Amendă uriaşă pentru Facebook! Ce sumă va trebui să achite conducerea reţelei de socializare

 Comisia Europeană a amendat Facebook în luna mai 2017 cu 110 milioane de euro, pentru că a furnizat informaţii înşelătoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014.

Instituţia europeană a arătat că Facebook a susţinut că nu poate conecta automat conturile utilizatorilor Facebook cu WhatsApp, dar apoi doi ani mai târziu a lansat un serviciu care face acest lucru.

„Contrar declaraţiilor din timpul procesului de evaluare a preluării, posibilităţile tehnice de potrivire a identităţilor utilizatorilor Facebook şi WhatsApp existau în 2014, iar angajaţii Facebook cunoşteau acest lucru”, se arăta într-un comunicat al executivului UE.

Facebook afirmă că erorile făcute în declaraţiile din 2014 nu au fost intenţionate şi Comisia a confirmat că nu au influenţat rezultatul evaluării fuziunii.

Amenda nu va inversa decizia Comisiei de aprobare a achiziţiei WhatsApp şi nu are legătură cu o investigaţie separată, legată de protejarea datelor utilizatorilor.

Comisia Europeană ar fi putut să fi amendat Facebook cu până la 1% din cifra de afaceri, respectiv 276 de milioane de dolari, în baza rezultatelor din 2016, dar a precizat că Facebook a cooperat şi a recunoscut neregulile.

Amenda CE vine după ce Facebook a fost penalizată de autoritatea pentru protecţia datelor din Franţa cu 150.000 de dolari, pentru că nu a prevenit accesarea datelor utilizatorilor de către furnizorii de publicitate.

Tot în luna mai 2017, autoritatea antitrust din Italia a impus WhatsApp o amendă de 3 milioane de euro, pentru că a obligat utilizatorii să furnizeze date personale Facebook.

Citiţi şi:
După dezmințiri repetate, Facebook recunoaște acum că angajații săi au cenzurat anumite site-uri de știri
Facebook îţi distruge viaţa
O descoperire surprinzătoare a savanților. Aceasta a apărut după ce 500 de oameni și-au dezactivat conturile de Facebook


yogaesoteric
12 septembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More