Alertă! Cele mai populare smartphone-uri ne radiază în fiecare secundă

 

Comisia Federală de Comunicaţii (FCC) investighează smartphone-uri produse de Apple şi Samsung, companiile cu cele mai răspândite produse printre utilizatorii din întreaga lume, acuzate că emit un nivel mai ridicat de radiaţii decât permit reglementările instituției.

Verificările efectuate de Chicago Tribune în laboratorul de testare a radiaţiilor RF Exposure Lab din California au arătat că modelele iPhone 7 şi iPhone 8 de la Apple, precum şi Galaxy S8, Galaxy S9 şi Galaxy J3 de la Samsung emit cantități de radiații care depăşesc limitele stabilite de legislația în vigoare.

Depistarea cantităților periculoase de radiaţii a fost înregistrată printr-un test care a plasat telefoanele la 2 mm distanţă de un trup uman, adică situațiile când folosim telefonul lipit de ureche în timpul unui apel telefonic sau când telefonul este ţinut în buzunar.

Este doar o bucățică din puzzle-ul imens al tehnologiei smartphone

Americanii atenționează că au efectuat teste pe doar 11 smartphone-uri, dintre sutele de mărci vândute în întrega lume. Însă suntem „asigurați” că riscurile pentru sănătate asociate radiaţiilor emise de telefoanele smart sunt „încă incerte”.

Unii spun că cei din generaţia tânără sunt expuşi la mai multe radiaţii emise de smartphone-uri decât cei aparținând generaţiilor mai în vârstă, deoarece smartphone-urile sunt din ce în ce mai răspândite în ziua de astăzi. Să nu uităm însă că şi telefoanele mobile obişnuite emiteau radiaţii.

Colosul american Apple a încercat să se apere și a acuzat Chicago Tribune că testarea a fost inexactă, prin comparaţie cu testele realizate de însăși compania producătoare. Însă ziarul american se apără la rândul lui, susținând că laboratorul unde reporterii săi au întreprins testele este recunoscut și acreditat de FCC pentru verificările frecvenței radiațiilor provenite de la device-urile electronice.


Citiţi şi:

6 motive de îngrijorare pentru posesorii de telefoane de tip smartphone

Chiar şi numai 15 minute de convorbiri ce sunt efectuate la telefonul mobil pot să afecteze dramatic nu numai structura, ci și funcționarea creierului

 

yogaesoteric
21 septembrie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More