O universitate renumită din SUA, care are 95% rata de vaccinare, a înregistrat 322 de cazuri pozitive de covid-19 la o săptămână după începerea anului. De 5 ori mai multe decât anul trecut

Universitatea Cornell și-a împins agresiv studenții să se vaccineze, anunțând în aprilie obligativitatea vaccinării pentru anul universitar 2021-2022 și refuzând frecvent scutirile religioase și medicale. În ciuda ratei de vaccinare de 95%, Cornell a înregistrat de cinci ori mai multe cazuri de covid decât anul trecut în aceeași perioadă, potrivit The College Fix.

În cifre, în timpul primei săptămâni de cursuri, care s-a desfășurat între 27 august și 2 septembrie a acestui an universitar, Cornell a raportat 322 de cazuri pozitive covid-19.

În comparație, în timpul primei săptămâni de școală de anul trecut, care s-a desfășurat între 3 și 9 septembrie 2020, Cornell a raportat 59 de cazuri pozitive covid-19.

Este vorba de 263 de cazuri în plus, sau de peste cinci ori mai multe cazuri pozitive, atunci când se compară prima săptămână de școală.

Majoritatea studenților au participat la cursuri în toamna anului 2020 și li s-a cerut să poarte măști, la fel ca în acest an universitar. Creșterea numărului de cazuri pozitive nu poate fi atribuită unei creșteri a numărului de teste – de fapt, au fost făcute mai multe teste în prima săptămână din toamna trecută, potrivit tabloului de bord Cornell covid.

În perioada 3 – 9 septembrie 2020, au fost făcute 28.951 de teste covid, potrivit tabloului de bord Cornell covid, și au existat doar 59 de teste pozitive, adică o rată de pozitivitate de 0,2%.

În schimb, de la 27 august la 2 septembrie în acest an, au fost făcute doar 27.103 teste, găsindu-se 322 de cazuri pozitive, sau o rată de pozitivitate de 1,19%.

Nicio variabilă nu s-a modificat: Cornell a anunțat în iulie că va cere în continuare ca toate persoanele, indiferent de statutul de vaccinare, să poarte o mască atunci când se află în interior. Aceleași măsuri de sănătate publică, adesea criticate ca fiind prea stricte, care au fost în vigoare anul trecut, rămân în vigoare și în acest an.

Din cauza numărului mare de cazuri pozitive cu care se confruntă în prezent campusul din Ithaca, președintele Martha Pollack a avertizat că orele de curs ar putea fi mutate online dacă tendința continuă. Între timp, campusul a fost trecut la „cod galben”.

Dacă scopul este de a preveni infecția, rata de vaccinare covid-19 de 95% din campusul Cornell nu a reușit nici pe departe aceasta.

Citiți și:
Maldive și Seychelles, cele mai vaccinate state din lume, au înregistrat și cele mai mari rate de infectare covid
România, într-o statistică mondială care demonstrează că vaccinurile împotriva covid duc la mai multe infectări și decese

 

yogaesoteric
12 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More