Angajați ai Agenţiei suedeze de sănătate publică au fost puși sub protecţia poliţiei după primirea de ameninţări cu moartea

Unii angajaţi ai Agenţiei de sănătate publică din Suedia, instituţia care a elaborat strategia naţională de vaccinare anti-covid-19, beneficiază de protecţia poliţiei după creşterea numărului de ameninţări primite.

S-a ajuns atât de departe încât există ameninţări cu moartea care sunt investigate de poliţie”, a declarat Johan Carlson, directorul agenţiei, pentru agenţia de presă suedeză TT.

Ameninţările au început în primăvară şi atunci, exact ca acum, multe i-au vizat pe purtătorii noştri de cuvânt. Dar ele au sporit şi ne confruntăm cu ele zilnic. Avem angajaţi care beneficiază de protecţia poliţiei”, a adăugat el.

Răspunsul Suediei la situaţia generată de covid-19 a fost diferit de abordarea multor altor ţări, bazându-se mai mult pe distanţarea fizică voluntară decât pe carantină strictă.

În Suedia, peste 14.600 de oameni au murit din cauza noului coronavirus, număr care, raportat la populaţie, este de câteva ori mai mare decât al celorlalte ţări nordice, dar mai mic decât al câtorva ţări europene care au optat pentru lockdown-uri.

Rata ridicată a mortalităţii a provocat o dezbatere intensă despre măsurile luate de autorităţile de la Stockholm, criticile fiind îndreptate mai ales către Agenţia de sănătate publică şi epidemiologul-şef al ţării, Anders Tegnell.

Într-un interviu acordat agenţiei Reuters în iunie anul trecut, Tegnell mărturisea că a primit ameninţări cu moartea.

Premierul suedez Stefan Lofven a afirmat că ameninţările „l-au umplut de furie”. „Se depăşeşte o limită atunci când oameni care îşi fac munca şi depun toate eforturile pentru a proteja vieţi în timpul acestei pandemii fac obiectul acestor ameninţări”, a subliniat Lofven.

Citiți și:
Suedia denigrată de un grup secret de elită de pe Facebook
Cât de periculos este Covid? «Este lipsit de sens să comparăm Covid cu alte pandemii majore, cum ar fi pandemia din 1918»

yogaesoteric
17 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More