ANALIZĂ: Ce s-a petrecut cu România în pandemie și unde ne aflăm acum – privire retrospectivă, date oficiale, studii, avertismente (I)

Am elaborat un material mai lung, plin însă de date și informații, care merită aflate de toți românii.

Măsurile de carantină au distrus mai multe vieți decât au salvat

Măsurile de carantină au distrus mai multe vieți decât au salvat, demonstrează un studiu realizat în Franța, citat de Le Figaro. Potrivit studiului, „efectele nocive ale izolării sunt evaluate în funcție de impactul restricțiilor asupra economiei și, în consecință, asupra nivelului de venit al populației. Primul element care se află la baza modelului utilizat este ideea, susținută în mod repetat de economiști și de date statistice, conform căreia speranța de viață este direct corelată cu nivelul venitului mediu.”

Decizia politică de a impune restricții stricte a provocat în 2020 cea mai gravă recesiune economică din perioada postbelică”, susține politologul Kevin Brookes, director de cercetări al GenerationLibre, care a amintit că, potrivit INSEE (L’Institut national de la statistique et des études économiques collecte), „un sfert dintre familii au declarat că situația lor financiară s-a deteriorat de la începutul izolării”. Au fost afectați mai ales pe tineri, ale căror venituri au scăzut cu 5-10% între 2019 și 2020. Potrivit studiului, în Franța 5 milioane de persoane au suferit pierderi ale veniturilor de la prima izolare, iar un milion au sărăcit, conform asociațiilor de caritate Secours Catholique.

În funcție de durata acestui declin brusc (și, prin urmare, de eficacitatea politicilor de redresare, reintegrare și ocupare a forței de muncă puse în aplicare), apar mai multe scenarii: „cel mai probabil, potrivit autorilor, este cel în care această pierdere de venit s-ar ameliora după 5 ani în medie. În consecință, ținând seama de impactul acestei schimbări asupra speranței de viață a persoanelor în cauză, aproximativ 1.200.000 de ani de viață s-ar fi pierdut, prin urmare, ca efect al încetinirii economice și al sărăcirii”.

Studiul se referă la persoanele afectate economic. Însă dacă ne gândim și la blocarea accesului la îngrijiri medicale a celor bolnavi de alte boli decât covid, la efectele pe termen lung asupra sănătății psihice, emoționale și fizice ale izolării și blocării, dar și ale panicii care a fost propagată permanent – inclusiv la efectele asupra tinerilor și copiilor –, ne putem da seama de „eficacitatea” lockdown-urilor, care nu s-au bazat pe niciun fel de studii științifice.

Spitalul Foișor, de 217 paturi, închis și gol pentru 3 pacienți! Spitalul CF Witting, de 320 de paturi, blocat pentru 8 pacienți covid!

Numai la Spitalul Foișor, transformat exclusiv – fără nicio logică – în „spital suport covid”, pe lista de așteptare pentru intervenții chirurgicale erau în total 831 de pacienți, așadar, aproape 1000 de pacienți, în cazul cărora intervențiile au fost anulate, nu amânate! Pacienți care aveau la zi contribuțiile la sănătate. Potrivit unei informări transmise de spital în data de 11 mai 2021, la acel moment, „ultimii 2 pacienți [covid au fost] externați astăzi 11.05.2021; Au rămas un număr de 3 pacienți în secția ATI în îngrijire directă, fiind internați din data de 10.04.2021, 20.04.2021 și respectiv, 24.04.2021”. Spitalul a început să se redeschidă luni, 24 mai, după ce a rămas închis aproape două luni. Un întreg spital specializat, performant, de 217 paturi, a stat gol și blocat pentru doar 23 de paturi ocupate la început cu pacienți covid, care au fost externați până când spitalul a mai rămas doar cu 3 pacienți. 3 pacienți la 31 de medici și 190 de asistente (numărul medicilor de la Foișor). De pe 11 până pe 24 mai un spital întreg a stat gol doar pentru 3 pacienți covid! S-a mai petrecut în vreo altă țară așa ceva?

Câți dintre oamenii care nu au mai avut acces la tratamente și operații, sufereau de cancer osos, au suportat dureri, unele cumplite, au suferit și încă suferă de tot felul de probleme complicate, având nevoie de intervenții care nu sufereau amânare?

La fel s-a petrecut la spitalul Colentina, ținut gol, unde probabil că zeci de mii de pacienți cu boli cronice nu au mai avut acces la cele aproape 30 de secții specializate, performante, potrivit declaratiilor managerului spitalului, apărute în presă. „Spitalul Colentina merge în gol aproape fără pacienți, aproape în faliment, rechiziționat pentru Covid. Între timp «am avut nenumărate cazuri de pacienți care s-au prăpădit pentru că nu au avut tratament și supraveghere. Am pacienți care sunt la limită»”, spunea în februarie prof. univ. dr. Gheorghe Andrei Dan, șeful Secției clinice de cardiologie și al Clinicii Medicale Colentina. Și probabil că nu sunt singurele spitale care au fost în această situație.

În nicio altă țară nu a mai avut loc o astfel de situație, nu au fost închise și blocate spitale pentru a fi transformate exclusiv în „suport covid”. În alte țări s-au creat circuite în spitale, s-au rechiziționat spitale private (care nu au fost transformate, peste noapte, în „suport covid”), s-au înființat spitale temporare, izolate de spitalele de stat sau specializate. La noi s-au investit zeci de milioane de euro în spitale modulare, construite special pentru cei infectați (13 în total, potrivit doamnei dr. Monica Pop, care a spus și că spitalele de campanie au paturi ATI) și au stat goale, în general nefolosite. În timp ce spitale precum cel din Botoșani, nou-nouț, a rămas închis pe perioada pandemiei din motive derizorii (neracordare la utilități).

Deși România s-a îndatorat cu o sumă uriașă, în afară de luarea unor „măsuri” precum impunerea de restricții dure și închiderea spitalelor mari de stat – măsură inedită, aplicată doar la noi –, guvernanții noștri nu fost în stare să „copieze” nicio măsură (spitale funcţionale, circuite în spitale, suplimentarea paturilor ATI şi a personalului, compensații în zona economică etc.) din țările occidentale de unde ne luăm lumina, chiar dacă au avut mai bine de un an la dispoziție. Au preferat să prelungească la nesfârșit starea de alertă, prin care ne-au fost încălcate drepturi și libertăți garantate de Constituție. În tot acest timp au avut loc, una după alta, tragedii în spitale, care au cutremurat o țară întreagă. Românii care au protestat au fost insultați, fiindu-le aplicate etichete stigmatizante precum „extremiști” sau „teroriști”, în condițiile în care în marile țări europene, unde sistemul medical și cel social sunt bine puse la punct, au ieșit în stradă milioane de oameni.

În timp ce în țări europene precum Germania, Franța, Italia etc., unde situația era mai gravă decât cea din România, copiii continuau să meargă la școală, România a luat decizia de a închide școlile în totalitate. Potrivit organizației Kid’s rights, România se află pe locul 118 într-un clasament format din 182 de țări, în eșalonul țărilor cu cele mai drastice restricții care au afectat copiii în perioada pandemică. De asemenea, România a fost singura țară care a internat cu forța asimptomaticii (care, odată internați, au fost și „tratați”, deși era vorba de oameni sănătoși) și a fost pe primul loc la amendă maximă raportată la salariul mediu în UE. Toate aceste date arată că în România s-au luat cele mai abuzive măsuri.

Oare câți oameni au murit sau au suferit o agravare a condiției lor fiindcă, deși au ajuns la unitățile de urgență la spital, au fost ținuți netratați pentru că protocolul nu permitea tratament din motivul stupid că un test a ieșit pozitiv și atunci trebuiau „tratați de covid” sau că au fost nevoiţi să aștepte rezultatul testului (mai multe mărturii despre astfel cazuri – inclusiv o mărturie a reputatului medic dr. Monica Pop – circulând în presă)?

Un alt spiral blocat a fost CF Witting. Dr. Dana Drăgoescu, director medical al Spitalului CF Witting din Capitală, a spus, pentru News.ro, că au fost mulți pacienți cu boli grave care au murit pentru că nu au putut merge la controale în spital. „În total sunt 8 pacienți [covid], unul în secția de terapie intensivă, 4 cazuri cu suspiciune de Covid și trei cazuri confirmate. Spitalul are o capacitate de 320 de paturi”, declara aceasta în data de 20 mai. „Sunt foarte mulți pacienți care sunt non-Covid, care au patologie complexă, care au nevoie de ajutor medical, sunt foarte mulți, mulți și-au pierdut viața tocmai pentru că nu au venit la controale, nu și-au reevaluat starea de sănătate. … Noi am fost defavorizați, nu am avut aviz de funcționare pentru blocul operator și pentru secția chirurgie”, a declarat dr. Dana Drăgoescu.

Toate aceste date ne conduc către concluzia că în țara noastră au fost afectați mult mai mulți oameni decât în alte țări, mai ales că România este pe primele locuri la mortalitatea cauzată de cancer.

După cum arăta, pe 9 decembrie 2020, Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România, citat de Hotnews, „accesul pacienților români la servicii medicale și medicamente a înregistrat scăderi dramatice, între 30% și 80% în timpul pandemiei, după transformarea spitalelor în centre covid-19”. De asemenea, directorul Centrului Național de Cercetare Demografică, Vasile Ghețău, arăta, tot în decembrie 2020, că „mortalitatea neobișnuit de mare din luna octombrie nu a fost cauzată de pandemie. Restricțiile au împiedicat tratamentul bolnavilor cu alte boli în afară de covid”.

Mai mult, reprezentanții Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, cea mai mare asociație care reprezintă pacienții oncologici din România, atrăgeau atenția, într-o scrisoare deschisă, în iunie 2020, că numărul deceselor zilnice cauzate de cancer s-a dublat sau chiar triplat în timpul pandemiei, ajungând la 300-400 pe zi în România!

Dacă înainte de pandemie, mureau zilnic 142 de pacienţi din patologia oncologică (conform Globocan 2018), astăzi, cu ce am semnalat anterior, această cifră s-a dublat sau triplat! Şi cine răspunde de aceste decese evitabile? În România, nimeni! Cine să se ocupe de pacienții cronici, dacă Ministerul Sănătății nu mai există, ci doar Ministerul Covidului? Nimeni! Opriți acest genocid şi deschideți spitalele până nu este prea târziu!” – scriau reprezentanții organizației în textul scrisorii deschise.

În 2020, doar 227 de români au murit cu diagnostic principal de covid-19!

Știrea anului a fost însă transmisă pe 16 mai: potrivit datelor Ministerului Sănătății, în 2020, doar 227 de români au murit cu diagnostic principal de Covid-19 (fiind deci victime directe): „Remarcăm numărul extrem de redus de decese intra-spitalicești având drept diagnostic principal covid-19 – 227 decese pentru anul 2020. Această situație relevă faptul ca la nivelul tuturor unităților spitalicești, codificarea diagnosticului la externare (principal și secundar) pentru raportarea DRG, cel puțin pentru externații decedați, reflectă într-o măsură redusă situația reală a decesului de covid (…). O altă observație este aceea că, din totalul deceselor având drept diagnostic secundar covid – U. 07 .1 (19.698 decese), s-a constatat o mare variabilitate a diagnosticului principal. Astfel, unele dintre diagnosticele codificate ca principale erau diagnostice acute care, conform OMS, nu pot fi asociate bolii covid (ex. IMA, ulcer gastric acut, hernii, fracturi, traumatisme etc).” Prin urmare, doar 227 de români au fost victime directe ale covid-19 în 2020!

Înainte de pandemie, mureau în jur de 4.100 de români pe lună de cancer și nu blocam economia, pentru ca sute de mii de oameni să rămână fără muncă, nu închideam spitalele și școlile, nu opream viața socială și culturală, nu ne lăsam încălcate drepturile și libertățile garantate de Constituție! Pentru un număr uriaș de decedați de alte boli, nu am stat arestați în case, izolați, nu am desființat legăturile dintre noi și propria umanitate! Din cauza „unicei boli” covid, care a făcut 227 de victime directe, această cifră a decedaților de cancer s-a dublat sau chiar triplat!

Chiar dacă, lăsând la o parte problemele legate de procedura de încadrare a deceselor sau de refuzul (cu totul nejustificat și ilogic) al efectuării autopsiilor, INS și datele înregistrate oficial privind decesele arătau că, în octombrie și noiembrie 2020, au fost 6.080 morți covid (conform datelor de atunci, care se dovedește că nu au fost corecte), aceleași date au dezvăluit că, în aceeași perioadă de doar două luni, au fost aproape 40.000 decese din ALTE cauze (39.720). Prin urmare, au fost de peste 6,5 ori mai multe decese din alte cauze decât covid. Mai exact, exceptând morții de/cu covid, au fost cu 12.220 decese în plus față de medie (!) cumulate în aceste două luni (sursă).

Închinarea la noul idol totalitar și jertfele de pe altarul acestuia

Sunt informații apărute în presă, sunt date oficiale, semnale de alarmă din partea mai multor oameni avizați, dar se pare că pentru cei care dețin puterea, fără să ne reprezinte de fapt – fiindcă încalcă în mod flagrant și repetat Constituția –, toate acestea nici nu există! Unicul aspect care există, unicul obiectiv este îndeplinirea normei de vaccinați la hectar. Acesta este noul idol totalitar la care trebuie să ne închinăm! Indiferent câte jertfe ne cere pe altarul lui! Nu e voie să se sufle o vorbă care ar putea să clatine acest idol!

Nu contează că tocmai în prospectele vaccinurilor se menționează că e vorba de niște seruri aflate în faza de studiu, chiar producătorii recunosc că nu sunt suficient testate și nici nu au autorizare deplină, plus că refuză să-și asume vreo răspundere în cazul unor efecte adverse severe. („Durata protecției oferite de vaccin este necunoscută și este încă în curs de a fi determinată prin studii clinice aflate în desfășurare”, „Pentru a confirma eficacitatea și siguranța Comirnaty, DAPP trebuie să depună Raportul final al studiului clinic pentru studiul C4591001 randomizat”, fiind menționată „data de finalizare” decembrie 2023, „Nu s-au efectuat studii de genotoxicitate sau de carcinogenitate”; „Acest medicament a fost autorizat [doar] conform unei proceduri numite «aprobare condiționată». Aceasta înseamnă că sunt așteptate date suplimentare referitoare la acest medicament.” (EMA) Nu se știe ce efecte vor avea aceste vaccinuri în timp. Efecte care pot fi si ireversibile.

În loc să facă reclamă (ilegală) unui produs medical, autoritățile și medicii au obligația să informeze populația complet și corect cu privire la contraindicații și la toate reacțiile adverse, la evaluările de pe site-ul EMA privind riscurile cunoscute și necunoscute, oamenii au dreptul să știe că e vorba de vaccinuri aflate încă în faza de studiu, neomologate definitiv, într-un cuvânt, experimentale, și că nu este asumată nicio răspundere nici din partea giganților Farma, nici din partea celor care îi vaccinează. De asemenea, fiecărei persoane este necesar să îi fie analizată cu atenție starea de sănătate, pentru a se ști ce boli a avut sau are, la ce poate fi alergică etc. Nimic din toate acestea nu se petrece în centrele de vaccinare, instalate, ca la război, în stradă, într-un mediu septic. Niciodată vaccinarea nu poate fi făcută în masă. „Singurele acte medicale care au fost făcute în masă au fost la Auschwitz”, spunea într-un interviu dr. Adrian Cacovean.

O altă informație foarte importantă pe care o aflăm din datele oficiale, de data aceasta din cele emise de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, este aceasta: „10,8% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021, au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, 44,3% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2”.

Potrivit informațiilor prezentate de Aurelian Popa la Nașul TV, graficul cu rezultatele pozitive în România la testele pentru covid-19, în intervalul 25 decembrie 2020 – 16 mai 2021, arată că media acestor rezultate pozitive este în jur de 15% din populația totală. Potrivit datelor CNSCBT, cam în același interval (27 decembrie 2020 – 9 mai 2021), cei care s-au vaccinat și au fost și testați au 44% rată de pozitivitate. Prin urmare, „cei care se vaccinează au o rată de pozitivitate de 3 ori mai mare decât media populației totale care se testează”.

De asemenea, un document oficial de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) arată că, de la începutul campaniei de vaccinare până pe 9 mai 2021, 27.274 de români au făcut boala după ce s-au vaccinat împotriva covid (22.911 după prima doză și 4.363 după a doua) și că 488 de persoane vaccinate au murit (414 după prima doză și 74 după a doua).

Însă situația cu adevărat îngrijorătoare și tragică, reieșind tot din documente oficiale – despre care însă nu avem voie să vorbim, fiindcă vom fi imediat anatemizați și stigmatizați ca fiind „teroriști”, „extremiști”, „conspiraționiști” și persoane de mâna a doua, demne de a fi excluse de la un număr de drepturi fundamentale – este cea referitoare la sutele de decese în urma vaccinurilor covid și miile de reacții adverse severe.

Astfel, potrivit datelor oficiale publicate de Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) din America, într-un raport de 339 de pagini, date colectate până la data de 27 ianuarie 2021, au fost 317 cazuri de decese înregistrate în urma vaccinurilor anti-covid și alte mii de efecte adverse severe. Mai mult, potrivit datelor VAERS, publicate într-un raport pe 16.04.2021, în perioada 1.01.2020-31.03.2020 (când nu exista vaccin anti-covid), au fost 36 morți în SUA în urma vaccinurilor (fiind vorba de vaccinurile convenționale). În 2021, în aceeași perioadă (1.01-31.03), numărul de morți în urma vaccinurilor (în această perioadă fiind incluse vaccinurile anti-covid) a fost de 2.810, însemnând o creștere cu peste 6000 la sută (!) pentru aceeași perioadă.

VAERS raport 21 mai: 262.521 raportări: 4.406 decese, 34.474 prezentări la urgențe, 14.986 spitalizări, 45.006 prezentări la medic; 1.598 atacuri de cord, 511 avorturi spontane, 12.219 reacții alergice severe, 1222 cazuri de trombocitopenie/ deficit al trombocitelor.

Un raport oficial a fost emis și în Europa de EudraVigilance, care menționează că, până la 22 mai 2021, au fost raportate 12.184 de decese și 1.196.190 de vătămări în urma administrării a patru vaccinuri experimentale anti-covid.

Cităm și de pe un site de presă din Franța (francesoir.fr ), care, după consultarea rapoartelor oficiale, scrie aceste concluzii:
În Europa, EUDRAVIGILANCE, baza europeană de date de farmacovigilență, înregistrează un număr de reacții adverse mai mare ca niciodată. Până pe 22 mai 2021, comparația cu alte două loturi de vaccinuri împotriva gripei și difteriei este clară: vaccinurile Covid sunt cele mai agresive din istoria vaccinurilor administrate la oameni, dar și cele mai letale! Adunând decesele post-vaccinare în urma [administrării] celor patru vaccinuri, totalul depășește 12.000 de decese.

În SUA, o țară care a vaccinat 50% din populația sa adultă, VAERS, un sistem de supraveghere aflat sub responsabilitatea CDC – Centers for Disease Control – înregistrează cifre la fel de alarmante; să calculăm: în ultimii 20 de ani (până la începutul lui mai 2021), VAERS a înregistrat 4.182 de decese, [fiind vorba de] toate vaccinurile combinate [vaccinuri convenționale]. În perioada 14 decembrie 2020 – 3 mai 2021, a înregistrat exact 4.178 decese legate de vaccinurile covid. Prin urmare, numai aceste vaccinuri reușesc să [cauzeze], în câteva luni, tot atâtea decese cât TOATE vaccinurile injectate în ultimii douăzeci de ani pe teritoriul american.”

The Lancet: „Rezultatele studiilor au fost anunțate prin comunicate de presă, lăsând multe incertitudini științifice”

Prestigioasa revistă științifică The Lancet scria, pe 21 noiembrie 2020, că „Din păcate, rezultatele studiilor au fost anunțate prin comunicate de presă, lăsând multe incertitudini științifice care vor dicta modul în care vaccinurile vor influența evoluția pandemiei. Sunt disponibile puține date în ceea ce privește siguranța. … În primul rând, durata protecției este necunoscută…”

Și British Medical Journal a criticatștiința prin comunicate de presă”: „De asemenea, știința prin comunicate de presă, pe baza analizelor intermediare sau ad-hoc și fără acces la date nu ne ajută în obținerea cunoștințelor despre vaccinurile candidate împotriva covid-19 (6, 7). Pacienții și publicul merită mai mult decât atât. La fel și profesioniștii din domeniul sănătății. Pandemie sau nu, deciziile este necesar să se bazeze pe examinarea datelor complete din studii care să fie independente de producătorii de medicamente și vaccinuri (8)”.

Citiţi a doua parte a articolului

Autor: Irina Bazon

Citiţi şi:
Cât de periculos este Covid? «Este lipsit de sens să comparăm Covid cu alte pandemii majore, cum ar fi pandemia din 1918»
De câţi morţi mai este nevoie ca să se termine pandemia?
Mike Whitney: Virusul a fost creat pentru vaccin, nu vaccinul pentru virus

yogaesoteric
9 iulie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More