Are 71 de ani, dar arată ca la 45! Karyn Calabrese cunoaște rețeta aspectului «veșnic tânăr», oferind-o și altora


Care sunt „ingredientele” tinereții prelungite?


Cine o vede pentru prima dată pe Karyn Calabrese îi atribuie vârsta de 45 de ani. Dar Karyn nu face niciodată un secret din data nașterii sale! N-are motive. Fostul fotomodel s-a născut la puțină vreme după cel de-al Doilea Război Mondial, în data de 20 aprilie 1947. Ceea ce înseamnă că a împlinit 71 de ani.

Oricine va recunoaște că nu-i de ici de colo și nici la îndemâna oricui să arate cu 25 de ani mai tânăr decât vârsta ce rezultă din actul de identitate!

La 69 de ani…

Toți cei care văd cum arată această femeie ajunsă la vârsta a III-a se întreabă dacă există, cumva, vreo taină a longevității și a păstrării aspectului tânăr, sfidând timpului care trece nemilos peste noi toți. Karyn Calabrese susține că secretul său este… hrana vie. Sau, mai bine zis, dieta raw vegană.

După cum se știe, veganismul presupune abținerea de la alimentele de origine animală, dar în cazul dietei adoptate de Karyn, vegetalele sunt consumate exclusiv în stare crudă, minim procesată. Pentru cei care susțin că n-ar rezista unui asemenea regim alimentar sau că s-ar simți lipsiți de vlagă în urma unei diete fără carne, lapte și ouă, trebuie spus că, din punct de vedere profesional, Karyn este, la etatea sa, o persoană activă, energică.

La 65 de ani…

A deținut, de-a lungul timpului, mai multe afaceri în domeniul alimentar. Unul dintre restaurantele sale este cel mai longeviv din SUA, dintre cele specializate în hrana vie.

Deși tocmai a intrat în rândul septuagenarilor, Karyn n-are nevoie de mai mult de 4 ore de somn pe noapte, grație regimului său alimentar.

Dieta clasică, în care predomină hrana bogată în zahăr, alimentele cu indice glicemic ridicat și produsele de origine animală, suprasolicită sistemul digestiv și implică un consum de energie sporit din partea organismului, pentru eliminarea toxinelor formate, mai ales în cazul exceselor alimentare.

În organismul unei persoane care își procură „nutrienții” de la fast-food, kilogramele în plus sunt aproape inevitabile și acompaniate, adesea, de glicemia ridicată și de inflamația cronică – care îmbracă forma diferitelor boli. Dacă mai adăugăm influența poluării și a stresului cotidian, aceste persoane ajung, deseori, să fie victimele îmbătrânirii premature.

Karyn Calabrese a adoptat dieta vegană axată pe crudități (dieta raw-vegană) cu decenii în urmă, pentru a-și îmbunătăți sănătatea și a evita acumularea kilogramelor în plus. Dacă stăm bine să ne gândim, milioane de ani strămoșii noștri au consumat hrana fără a o găti cu ajutorul focului, la fel cum o consumă cea mai mare parte a speciilor din lumea vie.

Însă nu este nevoie să adoptăm de pe o zi pe alta dieta vegană, renunțând complet la micile plăceri culinare. Înțelept este să începem să consumăm cât mai multe vegetale crude, reducând gradual consumul de dulciuri, făinoase, alimente procesate și produse de origine animală.

La începutul anilor ʼ80 în casa lui Karyn s-a format un mic grup de sprijin dedicat celor care voiau să facă tranziția de la dieta clasică la dieta raw food. În doar o jumătate de an, grupul a crescut de la 6 persoane la peste 90. Atunci, Calabrese a decis să abandoneze modelingul, spre a se dedica îndrumării celorlalți în materie de stil de viață sănătos și afacerilor în domeniul alimentației sănătoase. Cu timpul, a deschis trei restaurante, un magazin de profil, un centru de terapii holistice. A lansat o carte de bucate, un ghid de detoxifiere și o gamă de cosmetice pe bază de ingrediente naturale. Predă cursuri de stil de viață sănătos și terapii holistice.

Karyn Calabrese susține că nu mai știe cum este se fii bolnav, de când a adoptat dieta pe bază de crudități și a renunțat la fast-food și la alimentele procesate. La 70 de ani, Karyn Calabrese arată cu un sfert de secol mai tânără, fără botox și vizite la medicul estetician. Astăzi, printre cursanții care o ascultă cu interes pe Calabrese se numără și numeroși medici. Între cei care îi solicită sfaturile sau îi frecventează magazinele ori restaurantele se numără și vedete internaționale, precum John Cusack, Stevie Wonder sau Beyoncé. Calabrese promovează detoxifierea naturală și postul terapeutic. Susține că hrana vie oferă o mai bună putere de concentrare, mai multă energie și evident… un aspect mai tânăr.


Citiți și:

Cum se pot sfida niște ani din cartea de identitate! La 98 de ani, instructorul de yoga cu cea mai îndelungată experienţă din lume

Unii cercetători în domeniul geneticii confirmă: practica yoga şi regimul vegetarian activează «enzima nemuririi»

 

yogaesoteric
14 decembrie 2018


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More