Asociația Medici pentru Consimțământ Informat: Nu încercați să împiedicați medicii nevaccinați să-și practice profesia! Scrisoare Deschisă

Asociația „Medici pentru Consimțământ Informat” i-a adresat fostului ministru Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), o scrisoare deschisă, după repetatele declarații ale acesteia cum că medicii care nu consimt la propria vaccinare vor fi siliți să se testeze cu regularitate și pe cheltuiala proprie, pentru a fi descurajată ezitarea la vaccinare – altfel spus, pentru a fi smuls prin constrângere consimțământul celor reticenți.

Iată mesajul transmis de Asociație ministrului Sănătății:

Stimată Doamnă Ministru Ioana Mihăilă,

În data de 19 iunie 2021 ați declarat pentru agerpres.ro: „Personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se testează”.

Această declarație a fost preluată de mai multe jurnale online:
Romaniatv.net: „Medicii și asistentele medicale care nu se vaccinează vor plăti testele din propriul buzunar. Ministrul Sănătății: „Avem în gând pacientul””.
Libertatea.ro: „Personalul medical nevaccinat ar urma să se testeze periodic pe cheltuială proprie, anunță ministrul sănătății

Stimată Doamnă Ministru,

dezaprobăm profund această declarație și atitudinea dvs. față de personalul medical!

Iată motivele:

 1. Ignorați imunitatea naturală împotriva bolii covid-19 dobândită de o mare parte a personalului medical care a trecut cu bine prin boală

Dacă, așa cum ați declarat, aveți în gând pacientul, „care și el are drepturi și are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, (…) care nu îl pune la risc, adică are șanse extrem de reduse de a fi infectat și asta o obținem prin vaccinare”, vă reamintim că personalul medical, care a îngrijit pacienții din martie 2020 până în prezent, a fost expus la boala naturală mult mai mult decât populația generală. Pentru toate bolile infectocontagioase, imunizarea se obține în primul rând pe cale naturală, nu numai prin vaccinare, așa cum insinuați în declarația dvs. Întreaga paradigmă a protecției prin vaccinare se bazează pe încercarea de a crea vaccinuri care să reproducă mecanismele de apărare declanșate în organism de boala naturală.

Vaccinurile împotriva bolii covid-19 au fost puse pe piață la 9 luni după declanșarea pandemiei, timp în care o mare parte a cadrelor medicale au trecut deja, cu bine, prin boală.

 1. Ignorați faptul că vaccinarea nu este sută la sută eficace împotriva bolii covid-19. O parte din persoanele vaccinate au fost testate pozitiv la testul PCR și au dezvoltat boala covid-19 după vaccinare.

Conform datelor publicate de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, în România, la data de 6 iunie 2021, 38,6% dintre persoanele vaccinate și testate PCR au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

Aceasta înseamnă că 38,6% din persoanele vaccinate sunt potențial transmițătoare ale virusului și deci contagioase.

De altfel, și la nivel internațional, CDC (Centers for Disease Control) recomandă ca persoanele vaccinate să fie testate PCR dacă dezvoltă simptomele bolii covid-19 după vaccinare.

Agenția Europeană a Medicamentelor (European Medicines Agency – EMA) menționează pe site-ul propriu că nu se știe dacă vaccinarea împotriva bolii covid-19 va împiedica răspândirea virusului în comunitate și dacă persoanele vaccinate nu vor continua să poarte și să răspândească virusul în comunitate și după vaccinare.

Vaccinarea NU CONFERĂ deci protecție absolută împotriva bolii covid-19. Personalul medical vaccinat poate, în continuare, să reprezinte un risc pentru pacienți.

 1. Ignorați multitudinea de reacții adverse severe și decese care continuă să apară după vaccinarea populației

Baza de date oficială pentru raportarea efectelor adverse după vaccinurile împotriva bolii covid-19 în Uniunea Europeană, EUDRA VIGILANCE, conținea la 19 iunie 2021, un număr de:

 • 238.435 cazuri efecte adverse pentru vaccinul Comirnaty produs de Pfizer (1);
  • 292.283 cazuri pentru vaccinul produs de AstraZeneca (2);
  • 49.323 cazuri pentru vaccinul produs de Moderna (3);
  • 11.276 cazuri pentru vaccinul produs de Janssen (4);

În total, 591.317 cazuri de reacții adverse care includ și decese, înregistrate prin sistemul pasiv de raportare a reacțiilor adverse după vaccinurile împotriva bolii covid-19.

Rapoartele Comisiei de Farmacovigilență și Evaluarea Riscului (PRAC) ale Agenției Europene a Medicamentelor (EMA) au luat act și dezbat o serie de reacții adverse severe apărute după punerea pe piață a vaccinurilor covid-19: miocardita și pericardita, trombozele cu trombocitopenie, sindromul Guillain-Barre, edemul facial, permeabilitatea capilară. Această comisie a emis deja atenționări referitor la interzicerea vaccinării persoanelor cu antecedente de tromboze cu trombocitopenie. Astfel de atenționări vor continua să apară și pentru alte viitoare reacții adverse.

 1. Nu ați implementat niciun sistem de supraveghere activă a reacțiilor adverse după vaccinurile împotriva bolii covid-19 în România

Toate vaccinurile împotriva bolii covid-19 au primit doar o autorizare condiționată de punere pe piață de la Agenția Europeană a Medicamentelor și se află într-un proces de monitorizare suplimentară. Raportarea minuțioasă a reacțiilor adverse postvaccinale este de o importanță crucială în acest context. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății nu a făcut niciun fel de demersuri pentru a implementa în România un sistem de supraveghere activă a reacțiilor adverse postvaccinale.

Dacă aveți pacientul în minte, raportarea fidelă a reacțiilor adverse postvaccinale servește și pacientului vaccinat.

 1. Ignorați Codul Muncii

Codul Muncii prevede la art.5 și art.8 principiul egalității de tratament față de toți salariații.

 1. Ignorați Constituția României

Art. 16 alin.1 din Constituția României prevede egalitatea tuturor cetățenilor în fața legii și a autorităților, iar art. 22 garantează dreptul persoanei la integritate fizică și psihică.

 1. Ignorați Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene

Art. 21 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene interzice discriminarea persoanelor.

Stimată Doamnă Ministru,
înțelegem că, în calitate de medic și de ministru al Sănătății, vă preocupă atât sănătatea pacienților, cât și sănătatea personalului medical care îngrijește pacienții.

Vă solicităm în mod expres ca, înainte de a încerca să modificați ordinul referitor la infecțiile asociate actului medical, să îndepliniți două cerințe:

 1. Să derulați o campanie națională de testare a imunității cadrelor medicale la virusul SARS CoV-2, plătită de Ministerul Sănătății, în care să măsurați:
  • titrul Ig G împotriva SARS CoV-2 și
  • imunitatea celulară împotriva SARS CoV-2 (testul de transformare limfoblastică la SARS CoV-2),

după care să excludeți de la testarea PCR și de la vaccinare personalul medical care are deja anticorpi protectori și personalul care are imunitate celulară prezentă. Acest personal medical este necesar să aibă același tratament ca și personalul vaccinat!

 1. Să implementați un sistem de supraveghere activă a reacțiilor adverse apărute după vaccinarea împotriva bolii covid-19 în România.

Numai după ce veți îndeplini aceste două cerințe, veți dovedi că intenția dvs. este protecția pacienților, și nu discriminarea și hărțuirea personalului medical nevaccinat.

Chiar și după realizarea celor două obiective de mai sus, nu uitați că vaccinarea împotriva bolii covid-19 este benevolă.

Nu încercați să folosiți plata repetitivă a testului PCR ca o metodă de împiedicare a nevaccinaților de a-și practica profesia!

De la grija declarată pentru siguranța pacienților până la încălcarea dreptului la muncă al personalului medical pe motive iluzorii, este un drum lung, sinuos, pe care vă sfătuim să nu vă hazardați a păși!

Asociația MEDICI PENTRU CONSIMȚĂMÂNT INFORMAT
Împreună cu medici și asistente medicale (strângere de semnături în curs)

Referințe:

 1. EUDRA VIGILANCE. The number of individual cases of reported adverse reactions identified in EudraVigilance for TOZINAMERAN (Pfizer). 19.06.2021.
  2. EUDRA VIGILANCE. The number of individual cases identified in EudraVigilance for COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19). 19.06.2021.
  3. EUDRA VIGILANCE. The number of individual cases identified in EudraVigilance for COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414). 19.06.2021.
  4. EUDRA VIGILANCE. The number of individual cases identified in EudraVigilance for COVID-19 VACCINE JANSSEN (AD26.COV2.S). 19.06.2021.
  5. Meeting highlights from the Pharmacovigilance Risk Assessment Committee (PRAC) 3-6 May 2021.
  6. Meeting highlights from the Pharmacovigilance Risk Assessment Committee (PRAC) 7-10 June 2021.
  7. CODUL MUNCII
  8. CONSTITUȚIA ROMÂNIEI
  9. CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE.

Citiți și:
SANITAS București se opune ferm obligativității vaccinării și anunță reacții judiciare contra actelor abuzive ale Guvernului și Ministerului Sănătății
Personalul medical între sclavagism şi inchiziţie sanitară. Protestul hotărât al câtorva medici cu demnitate şi al Federaţiei Sanitas…

 

yogaesoteric
4 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More