Alianța Părinților critică decizia UMF Iași de a condiționa participarea studenților la examene de vaccinare: O decizie profund antidemocratică și abuzivă care îngrădește un drept fundamental al copiilor noștri

Alianța Părinților critică decizia UMF Iași de a condiționa prezența studenților la examene de vaccinare, de prezentarea unui test PCR sau a unei adeverințe conform căreia titularul a fost infectat, informează un comunicat de presă trimis pe adresa redacției R3media.

Conform comunicatului, decizia „îngrădește dreptul la educație al studenților” și are menirea „să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale, deși un atare act ar încălca flagrant libertatea și dreptul persoanei de a dispune de ea însăși”.

Orice încercare / formă de constrângere ori de obligare, directă sau indirectă, a oricărei categorii sociale de a se vaccina, indiferent de motivele invocate de către autorități / diverse instituții, reprezintă un abuz și o încălcare flagrantă a prevederilor Constituției României și a tuturor legilor subsecvente cu privire la drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei.

Nimeni nu are dreptul, din punct de vedere moral sau juridic, să exercite presiuni de natură să limiteze vreunei categorii sociale dreptul la muncă, educație, liberă circulație sau la liberă decizie privind sănătatea personală.

În calitate de părinți nu putem accepta o decizie profund antidemocratică și abuzivă care îngrădește un drept fundamental al copiilor noștri și (având în vedere informațiile din surse oficiale prezentate mai sus) poate avea consecințe grave asupra sănătății lor”, scriu cei de la AP, cerând UMF Iași să revină asupra deciziei.

Iată comunicatul integral:

„Stimate Domnule Rector,

Alianţa Părinţilor a luat cunoștinţă de conţinutul Deciziei nr 516/12.05.2021, decizie care îngrădește dreptul la educaţie al studenţilor care din diverse motive au decis să nu se vaccineze anti-covid, al celor care nu-și pot permite să plătească teste RT-PCR și al celor care nu au trecut prin boală.

Considerăm că aceasta este o decizie menită să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale, deși un atare act ar încălca flagrant libertatea și dreptul persoanei de a dispune de ea însăși.

Orice încercare / formă de constrângere ori de obligare, directă sau indirectă, a oricărei categorii sociale de a se vaccina, indiferent de motivele invocate de către autorităţi / diverse instituții, reprezintă un abuz și o încălcare flagrantă a prevederilor Constituţiei României și a tuturor legilor subsecvente cu privire la drepturile și libertăţile fundamentale ale persoanei.

Nimeni nu are dreptul, din punct de vedere moral sau juridic, să exercite presiuni de natură să limiteze vreunei categorii sociale dreptul la muncă, educaţie, liberă circulaţie sau la liberă decizie privind sănătatea personală.

În plus, vă rugăm să aveţi în vedere următoarele:

1- Prezentarea unui certificat de vaccinare este complet irelevantă pentru dovedirea stării de sănătate, din următoarele motive:

  • În prospectele vaccinurilor, pe site-ul EMA, pe site-ul FDA (surse incontestabil oficiale) este scris la loc vizibil că nu se știe cât durează imunitatea indusă de vaccin.
  • Pe site-ul Agenției Europene a Medicamentelor se menţionează explicit că nu se știe în prezent dacă vaccinarea va împiedica transmiterea intracomunitară a virusului.
  • Din aceeași sursă: nu se știe dacă persoanele vaccinate vor fi purtătoare de virus și vor putea să răspândească în continuare virusul în comunitate.
  • Nu toate persoanele vaccinate dezvoltă anticorpi – conform acelorași surse oficiale.
  • Eficacitatea vaccinurilor este, evident, discutabilă în condiţiile în care, conform datelor INSP, până la 15 martie 2021 au fost în România 8.157 persoane vaccinate care au fost ulterior confirmate cu covid și 89 persoane decedate din cauza covid-19 care fuseseră vaccinate anterior. Dintre acestea, 12 persoane primiseră și a doua doză.

2- Prezentarea unui test RT-PCR negativ este de asemenea irelevantă știut fiind faptul că rezultatul este dependent de numărul de cicluri de amplificare folosit și că numărul de rezultate fals pozitive este foarte mare, acest test nefiind creat în scop diagnostic, după cum afirmă însuși dr. Kary Mullis, inventatorul său.

3- În cazul trecerii prin boală, valabilitatea de 90 (sau 180) de zile a certificatului este cu totul arbitrară, dat fiind faptul că există o mare variabilitate a răspunsului imunitar de la o persoană la alta; studii deja efectuate au dovedit că o persoană care a trecut prin boală în luna martie 2020 prezenta anticorpi și după 6 luni, în noiembrie 2020; problema imunităţii este mult prea complexă pentru a putea fi tratată în acest mod simplist.

4- Toate vaccinurile anti-covid au primit autorizare condiţionată de punere pe piaţă, ele se află în stadiu de studiu clinic și într-un proces de monitorizare suplimentară deoarece lipsesc date de siguranţă, aspect semnalat în prospectele vaccinurilor prin pictograma triunghi negru cu vârful în jos; este imoral să se exercite presiuni prin restrângerea drepturilor și libertăţilor pentru ca cetăţenii să accepte aceste vaccinuri experimentale.

5- Având în vedere numărul mare de efecte secundare grave, numărul mare de decese (care nu pot fi puse pe seama unor „coincidenţe”) și dată fiind mortalitatea prin boala COVID similară unei gripe (tot conform datelor oficiale) este imoral și inacceptabil ca studenţilor să li se permită să-și exercite un drept renunţând la un alt drept.

6- Orice persoană are DREPTUL, nu OBLIGAŢIA de a accesa servicii de sănătate puse la dispoziţie de stat, iar statul are obligaţia de a oferi cetăţeanului acces la servicii în schimbul contribuţiilor plătite de acesta la bugetul de stat. În același timp, orice persoană are dreptul de a refuza orice act medical, fără a i se îngrădi drepturile fundamentale (ex: dreptul la liberă circulaţie, dreptul la muncă sau la educaţie).

7- Ultimul raport al Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA) semnalează între 9 decembrie 2020 și 7 martie 2021, o creștere enormă a ratei avorturilor spontane în Marea Britanie, cu 366%, avorturi produse la șase săptămâni după vaccinarea anti-covid. Cu atât mai mult, având în vedere această informaţie, ar fi imorală constrângerea cetăţenilor prin restrângerea drepturilor și libertăţilor lor fundamentale.

8- Nu s-a publicat până în prezent nicio listă oficială a afecţiunilor care contraindică vaccinarea.

În calitate de părinţi nu putem accepta o decizie profund antidemocratică și abuzivă care îngrădește un drept fundamental al copiilor noștri și (având în vedere informaţiile din surse oficiale prezentate mai sus) poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii lor. Vă solicităm, deci, să reveniţi asupra deciziei menţionate.

Solicităm număr de înregistrare și răspuns scris la adresa de e-mail din antet.

Cu consideraţie,

Comitetul Director al Alianţei Părinţilor”

Citiţi şi:
Analist: „Vacciniada și continuarea escrocheriei covid sunt singura lor soluție”
Doar studenții vaccinați sau cu test negativ pot susține examenele la UMF Iași. Ce se petrece cu cei care nu vor să se imunizeze

 

yogaesoteric
16 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More