Politolog: „Statul din România a subminat presa din greu”

Alina Mungiu Pippidi susține că România este singura țară în care atât serviciile secrete, cât și politicienii, au creat o societate civilă pe care o folosesc în scop personal, care este activată atunci când e nevoie de ea.

Declarații cel puțin interesante făcute de politologul Alina Mungiu Pippidi: aceasta susține, cu subiect și predicat că, în România, serviciile secrete și politicienii au creat o societate ocultă, de uz propriu, care este activată atunci când este nevoie de ea și apoi făcută să dispară.

,,Statul din România a subminat presa din greu prin infiltrarea de către servicii secrete și prin banii direcți pe care îi dă guvernul, prin care își cumpără sprijin. Și tot statul și serviciile au subminat complet societatea civilă”, a declarat Alina Mungiu Pippidi.

În opinia sa, Puterea din România și-a construit o pseudo societate civilă care apare numai atunci când este nevoie de ea. În caz contrar, dispare complet. În acest sens, Pippidi a dat ca exemplu #Rezist, ,,Iașiul vă salută”, „Rezist Sibiu”.

,,Deci ei nu făcuseră nimic înainte și n-au făcut nimic după aceea. Asta în sine este extraordinar de suspect. Au fost scoși din cutie și băgați la loc în cutie”, spune politologul român.

Alina Mungiu Pippidi a adăugat că, în mod evident, sunt niște influenceri ascunși care au scos în stradă niște oameni de bună credință.

,,Nu există o a doua țară în care să existe o pseudo-societate civilă fabricată de presă și de servicii secrete”, a explicat Mungiu Pippidi.

Citiți și:
Cum se construiește o revoluție
Cum a devenit presa o inchiziție externalizată a serviciilor
George Soros și puternica sa fundație de dezinformare în masă. Rețeaua din România (VIII)

 

yogaesoteric
17 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More