Suedia denigrată de un grup secret de elită de pe Facebook

Două grupuri media de investigație din Suedia au demascat o camarilă online care în mod deliberat a defăimat propria țară în mass-media internațională, într-un efort de a discredita strategia suedeză covid.

Sveriges Radio a oferit detalii. 

– Ekot și Vetenskapsradion au obținut informații despre activitățile unui grup ascuns de pe Facebook.

– Sunt răspândite acuzații foarte grave în cadrul unei campanii în social media.

– Experții în domeniul influențării informațiilor consideră că tonul și metodele sunt îngrijorătoare.

– Grupul închis de pe Facebook, care numără puțin peste 200 de membri, include cadre universitare, lideri de opinie, cercetători de la universități suedeze și alte persoane care sunt supărate de modul în care Suedia a gestionat coronavirusul.

– Membrii grupului sunt în mare parte activi în Suedia, dar dialogul se desfășoară în limba engleză. S-a obținut o perspectivă asupra grupului închis, a postărilor și a activităților pentru o perioadă lungă de timp.

– Membrii coordonează activitățile din grupul de pe Facebook și propagă mesaje în câmpul de comentarii, pe Twitter, în presa suedeză și internațională. Ei și-au plasat mesajele în Time, Science, Washington Post, printre altele.

– Hanna Linderstål este analist virtual independent și lucrează pentru a consolida cunoștințele comunității de afaceri și ale autorităților cu privire la impactul informației.

– Ceea ce putem observa în activitățile acestui grup și îl face interesant este, în parte, faptul că ei curtează presa internațională, unde prezintă Suedia ca pe un eșec și susţin faptul că autoritățile suedeze ar avea o agendă ascunsă cu privire la strategia corona a țării, spune Hanna Linderstål.

– Hanna Linderstål consideră că acţiunile grupului de influenţare a presei internaționale și suedeze sunt foarte îngrijorătoare. Printre altele, țările străine sunt îndemnate să nu le permită suedezilor intrarea pe teritoriul lor, pentru a se proteja. Iar acestea sunt declarații puternice care se fac despre Suedia la nivel internațional, spune ea.

Citiți și:
Suedia. Scrisoare deschisă semnată de zeci de medici: Vaccinați doar persoanele cu factori de risc sau cei care au vârsta peste 65 de ani
Opinie: Cum să înfometezi Big Tech

 

yogaesoteric
12 iunie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More