O nouă metodă de colectare a ADN-ului și a datelor personale: Interpol a creat o bază de date ADN pentru găsirea persoanelor dispărute

O nouă bază de date creată de Interpol va face posibilă identificarea unei persoane dispărute prin compararea la nivel internaţional a datelor genetice din familie, a anunţat organizaţia internaţională de cooperare poliţienească.

Profilul ADN al unui membru de familie poate fi comparat cu cel al unui cadavru neidentificat sau cu rămășițele acestuia prin identificarea ADN-ului comun. Această metodă este deseori folosită când o mostră directă de la o persoană dispărută – de origine medicală, luată anterior, sau de pe un obiect personal precum o periuță de dinți – nu este disponibilă, notează organizația. Însă este nevoie de calcule complexe pentru a confirma o potrivire, deoarece rudele biologice împărtășesc diferite procentaje din ADN. Această complexitate este amplificată atunci când este aplicată la nivel internațional, datorită variației genetice printre populațiile din lume.

Baza de date, numită I-Familia, este prima care analizează automat astfel de diferențe, fără a necesita informații de la originile genetice ale unei persoane, și totodată oferă recomandări standardizate referitoare la ceea ce constituie o concordanță.

Părinţii „este necesar să îşi dea consimţământul pentru ca datele lor să poată fi utilizate pentru căutări internaţionale”. Profilul lor ADN nu conţine date cu caracter personal şi este comunicat sub forma unui cod alfanumeric. Dacă există o concordanţă, notificările vor fi trimise ţărilor care au furnizat materialul genetic provenit de la cadavrul neidentificat şi profilurile ADN ale familiei.

Citiți și:
Un sistem de marcare bazat pe ADN ar putea înlocui codurile de bare (Studiu)
Studii recente despre ADN arată că păstrăm în ființa noastră memoria tuturor strămoşilor de la facerea lumii!
Tehnică de calcul biomoleculară prin intermediul ADN

 

yogaesoteric
13 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More