America sacrifică Europa pentru salvarea generalului Dolar

Cronica distrugerii deliberate a Europei își consumă o nouă filă prin războiul din Ucraina. De 30 de ani, Statele Unite au avut o singură obsesie pe continentul nostru, să împiedice apariția unei „Europe a europenilor”, despre care vorbea generalul Charles de Gaulle, o Europă bazată pe o securitate „care să meargă de la Atlantic la Urali”. „Adevărul este că americanii vor sfârși prin a fi urâți de toată lumea. Chiar și de cei mai apropiați aliați!”, anticipa De Gaulle, în 1963, vremurile de azi.

Vizionarul conducător francez avea dreptate. Războiul din Ucraina este atât vârful doctrinei politicii externe americane („Dezbină și stăpânește”), cât și momentul unei potențiale inversări.

Asistăm nu numai la o revoluție militară rusă, datorită armelor hipersonice, ci și la apariția unei lumi multipolare.

Schimbări majore în lume

În toată această poveste, Franța are un avantaj imens – este atât o putere europeană, cât și una internațională, fiind prezentă pe toate oceanele planetei. Parisul poate să dea un brânci Americii, dar vrea să facă asta? Are viitorul lider de la Elysee dorința de a sancționa faulturile Washingtonului asupra intereselor UE?

Ca să putem înțelege lumea de mâine este necesar să analizăm bine ce se petrece acum în fața ochilor noștri. Declinul puterii americane este inevitabil. Lumea se pregătește de o „de-dolarizare” fără precedent.

Dar mai sunt și alte aspecte de luat în seamă:

  • autodistrugerea UE, prin măsurile luate la Bruxelles. Sancțiunile fără cap dictate de-a valma împotriva Rusiei lovesc și în Europa, nu numai în Putin și în camarila lui;
  • declinul puterii germane, care a uitat vechea înțelepciune a cancelarilor Bismarck și Willy Brandt – Europa merge prost atunci când Germania și Rusia nu se înțeleg;
  • trezirea politică a Indiei, care menține lumea anglo-saxonă la granițele sale;
  • schimbarea de macaz a politicii Partidului Comunist Chinez. Beijingul a demonstrat deja că înțelege jocul inflaționist al Occidentului și de doi ani a decis să stocheze materiile prime esențiale și cerealele, lovitură pe care azi Vestul consumator o resimte din plin.

SUA, avertisment pentru europeni: „Să fim clar înțeleși!”

Sesizând pericolul, Statele Unite au dat un ultimatum tuturor țărilor care nu s-au grăbit să-și sacrifice propriile interese pe altarul supremației politice americane. Încetarea cooperării economice, militare și de orice alt fel cu Rusia este un ordin pentru toată Europa, s-a stabilit la Washington!

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, nu s-a ferit să lanseze amenințări împotriva statelor care văd o oportunitate în actuala situație de pe glob. Pentru unii, menținerea relațiilor cu Rusia și, mai mult, umplerea golului lăsat de alianța SUA-Marea Britanie-Franța-Italia-Japonia este acum o șansă ce nu se dorește a fi ratată.

Să fim clar înțeleși, coaliția unită nu va fi indiferentă față de acțiunile care subminează sancțiunile pe care le-am impus”, a tunat, de la Washington, șefa Trezoreriei SUA.

Un nou sistem financiar global

Misiunea e clară, euro se dorește să fie adus la pământ pentru ca dolarul să-și mențină supremația pe piața valutară internațională! După ce China a impus companiilor occidentale prezente pe piața sa să facă tranzacții în yuanul digital, iar Rusia a anunțat că orice vinde (petrol, gaz, cărbune, grâne, oțel etc.) este necesar să fie plătit în ruble, generalul „Dolar” a început să-și cam piardă stelele de pe umeri.

Sfârșitul sistemului financiar bazat pe tranzacții în dolari este accelerat de evoluțiile geopolitice. Occidentul a căutat cu disperare să sancționeze Rusia pentru a o subjuga economic, dar a sfârșit prin a ridica prețurile la energie, materii prime și alimentele, iar totul s-a întors împotriva sa, adică a populației civile.

Citiți și:
Rusia intenţionează să aibă până anul viitor o rublă „digitală” capabilă să facă plăţi internaţionale
Marea ruptură: lumea A şi lumea B

 

yogaesoteric
3 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More