Anunţ periculos despre fermierii români: „Mulţi sunt în faliment fără să ştie. Tot rostogolim pierderile”

Criza pe care o traversează fermierii români s-a instalat şi din cauza lor, nu doar a contextului economic pe care îl traversează ţara noastră, conform estimărilor unor specialişti.

Mulţi fermieri români ajung în faliment fără să-şi dea seama, pentru că nu au educaţie financiară şi capacități de antreprenor, mai cred aceiaşi experţi în domeniul agricol.

De la secetă a plecat totul

Am avut 2020, un an cu pandemie şi secetă, care a dus la producţii mai mici, iar anul acesta avem din nou secetă. Mulţi fermieri sunt în faliment fără să ştie, pentru că un faliment devine vizibil abia după 3 ani, căci tot rostogolim pierderile.

Este foarte trist ca după 20-30 de ani de agricultură să ajungi în momentul în care să vinzi tot şi să nu-ţi ajungă banii să-ţi plăteşti datoriile“, a spus Dan Hurduc, proprietarul Evel H Company, care lucrează 2.200 de hectare în judeţul Vaslui.

Recolta de cereale, în scădere cu 40%

În 2020, România a avut o recoltă totală de cereale de 19 milioane de tone, în scădere cu 40% faţă de anul anterior, arată datele de la INS.

În 2022, estimările sunt pentru o producţie de 22-25 de milioane de tone, din cauza secetei care a afectat un sfert din suprafața totală cultivată cu cereale.

Citiți și:
Fabrica de zahăr de la Luduș, salvată pe ultima sută de metri de un grup de fermieri patrioți: „Suntem pe un făgaș bun și fabrica din Luduș va fi repusă pe poziții”
România are potenţial să hrănească 80 de milioane de oameni! Cine are «grijă» să nu producem nici măcar pentru noi?

 

yogaesoteric
13 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More