Asaltul coloniștilor evrei asupra creștinilor din Ierusalim: Preoții creștini sunt agresați, iar proprietățile le sunt vandalizate

 

Creștinii din orașul vechi din Ierusalim spun că prezența lor în centrul geografic al credinței lor este amenințată datorită hărțuielilor și achizițiilor agresive de proprietăți din partea coloniștilor evrei, scrie The Guardian.

Potrivit liderilor Bisericii, preoții creștini sunt agresați și scuipați, iar proprietățile le sunt vandalizate.

Tensiunile s-au accentuat anul acesta în zonele creștine și armenești din cetatea antică de un kilometru pătrat în care se află și Biserica Sfântului Mormânt, cel mai sfânt loc al creștinătății. Orașul Vechi este zona unde se află și locuri de o importanță majoră pentru evrei și musulmani.

Bisericile spun că ofensiva se desfășoară pe trei fronturi: un război de hărțuire din partea coloniștilor fanatici, taxe fără precedent din partea consiliului local din Ierusalim și o inițiativă ce ar permite exproprierea terenurilor bisericești scoase la vânzare.

„Astăzi, Biserica se confruntă cu cea mai mare amenințare din partea unor anumite grupuri de coloniști. Coloniștii sunt insistenți în încercările lor de erodare a prezenței comunității creștine din Ierusalim”, a declarat pentru Guardian Teofilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, cel mai important lider creștin de pe Pământul Sfânt.

„Aceste grupuri radicale de coloniști sunt foarte bine organizate. În ultimii ani am asistat la profanarea și vandalizarea unui număr fără precedent de biserici și locuri sfinte și primim un număr tot mai mare de informații cu privire la preoți și credincioși locali care sunt agresați și atacați”, a spus el.

„În ceea ce privește reacția autorităților, aceste comportamente rămân în mare parte nepedepsite”, a adăugat Teofilos.


Citiți și:

Un Ierusalim al kitsch-ului 
Există chiar şi în prezent un holocaust silenţios al creștinilor? 

 

yogaesoteric
6 decembrie 2018


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More