Deputatul Daniel Gheorghe (PNL) anunță un proiect de lege împotriva cenzurii pe rețelele de socializare pe model polonez

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a anunțat că va depune în Parlament un proiect de lege împotriva cenzurii de pe rețelele de socializare, pe model polonez.


Daniel Gheorghe

În această țară există un astfel de proiect de lege, inițiat de Ministerul Justiției din Guvernul de la Varșovia. Deși media socială ar fi firesc să servească drept o platformă pentru libera exprimare, deseori se vede interferența excesivă în conținutul publicat, a spus Ministrul Justiției, Zbigniew Ziobro. „Este timpul ca Polonia să aibă legi menite să protejeze libera exprimare de amestecul corporațiilor”, a explicat secretarul de la Justiție, Sebastian Kaleta.

Conform proiectului de lege, administratorii rețelelor de social media nu vor avea voie să șteargă postări sau să suspende conturile utilizatorilor decât dacă conținutul pe baza căreia se ia decizia violează legea poloneză. Dacă totuși se petrece aceasta, utilizatorii vor avea dreptul de a contesta decizia, iar administratorii site-urilor pot fi dați în judecată dacă nu oferă un răspuns în 48 de ore, scrie Euractiv. „Algoritmii sau proprietarii corporaţiilor gigant nu este cazul să decidă care perspective sunt corecte și care sunt greșite. Nu poate să existe acord pentru cenzură”, a declarat premierul polonez, Mateusz Morawiecki.

Deputatul Daniel Gheorghe a anunțat că va depune în Parlament un proiect asemănător. „Doresc să salut inițiativa Poloniei în acest domeniu și aștept cu nerăbdare să văd textul legislativ polonez. În calitate de parlamentar al României și demnitar PNL voi lua acest text și îl voi transpune, prin adaptare la România și realitățile concrete de la noi din țară, într-o propunere de lege pe care o voi depune la Parlament. Polonia este o națiune alături de care România poate face echipă foarte bună în apărarea libertății și a valorilor identitare europene care au clădit marea noastră civilizație!”, a spus el.

Inițiativa poloneză a venit la câteva zile după ce fostul președinte al SUA, Donald Trump, a fost suspendat pe termen nelimitat de către rețelele Facebook și Twitter. De asemenea, au mai fost închise sau suspendate și conturi ale unor asociați sau susținători de-ai săi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More