii care joacă jocuri video fac un bine mult mai mare planetei decât dacă merg afară să cunoască alți oameni în viața reală. Nu contează impactul asupra sănătății psihice, care se deteriorează pe măsură ce experiențele reale din interacțiunile dintre oameni sunt înlocuite cu stimularea pe ecrane. El a prevăzut un viitor în care oamenii vor fi înlocuiți de cyborgi – fuziunea dintre om și mașină.

Satul colaborării globale este o inițiativă WEF, care promovează înlocuirea relațiilor umane reale cu realitatea fabricată de mașină. WEF prezintă această încurajare a oamenilor de a se distanța de realitatea relațiilor umane față în față și de a accepta identități create prin pixeli și algoritmi ca fiind un exercițiu benefic de cooperare între noi.

Aceasta este o tehnică similară fiecărei inițiative din agenda lor postumană. Înlocuirea vieții reale cu simulări pe ecrane pare să sune incitant [pentru adepții acestei agende], ca și cum am putea participa la crearea unei «lumi democratice» noi, digitalizate.

Aceste procese nu doar că sunt sinistre prin scopul lor de a determina omenirea să prefere așa-zisa «viață» de pe ecran în locul existenței reale, dar sunt infantile și infantilizante.

Proiectul «stăpânirii asupra viitorului» se bazează pe a înlocui participarea la viața reală cu o versiune mai gestionabilă și mai editabilă a umanității viitoare, modelată prin medii bazate pe ecran și prin tehnologii precum implanturile biometrice și modificările genetice. «Stăpânirea asupra viitorului» înseamnă managementul asupra populației globale – în ceea ce privește numărul, comportamentul, natura și remodelarea socială a acesteia printr-o lume virtuală.

Din punctul de vedere al managementului tehnocrat, umanitatea constituie o problemă de rezolvat. Își propune să-și perfecționeze propriul sistem ștergând tot ceea ce încă ne ancorează în lumea reală la scară umană. De la credința în Dumnezeu până la obiceiurile noastre care ne defineau ca națiune și comunitate, tot ceea ce definește natura umană urmează să fie modificat printr-un proiect de raționalizare. Este un vis al stăpânilor. Pentru cei stăpâniți, visele lor vor fi doar cele plăsmuite de mașină.”

Citiți și:
Tirania transumanistă se instalează la nivel global (II) – Țările occidentale unde sunt deja în vigoare proiecte similare sistemelor de credit social
Prof. dr. Vasile Astărăstoae: Editarea genomului – între panaceu, eugenie și transumanism (II)
Trudeau, marioneta lui Schwab WEF Young Global Leader, este pe cale să preia controlul asupra internetului din Canada și să cenzureze tot ce se opune narațiunii sinistre a instituției

 

yogaesoteric
2 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More