Alina Mungiu spune că „fenomenul rezist” e creat de Putere: Toți cei din timpul #Rezist au dispărut! Unde mai sunt azi? Nu că nu îi știu eu, nu-i știe nimeni!

Politologul Alina Mungiu Pippidi spune că Puterea din România și-a creat propria „societate civilă”, pe care o folosește când are nevoie. Ea a dat exemplu fenomenul „Rezist”, care a dispărut la fel de repede precum a apărut.

Statul din România a subminat presa din greu prin infiltrarea de către servicii secrete și prin banii direcți pe care îi dă guvernul, prin care își cumpără sprijin. Și tot statul și serviciile au subminat complet societatea civilă (…) De ce vocea ei nu contează? Răspunsul este că Puterea și-a construit o pseudo-societate civilă care apare numai când e nevoie de ea. Altfel, dispare complet. Toți aceia din timpul #Rezist au dispărut. «Iașiul vă salută», «Rezist Sibiu»……. unde mai sunt azi? Nu că nu îi știu eu, nu-i știe nimeni!

Deci ei nu făcuseră nimic înainte și n-au mai făcut nimic după aceea. Asta în sine este extraordinar de suspect. Au fost scoși din cutie și băgați la loc în cutie. Sunt evident niște influenceri ascunși care au scos în stradă niște oameni de bune intenții. Lumea s-a dus acasă după aceea și a așteptat să apară o organizare și organizarea n-a mai apărut.

Nu există o a doua țară în care să existe o pseudo-societate civilă fabricată de presă și de servicii secrete”, a spus Mungiu, la podcastul lui Ionuț Cristache, citată de Inpolitics.

Mungiu Pippidi spune că statul român seamănă cu cel rusesc, după cum se comportă.

Mie mi se pare că stăm foarte prost la statul de drept. Deci noi am avut primul președinte al ANI, pe Horia Georgescu. Dl Georgescu l-a anchetat pe Iohannis când era candidat la președinție, după care, la 3 luni după ce Iohannis a câștigat, a fost arestat, trimis în judecată, ținut în arest preventiv o foarte lungă perioadă, nu pentru munca lui de la ANI, ci pentru ce făcuse la ANRP, cu tot grupul de acolo. După această poveste, dl Georgescu finalmente ajunge în judecată și la sfârșit ÎCCJ spune că nu există fapta.

Faptul că DNA îl arestează pe șeful celeilalte agenții anticorupție, după ce întâi SRI îi dă informații să se ducă după Iohannis, să nu ajungă președinte – dacă iei per total chestiunea asta, suntem cam ca Rusia, adică suntem un stat în care se poate petrece orice, absolut orice, oricui”, a mai zis Pippidi.

Citiți și:
Politolog: „Statul din România a subminat presa din greu”
Conștiința civică și examenele ei

 

yogaesoteric
16 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More