Apa

extras din cartea „Secretele dezvăluite ale momentului ocult al HIATUSULUI”

de profesor yoga Gregorian Bivolaru
 

Modul în care nativii din zodii de apă interacţionează cu ceilalţi este unul profund emoţional. Contactul pe care aceşti nativi îl realizează cu ceilalţi depinde în primul rând de contactul emoţional. Aceasta arată că ei urmăresc să se perfecţioneze în plan emoţional. Ei trebuie să înveţe să-şi disciplineze (adică să-şi controleze perfect) emoţiile.

Racul

Aflându-se sub influenţa lunii, aceşti nativi sunt legaţi de trecut. Astfel, ei se preocupă mai mult de ceea ce deja cunosc. Soarele aflat în momentul naşterii în zodia Racului face să se manifeste o dorinţă profundă de a explora natura legăturilor familiale, de a medita asupra originii vieţii şi de a-şi dezvolta sensibilitatea. Fiind în general foarte materni, ei trebuie să-şi diminueze şi să-şi anihileze complet sentimentul de posesivitate faţă de ceilalţi. Ei trebuie să-şi extindă noţinea de familie (care îi este foarte dragă) la întreaga umanitate.

Peştii

Nativii din Peşti par a fi încărcaţi cu „datorii karmice“ grele şi în general tocmai din această cauză ei îşi aleg să ducă o viaţă grea sau dificilă pentru a plăti (compensa) greşelile comise în trecut. În unele situaţii, nativii se nasc în această zodie pentru că se află la sfârşitul unui ciclu de evoluţie pe care trebuie să-l finalizeze şi să-l conştientizeze şi să înceapă unul nou. Nativii din Peşti simt nevoia de a se sacrifica, ei cunoscând foarte bine valoarea suferinţei şi chiar ştiu, de asemenea, să o transforme într-un instrument eficient de evoluţie spirituală. Astfel, ei acceptă conştient suferinţe şi limitări de tot felul, prin lipsuri familiale şi, lăsându-se prinşi într-un cadru profesional rigid sau chiar suferind în tăcere de o anumită boală, nativii vor progresa mult, amplificându-şi credinţa în Dumnezeu şi în menirea pe care ei intuiesc că o au. O armonizare a destinului lor se va obţine prin intermediul gândirii pozitive sau prin exprimarea naturală a compasiunii faţă de ceilalţi care suferă.

Scorpionul

Aceşti nativi au ajuns la un punct critic al drumului lor karmic. Având o mare putere asupra celorlalţi, în trecut ei au abuzat de aceasta uneori. De aceea ei trăiesc într-un climat de criză, fiind adeseori sfâşiaţi între două tendinţe contradictorii: trecutul şi moartea pe de o parte, viitorul şi viaţa de cealaltă parte. În cursul vieţii lor o parte din ei înşişi este chemată să moară pentru a lăsa altă parte să se nască. Fiind foarte curajoşi, ei sunt înzestraţi cu o excelentă memorie subconştientă. Ei au o menire greu de descoperit: să arate altora că se pot transforma total în această viaţă, trecând de la materialismul cel mai feroce la o spiritualitate elevată.

yogaesoteric

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More