Dronele cu recunoaștere facială sunt gata să zboare. Amazon și o firmă israeliană finanțată și de Microsoft au deja prototipurile

Unele dintre primele drone cu capacități avansate de recunoaștere facială sunt dezvoltate de companiile de supraveghere israeliene. Iar poliția americană ia în calcul folosirea, cât mai curând, a acestei tehnologii controversate, informează Forbes.

Ca semn al apariției iminente a identificării biometrice din aer, o firmă startup israeliană, finanțată anterior de Microsoft, a brevetat tehnologii pentru recunoașterea facială bazată pe drone. O cerere de brevet de invenție, publicată la începutul lunii februarie, a fost depusă de AnyVision cu sediul la Tel Aviv încă din august 2019, în SUA. Tehnologia va ajuta o dronă să găsească cele mai bune unghiuri pentru o fotografie de recunoaștere facială, înainte de a urmări să găsească o potrivire pentru țintă prin referire la chipurile stocate într-o bază de date. Dispozitivul este numit „Poziționarea adaptabilă a dronelor pentru o recunoaștere facială îmbunătățită”.

Brevetul își propune să rezolve unele dintre aspectele complexe ale identificării chipurilor umane dintr-o platformă zburătoare. Apar diverse probleme evidente atunci când urmărim să recunoaștem pe cineva dintr-o dronă: dobândirea unui unghi din care o față poate fi fotografiată în mod corespunzător și posibilitatea de a obține imagini de bună calitate în timp ce persoana se mișcă sau se deplasează. Ambele sunt considerabil mai dificil de realizat.

Nu este clar dacă tehnologia este destinată doar Armatei sau dacă va fi vândută și forțelor de Poliție.

Agențiile militare americane au propus câteva soluții, inclusiv un proiect de recunoaștere facială tactică avansată la distanță, al Comandamentului operațiunilor speciale din SUA (SOCOM) și inițiativa de recunoaștere și identificare biometrică inteligentă de la altitudine și distanță.

Microsoft a cumpărat o participație la compania startup în valoare de 74 de milioane de dolari în 2019. În 2020 au apărut informații că instrumentul AnyVision a fost utilizat la punctele de trecere a frontierei dintre Israel și Cisiordania.

Amazon are, de asemenea, un brevet similar pentru flotila sa experimentală, potrivit companiei.

Citiți și:
Supravegherea dusă la un nou nivel: A apărut o aplicație de recunoaștere facială pentru a determina dacă vizitatorii sau angajații poartă mască
Big Brother este total în China: Sute de milioane de camere de supraveghere prevăzute cu recunoaștere facială!

yogaesoteric
27 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More