Ai grijă ce mănânci! Dovleceii din supermarket – sursă de îmbolnăvire cu cancer

 

În plin sezon al legumelor proaspete, acestea s-au dovedit a fi o sursă reală de intoxicaţie, hipertensiune, cefalee, tulburări grave ale metabolismului și chiar cancer.

Legumele din supermarketuri conțin un nivel ridicat de nitrați. Aceasta este concluzia Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, care a efectuat o expertiză de laborator a legumelor comercializate în mai multe rețele de supermarketuri.

Potrivit rezultatelor expertizei, dovleceii, varza nouă, cartofii și ceapa sunt produsele cu cel mai mare nivel de nitrați. Într-un comunicat de presă este menționat că în toate probele de dovlecei, în patru probe de varză nouă şi în câte o probă de cartofi noi şi ceapă s-a depistat o concentrație de nitraţi care depășește limitele maxime admisibile. Astfel, potrivit analizei, produsul cu cel mai mare conţinut de nitrați s-a dovedit a fi dovlecelul, depășind concentrația maximă admisibilă cu 122%.

Mai puțin dăunătoare sunt roșiile și castraveții, cu o valoare a nitraților încadrată în limitele admisibile. Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, limita admisibilă a nitraţilor pe zi este de 3,7 mg la 1 kg de masă corporală, iar de nitriţi – 0,2 mg.


Citiţi şi:

Magazinele din România sunt pline de fructe tratate cu radiații ionizante care au ca efecte obezitate, diabet de tip II și cancer  
Topul celor mai periculoase fructe şi legume din agricultura industrială cu un conţinut alarmant de pesticide 
Cum eliminăm pesticidele de pe fructe şi legume 

 

yogaesoteric
21 septembrie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More