Aerul

extras din cartea „Secretele dezvăluite ale momentului ocult al HIATUSULUI”
de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Semnele de aer (Gemenii, Balanţa, Vărsătorul) sunt intim legate de mental. O inteligenţă ageră şi adeseori schimbătoare precum vântul şi la fel de independentă ca şi el îi animă mai mereu pe nativii semnelor de aer. Aceasta este o excelentă şcoală de vivacitate a minţii pe care şi-o aleg sufletele care caută să-şi dezvolte agilitatea mentală (neglijată în vieţile anterioare). Tocmai de aceea, când interacţionează cu ceilalţi, nativii semnelor de aer caută să realizeze în primul rând un contact mental (intelectual) care să le permită exersarea agilităţii mentale. Aici unii nativi se refugiază în fuga lor de responsabilităţi şi de angajamente – acestea fiind greşelile caracteristice acestor semne, deoarece nativilor acestui semn nu le place să înfrunte deschis viaţa (ca în cazul zodiilor de foc, de exemplu). Un alt defect major al acestor nativi este orgoliul care se traduce la ei printr-un dispreţ faţă de contractele sociale (legăturile confirmate prin căsătorie, de exemplu).

Gemenii

Nativii din Gemeni şi-au dezvoltat considerabil calităţile mentale în trecut. Acum ei caută să aprofundeze aceasta. Disponibilităţile lor intelectuale mari le permit să se intereseze simultan de foarte multe domenii şi subiecte. Pentru a reuşi să-şi realizeze menirea, ei trebuie, înainte de toate, să devină mai focalizaţi şi mai cumpătaţi, înfrânându-şi în mod armonios dorinţa de a se ocupa în acelaşi timp de toate.

Balanţa

Nativii din Balanţă vor să recâştige starea de armonie şi de dreptate socială făcând-o să se manifeste din plin în jurul lor. Aceasta arată că ei au trăit cel puţin o existenţă marcată de efortul de a realiza cadrul unui cuplu unit şi iubitor, o căsătorie fericită. Tocmai de aceea, în contactele cu ceilalţi ei vor cauta să realizeze cât mai multe relaţii de prietenie armonioase (sau echilibrate). Dar în loc să caute să schimbe cu orice preţ caracterul fiinţei iubite cu care se complementează, nativii din Balanţă trebuie să urmărească să o accepte şi să o iubească aşa cum este. Soluţia lor în acest caz este transfigurarea celor pe care-i iubesc şi respectarea diferenţei care există între oameni.

Vărsătorul

Nativii din Vărsător au trăit în perioade ale istoriei în care valorile libertăţii şi fraternităţii erau preţuite la justa lor valoare. Concepţia nativilor din Vărsător referitoare la iubire este aproape întotdeauna cu mult înaintea epocii în care ei trăiesc. Dar adeseori ei uită pe cei care erau aproape de ei şi îi iubeau. Lecţia lor în această viaţă este să înveţe că un grup începe de la primele două persoane.

yogaesoteric

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More