Albinele, protectoarele umanității și gardienii planetei

Albert Einstein a spus odată: „Dacă albina ar dispărea de pe suprafața globului, atunci omul ar mai avea doar patru ani de trăit. Dacă nu ar mai fi albine, nu ar mai fi polenizare, nu ar mai fi plante, nu ar mai fi animale, deci omul nu ar mai exista

Prin producerea unui aliment de super clasă și prin eforturile lor necontenite de polenizare, care ating aproape orice colț al planetei, influența albinelor este direct legată de capacitatea omenirii de a trăi în abundență și chiar de a supraviețui.

Polenizarea este procesul care alimentează germinarea plantelor. Acesta este modul prin care plantele sunt capabile să se înmulțească, să crească, și să înflorească. Albinele sunt responsabile pentru marea majoritate a tuturor polenizărilor, iar experții estimează că o treime din rezervele de alimente ale lumii se bazează în mod direct pe capacitatea prolifică a albinelor de a poleniza.

Albina este un maestru artizan care posedă toate elementele unui geniu la locul de muncă: delicată precizie, instincte uluitoare și o etică a muncii de neegalat de către aproape orice creatură vie. Doar o singură albină poate poleniza 30 de flori într-un minut. Iată doar câteva exemple de fructe, legume, semințe sau nuci cultivate într-un climat tropical, sub-tropical sau temperat care se bazează pe eforturile de polenizare ale albinelor: migdale, mere, caise, avocado, sfeclă, afine, broccoli, varză, morcovi, caju, țelină, cireșe, nuci de cocos, bumbac, castraveți, struguri, lămâi, lime, mango, ceapă, papaya, pere, soia, căpșuni, pepene verde și multe altele…

În plus față de polenizare, albinele produc unele dintre cele mai nutritive super-superalimente din lume, și sunt singurele insecte care produc alimente pentru consumul uman. Acestea includ polenul de albine, mierea, propolisul și lăptișorul de matcă. Aceste superalimente sunt direct legate de longevitate, vindecare, îmbunătățirea performanțelor atletice, creșterea abilităților cognitive, precum și de o îmbunătățire generală a calității vieții la cei care le consuma.

Oamenii au știut despre aceste beneficii de mii de ani. Cercetările făcute de ruși au arătat că apicultura este profesia cu cei mai longevivi oameni. Având în vedere că se petrece rar să găsești un apicultor care să nu consume o parte din produsele din stup, conexiunea cu longevitatea este evidentă.

Chiar și înțepăturile de albine au fost folosite pentru a ajuta persoanele cu artrită (terapia cu venin de albine) și ceara de albine este folosită în producția de lumânări, săpunuri și alte produse utile. Există, de asemenea, dovezi că filosoful grec Pitagora era un consumator înflăcărat de miere și alte produse apicole care au fost utilizate în Grecia antică de către sportivii olimpici.

Chiar Hippocrate, părintele medicinei moderne, se crede că a folosit polenul cu peste 2.500 de ani în urmă, ca parte a protocolului său de vindecare.

Dacă doriți să îmbunătățiți calitatea și producția dumneavoastră de fructe, legume, sau grădina de flori, urmăriți să mențineți un roi de albine cât mai aproape de grădină și vedeți ce se petrece. Veți avea nu doar propria linie de producție de superalimente dar, de asemenea, și o armată suplimentară de polenizatori super-dornici de a catapulta rodul grădinii voastre în stratosferă.

Albinele au capacitatea unică de a vindeca cât și de a hrăni, atât animalele cât și oamenii lumii.

Citiți și:
Surprizele naturii: Și albinele pot fi stângace sau dreptace
Oamenii de știință apelează la tehnologie întrucât numărul de albine în declin amenință securitatea alimentară globală

 

yogaesoteric
29 mai 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More