Amenințarea existențială care vine: Acționăm în comun sau va fi fiecare pentru el însuși?

Gilbert Doctorow, un expert rus competent și informat, explică faptul că mai este într-adevăr o nano-secundă până la miezul nopții. Acesta este un avertisment extrem de important, care, la fel ca și al meu, va fi probabil ignorat pe riscul nostru. În nicio capitală occidentală sau în presa scrisă și televizată nu a fost recunoscută consecința provocărilor continue extrem de nesăbuite și periculoase la adresa Rusiei. Atacul neoconservator american asupra Rusiei este cea mai nesăbuită nebunie din istoria omenirii. Kremlinul a încurajat provocările acceptându-le și prelungind un conflict care ar fi putut să fie o victorie rapidă, pentru a împiedica implicarea SUA și a NATO să extindă conflictul. Situația s-a desfășurat exact așa cum am prezis, iar acum Doctorow spune că am ajuns la punctul de ruptură.

Jalnicele popoare occidentale, atât de neimplicate, atât de inconștiente, atât de trădate de conducătorii lor nu au nicio idee despre ceea ce li se pregătește.

Paul Craig Roberts

Amenințarea existențială care vine

M-am întors duminică la Bruxelles, după o lună de călătorii în țările exotice și calde de la sud de ecuator. Șocul reintrării la sosirea în Belgia a fost mult mai mare decât scăderea cu 27 de grade Celsius a temperaturii aerului exterior. După o lună în care am recepționat foarte puțin știrile rusești, din cauza problemelor legate de satelit și de serviciile hoteliere, aseară am pornit emisiunea de știri și discuții a televiziunii de stat rusești „Șaizeci de minute” pe www.smotrim.ru și am primit o prezentare completă a stării actuale a relațiilor cu SUA, care sunt foarte aproape de Ziua Judecății de Apoi.

Permiteți-mi să vă împărtășesc punctul cheie, și anume modificările care urmează să fie anunțate în curând la doctrina rusă privind prima utilizare a armelor nucleare și noile lor linii roșii mai precise, care au apărut în urma planurilor de divizare și distrugere a Rusiei care par să fie difuzate zilnic la televiziunea americană.

Ca de obicei, Evgheni Popov, membru al Dumei de Stat și prezentator al emisiunii „Șaizeci de minute”, a pus pe ecran o mulțime de segmente video de la televiziunile occidentale, inclusiv o lungă declarație a generalului-locotenent Ben Hodges, fost comandant al tuturor forțelor americane din Europa din 2014 până în 2017, despre cum este necesar să li se dea ucrainenilor rachete de precizie cu rază lungă de acțiune pentru ca aceștia să atace Crimeea rusă și, de asemenea, mai departe în inima Rusiei. Interviul din care a fost făcută această declarație nu apare încă în căutarea Google, dar din interviurile postate în 2022 reiese clar că Hodges nu este un nebun, iar declarațiile sale este necesar, așa cum spunea Popov, să fie tratate cu cea mai mare seriozitate.

Contextul, desigur, pentru escaladarea radicală despre care se discută acum în Statele Unite este așteptarea unei ofensive rusești masive care va începe în scurt timp. Înfrângerea iminentă a forțelor ucrainene a focalizat atenția Washingtonului.

Unul dintre participanții obișnuiți la emisiunea „Șaizeci de minute” a înfruntat apoi direct camerele de luat vederi și a declarat că doctrina nucleară a Rusiei este în curs de revizuire în lumina acestor planuri agresive difuzate în Statele Unite, astfel încât Rusia se îndreaptă spre o politică de lovituri nucleare tactice „preventive”, asemănătoare cu cea a Statelor Unite. Mai mult, dacă Ucraina vizează Crimeea și inima Rusiei, atunci Rusia va răspunde conform planurilor stabilite acum. Aceste planuri prevăd contraatacuri împotriva instalațiilor militare americane din Europa și din zona continentală a Statelor Unite, folosind rachete hipersonice. Panelistul solicită ca această amenințare de contraatacuri în Europa și în SUA să fie făcută publică și explicită, astfel încât nimeni să nu aibă dubii cu privire la ceea ce să se aștepte din partea Kremlinului.

Deci, iată-ne aici. Rușii înlătură ficțiunea unui război prin procură și dezvăluie statutul de cobeligerant al SUA și al aliaților săi din NATO în pregătirea unui război direct cu NATO. După cum ar spune ilustrul nostru fost președinte, un om cu puține cuvinte: „Nu e bine!”.

Permiteți-mi, de asemenea, să împărtășesc cu cititorii mei medicamentul amar pe care tocmai l-am împărtășit cu fiica noastră: căutați o portiță de scăpare!

Fie, așa cum sper din tot sufletul, va exista o mișcare anti-război în SUA, în Europa, ca urmare a șocului pe care îl provoacă știrile de terapie de șoc care se dezvoltă acum cu privire la viitorul război care se apropie între NATO și Rusia, sau, în caz contrar, va fi fiecare pentru el însuși.

În 1937, în Berlin, unii evrei au decis să reziste la furtună și să rămână pe loc. Au fost alții care au luat primele bărci spre Anglia, SUA, America de Sud. Toți cei din emisfera nordică s-ar putea să ne confruntăm acum cu aceeași alegere existențială.

Gilbert Doctorow, 8 februarie 2023

Citiți și:
Neobrăzata Ucraină: Comunicatul impertinent al Ambasadei Ucrainei la București referitor la legea privind minoritățile din această țară
Contrabandă cu arme în Ucraina

 

yogaesoteric
27 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More