Andrei Pleșu numit «pe viață» în locul lui Soros, la Fundația miliardarului din România

Iulian Capsali: „Slujește imparțial la doi stăpâni? Lui Dumnezeu și lui Mamona?!”

Un articol scris de cunoscutul ziarist Ion Spânu în Cotidianul a scos la lumină informații ciudate despre rectorul Colegiului Noua Europă și prietenul lui Gabriel Liiceanu, eseistul Andrei Pleșu, în prezent publicist-blogger la actualul Adevărul, fosta Scânteia, ziarul lui Cristian Buric, personaj cercetat de DIICOT și DNA pentru spălare de bani și delapidare de 20.000.000 (două zeci de milioane) euro:

„Poate că nu e lipsit de interes să precizăm că această «Fundație pentru o societate deschisă», finanțată de George Soros, este coordonată de «Consiliul Fundației», care «este format din trei membri numiți pe viață, care au preluat prerogativele fondatorului Fundației: Andrei Pleșu, Levente Salat, Renate Weber». Fondatorul este, desigur, George Soros! Pentru cei care nu știu, adăugăm că Levente Salat a fost directorul filialei Cluj a Fundației Soros încă din anul 1990!”

Dacă despre Renate Weber, fosta șefă a Fundației Soros și actual europarlamentar PNL se știe cine este, consemnăm ca Salat-Zakarias Levente, un adept al autonomiei maghiare în Transilvania și fost membru al Comisiei Tismăneanu, este profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) și a fost implicat în scandalul pușcăriașilor-„scriitori” pentru că a recomandat cartea Managementul campaniei electorale (Meteor Press, 2015), scrisă în Penitenciarul Rahova de Nagy Zsolt, condamnat în Dosarul „privatizărilor strategice” pentru corupție și trădare prin transmitere de secrete alături de ministrul lui Voiculescu, Codruț Sereș (anterior Nagy Zsolt mai fusese condamnat la închisoare cu suspendarea pedepsei în Dosarul „Poșta”). Cazul „scriitorilor” a intrat în atenţia DNA și a determinat Universitatea din Cluj să se delimiteze ferm de profesorii implicaţi. La data respectivă, Nicolae Manolescu, președintele USR, a propus chiar eliminarea din învățământ a cadrelor care au girat lucrările pe bandă ale unor interlopi.

Știrea despre Andrei Pleșu, în ultima perioadă văzut și alături de înalte fețe bisericești în dialoguri amuzante, a provocat reacția sarcastică a cunoscutului comentator Iulian Capsali:

„Ești tare, stimabile, la machiaverlâcuri…

Nu am știut de ce imparțialul domʼ Pleșu îl prezintă pe Soros ca pe un moșuleț incapabil, un gaga senil și total benign. Iar cei care spun despre el că e un dement mesianic, care dorește schimbarea lumii printr-un război mondial, neoliberalism/corporatism și sexo-marxism, sunt niște panglicari ridicoli.

Păi dl. Pleșu face parte din Consiliul Fundației Soros pentru o Societate Deschisă, ales PE VIAȚĂ!

Păi zi așa, Bibicule, că nu înțelegeam cum stai mata cu o mânuță întinsă la filantrop, sprijinită pe burtică, iar cu alta, sprijinită pe norișori, scrii pe teme biblice: parabole, îngeri și alte delicatesuri spirituale pentru corporatiști.
Vai, dar cum se poaʼ, slujești, imparțial, la doi stăpâni? Lui Dumnezeu și lui Mamona?

Trădare să fie, dar s’o știm și noi!”

Fundația pentru o Societate Deschisă (FSD) din București, fosta Fundație Soros, cea mai influentă organizație nonguvernamentală din România postcomunistă, și-a încetat oficial existența juridică în luna aprilie a acestui an, fuzionând prin absorbție cu un alt ONG, Fundația Serendinno, condus de către criticul de film Irina Margareta Nistor, care a preluat și mai mulți oameni cheie ai FSD. Fundația Serendinno este fosta Fundație pentru Incluziune și Coeziune Socială, partener al Fundației Soros, înființată în 2010 și care și-a schimbat numele anul trecut.

Citiţi şi:
Cine au fost șefii Soros România. Oameni din PSD și ALDE în fundația celebrului miliardar
Roger Stone, consilierul lui Donald Trump, despre România: Serviciile secrete au scăpat de sub control, sunt în cârdășie cu Soros

yogaesoteric
2 octombrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More