Amazon își obligă șoferii să accepte urmărirea biometrică

Amazon le cere șoferilor săi de livrări să semneze un formular de consimțământ care permite companiei să îi urmărească pe baza datelor biometrice drept „condiție pentru livrarea pachetelor Amazon”, potrivit Business Insider.

Mii de șoferi din Statele Unite au fost nevoiți să semneze formularul de „consimțământ biometric” pentru a nu-și pierde locurile de muncă.

Formularul, care a fost consultat și publicat de jurnaliștii de la VICE, îi oferă Amazon acordul șoferilor pentru a folosi la bordul vehiculelor „tehnologie de luat vederi care colectează fotografia voastră cu scopul de a vă confirma identitatea și a vă conecta la contul vostru de șofer”.

Sistemul presupune să „colecteze, stocheze și folosească informații biometrice de la asemenea fotografii”. Tehnologia urmărește locația și deplasările șoferilor, ca de exemplu câți kilometri conduc, când frânează, când fac viraje și cât de rapid conduc.

Șoferii cărora li s-a cerut să semneze formularul sunt angajați prin intermediul unor parteneri de livrări care folosesc stațiile de livrare ale Amazon și care sunt supuși regulilor companiei.

Amazon nu a dat curs solicitărilor pentru comentarii.

Informația a venit după ce Amazon a anunțat în luna februarie că va începe să utilizeze camere de luat vederi inteligente în camioanele sale pentru a urmări șoferii în timp ce aceștia conduc.

Compania a declarat într-un comunicat remis după anunțarea măsurii că noile camere fac parte dintr-un efort de a investi „în siguranță în cadrul tuturor operațiunilor noastre”.

Camerele AI (n.r. inteligență artificială) pot detecta dacă șoferul conduce peste limita legală, cască sau dacă nu poartă centura de siguranță, printre altele”, afirmă comunicatul Amazon.

Citiți și:
Amazon a găsit „soluția” pentru renunțarea la măști: Stickere pentru cei vaccinați. „Curajoșii” primesc o bifă pe insigna de identificare
Dronele cu recunoaștere facială sunt gata să zboare. Amazon și o firmă israeliană finanțată și de Microsoft au deja prototipurile

 

yogaesoteric
10 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More