Alexandru Săraru: „Tot timpul au fost bani în politică, dar este cinic că în pandemie au existat cele mai mari finanțări pentru partidele politice”

Alexandru Săraru, analist politic, a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu pentru a discuta despre Ziua Românilor de Pretutindeni, despre refuzul Serbiei de a permite accesul pe teritoriul său a deputatului AUR Ringo Dămureanu, dar și despre situația românilor care muncesc în Germania.

Primul subiect dezbătut în emisiune a fost despre Ziua Românilor de Pretutindeni și dacă statul se implică în promovarea și afirmarea identității culturale:

Primul aspect ce nu este cazul să fie uitat este că noi avem încă o Românie dincolo de graniță. Avem cea mai mare Diaspora, fără să luăm în calcul Siria, țară care a trecut printr-un război. Românii trăiesc un război economic și nu au ce pune pe masă. Singura variantă pentru acești oameni este munca în străinătate. Este evident că nu s-a făcut nimic pentru acești români, altfel nu mai plecau. Sunt indignat de discursul susținut de Președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni. A reușit să transforme o zi specială în campanie de vaccinare. Accentuez faptul că va fi din ce în ce mai greu să facem ceva pentru acești români, deoarece generațiile care se vor naște în afara granițelor țării nu au cum să mai simtă românește. Un aspect umilitor a fost închiderea granițelor pentru români în timpul pandemiei”, a spus Alexandru Săraru.

Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre protestul spontan a partidului AUR în fața ambasadei Serbiei din România, deoarece nu i s-a permis intrarea în Serbia deputatului Ringo Dămureanu: „Situația este dramatică pentru românii din Timoc, iar acest aspect nu a fost foarte mediatizat. Este vorba despre o hărțuială, iar acest deputat a fost umilit la graniță. Situația este destul de gravă, dar ce este și mai grav este faptul că statul român nu a luat nicio atitudine. Protestul spontan al partidului AUR în fața ambasadei a fost ceva bun, dar din păcate nu va rezolva această problemă. Acolo are loc un proces forțat de epurare etnică, iar românii din Timoc sunt foarte oropsiți și amenințați. Deputatul Ringo Dămureanu a mai fost în Serbia și nu a avut probleme la graniță, dar dintr-o dată regulile s-au schimbat și are nevoie de alte formalități”, a afirmat analistul politic Alexandru Săraru.

Întrebat cât de bine au stat politicienii în anul pandemiei și cum a ajuns 2020 să fie cel mai profitabil an pentru partidele politice, Alexandru Săraru a răspuns: „Acești oameni nu au fost afectați de pandemie, chiar dacă nu au fost bani pentru alocații, pentru măriri de salarii, totuși partidele politice au avut parte de cel mai profitabil an. Tot timpul sunt bani în politică. Este însă cinic faptul că în pandemie au existat cele mai mari finanțări pentru partidele politice. Legislația este necesar să fie revizuită la sânge, iar acest furt din banul public trebuie oprit imediat. Mai mult de 60% din banii primiți de partide se duc în publicitate și către presa plătită. Românii plătesc aceste partide pentru a ne minți la televizor.”

Citiți și:
Fără de țel, fără conștiință națională…
Manipularea publicului de către mass-media: «Ură la pachet, personalizată doar pentru tine»
România sub presiunea virusurilor și despre noua conducere de la Washington (I)

 

yogaesoteric
13 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More