Apucături de naziști: Nu respecți carantina, ești închis într-o tabără pentru refugiați

Germanii care refuză să rămână în carantină după ce au fost expuși la covid vor fi plasați în centre de detenție, în conformitate cu noile reguli pregătite de autoritățile regionale.

Saxonia a confirmat planurile de a reține persoanele aflate în carantină într-o secțiune închisă a unei tabere de refugiați. Landul susține că facilitatea va fi utilizată numai pentru persoanele care au încălcat în mod repetat regulile de izolare.

Baden-Württemberg, în sud-vestul Germaniei, va folosi camere de spital pentru a închide „infractorii covid”, sub supravegherea poliției.

În Brandenburg, autoritățile vor folosi un centru de refugiați, în timp ce Schleswig-Holstein va folosi o zonă din cadrul unui centru de detenție pentru minori, scrie Daily Mail.

Experții juridici au declarat pentru Die Welt că guvernele regionale au competența de a reține oamenii pentru încălcarea regulilor de carantină, conform Legii privind combaterea bolilor, adoptată de Bundestagul german în martie 2020 și reînnoită în noiembrie.

Planul a fost criticat pe scară largă, iar deputatul AfD, Joana Cotar, a acuzat guvernul Saxoniei că „a citit prea mult Orwell”.

Autoritățile germane au fost supuse criticilor privind gestionarea pandemiei, din cauza propunerilor de impunere a unor mandate naționale de vaccinare, în încercarea de a controla virusul – numit „dinamita socială” de către opoziție.

Cancelarul Angela Merkel a analizat inclusiv posibilitatea impunerii unei „mega-izolări”, care să includă suspendarea transportului public.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More