ANUL 2013 şi particularitatea lui astrologică

(00h00’UT, 00W00/50N30, Greenwich)
 

de astrolog Rodica Purniche
 
 

Deşi momentul Anului Nou, întocmit pentru meridianul 00° al planetei, are foarte multe aspecte demne de a fi intepretate (de exemplu, sunt prezente ambele configuraţii planetare cunoscute sub numele de Aripile de pasăre, sau două triunghiuri minore cu Pluto şi respectiv, Uranus, ca planete focar), ne-am oprit atenţia şi, ca urmare, ne-am ocupat doar de chestiunea astrologică a recepţiei mutuale, de obicei destul de rară aşa cum este ea acum prezentă, dar care generează un efect sinergic demn de toată atenţia. O situaţie asemănătoare s-a produs la începutul anului 2006, când au fost 3 recepţii mutuale: Jupiter-Pluto pe Semnele zodiacale Scorpion-Săgetător, Uranus-Neptun pe Semnele zodiacale Peşti-Vărsător şi Soare-Saturn pe Semnele zodiacale Capricorn/Vărsător-Leu. Momentul a fost marcat de evenimente clare atât în Cosmos, cât şi pe Terra (de exemplu, Pământul şi-a oprit balansul pentru o perioadă considerabilă, iar şcolile spirituale autentice au luat un avânt doar aparent inexplicabil).

Deloc întâmplător, în acest an 2013 al Marelui Început, la momentul Anului Nou, „concurenţa” Semnelor zodiacale marţiene pe care o putem privi simbolic drept imaginea luptei dintre Lumină şi Întuneric, dintre Nou şi Vechi, dintre Început şi Sfârşit: recepţiile mutuale Marte-Uranus şi Pluto-Saturn.

Recepţia mutuală Marte-Uranus are loc pe Semnele zodiacale Vărsător-Berbec (Semne de expresie a Elementelor Aer şi Foc, de polaritate energetică YANG, masculin, solar, emisiv), fiecare planetă aflându-se în domiciliul celeilalte. Putem considera această recepţie mutuală ca purtătoare a energiei luminii, libertăţii, spontaneităţii şi a începutului.

Recepţia mutuală Pluto-Saturn are loc pe Semnele zodiacale Capricorn-Scorpion, (Semne de expresie a Elementelor Pământ şi Apă, de polaritate energetică YIN, feminin, lunar, receptiv), fiecare planetă aflându-se în domiciliul celeilalte. Putem considera această recepţie mutuală ca indicând energia ce corespunde inerţiei, carierismului, setei aberante de putere şi de înavuţire, conservatorismului, distrugerii, vechiului, sfârşitului.

Pluto este octava superioară a lui Marte, guvernatorul tradiţional al Scorpionului.
Semnul zodiacal Berbec este domiciliul diurn, YANG, al lui Marte, în vreme ce Semnul zodiacal Scorpion este domiciliul său nocturn, YIN.
Pluto este guvernatorul modern al Semnului zodiacal Scorpion, influxul astral al său precum şi sfera subtilă de forţă a planetei Pluto având întotdeauna nevoie de corelarea lor cu sfera subtilă de forţă a lui Marte, în contextul influxului astral (Semnul zodiacal) în care el se manifestă la un moment dat. În cazul de faţă, spunem că influxul astral al Scorpionului şi sfera subtilă de forţă a lui Pluto vor da o rezultantă comună de natura lui Marte în Vărsător.

Uranus este octava superioară a lui Saturn, guvernatorul tradiţional al Vărsătorului.
Semnul zodiacal Vărsător este domiciliul diurn, YANG, al lui Saturn, în vreme ce Semnul zodiacal Capricorn este domiciliul său nocturn, YIN.
Uranus este guvernatorul modern al Semnului zodiacal Vărsător, influxul astral al său precum şi sfera subtilă de forţă a planetei Uranus având întotdeauna nevoie de corelarea lor cu sfera subtilă de forţă a lui Saturn, în contextul influxului astral (Semnul zodiacal) în care el se manifestă la un moment dat. În cazul de faţă, spunem că influxul astral al Vărsătorului şi sfera subtilă de forţă a lui Uranus vor da o rezultantă comună de natura lui Saturn în Scorpion.

Cu alte cuvinte, energia relaţiei Marte-Pluto şi energia relaţiei Saturn-Uranus sunt perfect şi egal distribuite, fiecare recepţie conţinând un „frate mai mic” (Marte şi Saturn) şi un „frate mai mare” (Uranus şi Pluto),  implicând totodată ambele Semne marţiene şi ambele Semne saturniene.
Merită reţinute sextilele Saturn-Pluto şi Marte-Uranus, precum şi cuadraturile Marte-Saturn şi Uranus-Pluto, ca ultim detaliu referitor la aceste perechi planetare.
Două ultime observaţii astrologice tehnice înainte de a trece la „decriptarea” lor în termenii înţelegerii pentru toată lumea.
1. Prezenţa lui Jupiter, guvernatorul tradiţional al Semnului zodiacal Peşti, în Gemeni, unde manifestă calitatea energetică de „exil”, în vreme ce Neptun, guvernatorul modern al Peştilor, se află în Peşti şi la el acasă.
2. Jupiter face sextil cu Uranus şi trigon cu Marte, dar Neptun nu are nicio relaţie cu recepţia mutuală Saturn-Pluto la momentul Anului Nou, ci mult mai târziu în 2013.

Este suficient doar şi atât ca să afirmăm că, într-adevăr, anul 2013 este un an al Marelui Început, în care tot ceea ce este pornit să se încheie se va încheia, în care tot ceea ce a început va continua cu o forţă de neoprit, în această bătălie fiind implicate, pe de o parte, forţele oculte şi conservatoare ale Lumii (recepţia mutuală Pluto-Saturn) iar, pe de altă parte, forţele benefice ale Luminii şi trezirii spirituale în masă (recepţia mutuală Marte-Uranus).

Relaţia de cuadratură dintre guvernatorii Semnului zodiacal Peşti (cuadratură Jupiter-Neptun), precum şi diferenţa de calitate energetică dintre ei (Jupiter în exil şi Neptun în domiciliu) aduc faţă în faţă „făcătorul de pace universal” care este Neptun şi „marele învăţător, marea şansă” care este Jupiter. În egală măsură însă Neptun indică politica şi oamenii politici, iar Jupiter indică lenea, inerţia şi exagerarea. Fie putem avea revelaţia unor politicieni inculţi şi proşti (cuadratură Jupiter-Neptun cu Jupiter în exil în Gemeni) sau a unor politicieni tineri (Semnul Gemenilor) bine intenţionaţi în forul lor lăuntric (Neptun la el acasă, dar nesusţinut de nimic). Fie putem avea, de asemenea, revelaţia unor mari şi adevăraţi învăţători (Jupiter în Gemeni) spirituali autentici (Neptun în Peşti), deocamdată ocultaţi (Jupiter în exil şi conjunct cu Lilith) ai căror adversari sunt oamenii politici şi guvernele în general (cuadratură Jupiter-Neptun).

Relaţiile lui Jupiter cu Marte şi cu Uranus, relaţii benefice, favorabile, armonioase, indică orientarea masivă a oamenilor, în mod deliberat şi activ (Marte în Vărsător) către şcolile spirituale care permit înţelegerea corectă a fiinţei umane şi relaţia ei liberă (Uranus) cu DUMNEZEU, această orientare şi trezire în masă fiind atât rolul cât şi rodul muncii unei călăuze spirituale care are calitatea divină de erou spiritual de excepţie (Uranus în Berbec) ce pune într-o lumină nouă, originală şi universală (Vărsătorul) învăţături străvechi cu puternice valenţe transformatoare pentru absolut oricine Îl caută şi Îl doreşte cu adevărat pe DUMNEZEU (Marte în Vărsător).

Este adevărat că nu vor lipsi falşii profeţi, snobii, diletanţii, bigoţii, docţii acestei lumi, este adevărat că formele Puterii nu se vor da în lături de la a-şi juca rolurile murdare, dar ele nu vor mai avea nici forţa şi nici reuşita de altădată. Ne aşteptăm ca Justiţia să fie cea dintâi instituţie socială care să-şi consemneze deplorabilul sfârşit, fiind o instituţie străină de interesele planetei Pământ, câtă vreme a urmărit să înlocuiască legile divine corecte cu legi umane murdare, complicate, străine de orice fel de dreptate şi adevăr. Ne aşteptăm ca Biserica, de asemenea, să intre într-un neaşteptat declin datorită atitudinilor ei dogmatice, superficiale spiritual, limitatoare, înguste; o instituţie socială îndoctrinatoare şi la fel de compromisă, datorită episodului Inchiziţiei de la mijlocul mileniului II, precum şi instituţia socială a Justiţiei. Duşmanii spiritualităţii autentice sunt mult mai mulţi decât adepţii ei, dar este deja o certitudine că societatea are nevoie de modele spirituale reale, de modele masculine curate şi cu adevărat solare şi, mai ales, de siguranţă şi ocrotire. Intrarea lui Jupiter în Semnul zodiacal Rac (Semn zodiacal prin definiţie al mulţimii, al maselor, asemeni Semnelor zodiacale Fecioară şi Peşti) la începutul lui iunie 2013, pentru un an de zile, precum şi Marea Piramidă de Apă pe care o va realiza cu Saturn din Scorpion şi cu Neptun din Peşti arată clar că Voinţa lui DUMNEZEU devine activă, că DUMNEZEU îşi încheie perioada de ocultare şi că Lumina începe încet, dar sigur, să biruie întunericul. Orice fel de întuneric.

La momentul Anului Nou, atât planetele masculine (Soare, Marte, Saturn) cât şi cele feminine (Luna şi Venus) se aflau în relaţii armonioase, benefice, fără a interacţiona însă unele cu altele, în sensul că planetele feminine nu fac aspecte cu cele masculine, în condiţiile în care astrograma momentului nu conţine absolut nici o opoziţie. Marte face aspecte benefice şi cu Jupiter, şi cu Uranus, pe fundalul cuadraturii sale cu Saturn.
În schimb, Jupiter îşi menţine cuadraturile faţă de Neptun şi de Chiron, în vreme ce Uranus în Berbec face cuadraturi la „musafirii” din Capricorn – Mercur, Juno, Pluto, Soare. 

Planetele intelectului şi ale intuiţiei sunt şi ele cumva împărţite, deoarece Mercur, asemeni lui Marte, face un frumos sextil cu Neptun şi un puternic careu cu Uranus, semnalând predominanţa percepţiilor intuitive sau extrasenzoriale asupra raţiunii şi a gândirii discursive, criticiste.

Pe scurt, aşadar:
1. Intrăm într-un an în care cuplurile polar opuse îşi caută cumva identitatea, nevoia de împlinire personală, iubirea devenind încet-încet aspectul major al vieţii care depinde, fundamental, de păstrarea polarităţii predominante a celor doi – aspectul predominant YIN (feminin, receptiv, lunar) în cazul femeilor şi aspectul predominant YANG (masculin, emisiv, solar) în cazul bărbaţilor. Masculinizarea majorităţii femeilor şi feminizarea alarmantă a bărbaţilor este, dacă vreţi, adevărata inversare a polilor care face ca actuala societate umană să fie în pericol pentru timpurile care urmează. Aspectele astrologice benefice Lună-Venus şi aspectele benefice Soare-Pluto, Soare-Saturn, Saturn-Pluto, Marte-Jupiter şi Marte-Uranus exact asta arată – nevoia de redefinire a sexelor, de reaşezare în matca lor firească stabilită de DUMNEZEU, pentru a putea reveni, unii alături de alţii şi unii împreună cu alţii, la starea de armonie, la starea de complementaritate, la starea de polarizare intensă, amplă şi profundă care face ca un cuplu iubit-iubită sau soţ-soţie să poată avea acces la fericire, la împlinire amoroasă reciprocă, la refacerea androginului primordial.
2. Intrăm într-un an care va pune faţă în faţă grupuri spirituale de o excelentă calitate sau fiinţe umane trezite spiritual într-un mod armonios (sextilul Mercur-Neptun), cu grupuri fals spirituale, malefic orientate, sau cu fiinţe de o prostie şi o ignoranţă cutremurătoate (cuadratura Mercur-Uranus), care se pot trezi peste noapte implicate într-un fel de reeditare a tulburărilor religioase de la începutul mileniului I, când fanatismele de tot felul au dus la prigoana creştinilor şi la incendierea şi distrugerea unor mari biblioteci, a unor opere inestimabile. Probabil că, în astfel de condiţii, Biserica va trebui să-şi redefinească statutul – dacă ea rămâne în continuare un aparat de stat sau dacă alege, în sfârşit, să fie cu adevărat alături de oameni – spre a nu repeta ruşinoasa perioadă a Inchiziţiei.
3.Intrăm într-un an în care fiecare dintre noi va depune eforturi de transformare sau, dimpotrivă, de rezistenţă la nou, în funcţie de propriile puteri şi propria aspiraţie. La nivel social, îndrăznim a crede că forţele armate vor crea diverse alianţe spre a sparge drojdia închegată şi deja mucegăită a guvernelor de orientare malefică ce conduc lumea, în vreme ce conducătorii îşi vor da fără nici un fel de ruşine arama pe faţă prin minciună, corupţie instituţionalizată, trădare şi distrugere morală, atacuri agresive şi murdare faţă de propriile lor popoare. Totuşi, ştiind că „strop cu strop se face potop”, în măsura în care tot mai mulţi dintre noi îl vor pune pe DUMNEZEU pe primul loc în viaţa lor vom asista cu toţii la intervenţia divină în viaţa noastră, atât în plan individual cât şi la nivel colectiv.

Interesantă relaţia de trigon Lună-Venus pe Semnele zodiacale Leu-Săgetător, Semne de expresie a Elementului Foc şi de polaritate energetică YANG, relaţie foarte specială şi cumva „izolată”, deoarece ele nu mai fac nici o altă relaţie, cu nici o altă planetă (dacă avem în vedere orburile planetare stricte). Ne putem aştepta aşadar ca femeile să fie extrem de active şi solare în 2013 şi să joace un rol major în transformările planetare ce se for face simţite tot mai mult de acum încolo şi tot mai puternic de la un an la altul.

Citiţi şi:

Planetele şi influxurile lor subtile astrale 
Înţelegerea profundă a Adevărului (I)

 

yogaesoteric
9 ianuarie 2013

 
 
 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More