Aplicaţii de valoare ale visării lucide

Într-o lume cu posibilităţi nelimitate cum este cea specifică visului conştient, creativitatea este la ea acasă. Oamenii vor putea experimenta orice mod de viaţă îşi doresc, îşi vor putea trăi fanteziile pe care nu şi le pot permite în viaţa reală, sau vor putea face repetiţii pentru succesele viitoare. Experimentarea stării de vis conştient este lipsită de orice risc, astfel încât ideile noi din orice domeniu pot fi testate în aceste lumi-model din vis. 


Visarea lucidă poate fi privită, de asemenea,  ca un proces de evoluţie spirituală, un pas înainte, pentru a-ţi reaminti cine eşti şi care este destinul tău real. Visătorul lucid are un mare avantaj în viaţă. În vise, personajele şi obiectele sunt părţi din noi înşine – fiecare personaj este o faţetă diferită a minţii şi personalităţii noastre. Putem întreba personajele din vis şi primi răspunsuri care au fost tot timpul în mintea noastră, doar că nu am recunoscut soluţiile care erau chiar în faţa noastră. Într-un vis lucid poţi prelua controlul şi depăşi temerile şi problemele. Adesea vei visa o situaţie cu care te confrunţi în viaţa reală, chiar în acel moment. Cum crezi că îţi va fi afectată atitudinea dacă te-ai putea ridica şi stăpâni situaţia? Aceasta te-ar putea ajuta în fapt să-ţi învingi temerile şi să faci faţă oricărei presiuni atunci când te întorci în “lumea reală” întrucât vei fi pregătit prin repetiţia din vis!


Visele recurente pot fi, de asemenea, stopate datorită lucidităţii. Multe persoane  au coşmaruri repetate care sunt rezultatul unei traume sau tragedii din copilărie. În timp ce ele par imposibil de oprit de către visătorul pasiv, visătorul lucid poate controla situaţia şi, în final, o poate stăpâni.


Poţi să mergi în locuri şi să faci lucruri pe care întotdeauna ai vrut să le faci în visele tale. Aceasta poate fi o evadare din viaţă când lucrurile sunt dificile. Într-un vis lucid  ai posibilitatea de a scăpa de stres, poti face grijile să dispară ca prin farmec şi poti realiza lucruri pe care ţi-ar fi plăcut să le faci dacă ai fi avut suficient timp pentru ele în timpul zilei. Chiar dacă nu se produce în lumea fizică, te vei simţi mult mai fericit şi mai relaxat graţie experienţelor din vis. Nu subestima puterea minţii de a face să se petreacă orice vrei – spune-ţi că meriţi şi lasă-ţi visele să zboare!


Se pot mări, de asemenea, capacităţile curative. Oamenii pot folosi visul conştient pentru a scurta timpul recuperării de după o boală sau operaţie chirurgicală.


Pe lângă faptul că este un puternic instrument ştiinţific pentru explorarea stării de vis, visul conştient oferă, de asemenea, un important potenţial pentru numeroase aplicaţii practice, inclusiv dezvoltare personală, creşterea încrederii în sine, depăşirea coşmarelor, îmbunătăţirea stării de sănătate fizică şi mentală, rezolvarea creatoare a problemelor şi altele. Un alt exemplu este cel al persoanelor handicapate, care vor putea să meargă din nou în visele lor, să danseze, să zboare sau chiar să facă dragoste.


La fel cum există simulatoare de zbor pentru a învăţa să pilotezi în perfectă siguranţă, visul conştient poate funcţiona ca un adevărat “simulator de realitate”, permiţând oamenilor să înveţe să trăiască în orice lume imaginabilă, să experimenteze şi să aleagă mai bine dintre diferitele viitoruri posibile. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More