Asasinul ce sprijină crimele imperialiste

 

Filosoful francez Bernard-Henri Lévy, considerat unul dintre cei mai mari propagandiști ai NATO și ai tuturor războaielor „umanitare” ale Occidentului, a fost prezent în luna mai la Belgrad, pentru a-și prezenta un nou documentar. În timp ce rostea un discurs de prezentare a documentarului Peshmerga, unul dintre reprezentanții grupării comuniste SKOJ i-a aruncat tort în față, filosoful francez fiind acuzat că a sprijinit bombardamentele NATO din 1999 asupra Belgradului.
 

„Asasinule, pleacă din Belgrad! Acest individ s-a angajat public ca Iugoslavia să fie bombardată, cu 8 ani înainte de loviturile NATO împotriva Serbiei, din 1999”, i-au strigat mai mulți militanți comuniști, conform agenției Taniug, celui pe care îl consideră unul dintre principalii susținători ai campaniei NATO de bombardare a Serbiei și una dintre cele mai puternice voci ale Occidentului împotriva fostului lider sârb Slobodan Miloșevici.

În timpul protestului, a fost afișat și un banner în engleză, în care scria: „Bernard-Henri Lévy susține crimele imperialiste”.

Deși cei care l-au atacat erau, așa cum a relatat presa sârbă, membri ai partidului comunist iugoslav, La Règle du Jeu, revista filosofului francez a denunțat incidentul ca fiind opera „unui grup de extremă dreapta”.

Numit de mulți „cel mai vocal filosof propagandist al NATO”, scriitorul francez, despre care sârbii spun și acum că i-a sprijinit trup și suflet pe musulmanii din Bosnia în timpul conflictului din fosta republică iugoslavă, soldat între 1992 și 1995 cu peste 100.000 de morți, a fost acuzat, în anii din urmă, și pentru rolul pe care l-a jucat în distrugerea Libiei.

Prestigioasa revistă Paris Match scria în 2011 că Bernad-Henri Lévy a promovat așa-zisul „drept al statelor occidentale de a bombarda, în mod aleatoriu, națiunile suverane considerate ca «nealiniate» sau «prea independente»” în ultimii 30 de ani. A susținut că alungarea de la putere a lui Muammar Gaddafi este cea mai prețioasă realizare a acestei „lupte”, convins de faptul că orice intervenție NATO este un drept moral și necesar pentru menținerea păcii în lume.


Citiți și:

NATO și Noua Ordine Mondială (I)

Dezvăluirile unui fost agent CIA: Am primit milioane de dolari ca să dezmembrăm Iugoslavia

 

yogaesoteric
5 iulie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More