Aspecte mai puțin cunoscute din viața și activitatea lui Victor Ponta

Cu aceeași nerușinare cu care ne-a obișnuit, fostul prim-ministru își pregătește revenirea pe scena politică. Victor Ponta, politicianul despre care s-a vorbit cel mai mult în ultimii ani în media, se pregătește să preia o funcție importantă, posibil aceea de șef al Partidului Social Democrat.

În ultimii 25 de ani, românilor le-a fost dat să vadă diverse modele de politicieni mincinoși, corupți, prefăcuți, dar Victor Ponta a depășit cu mult până și imaginația vastă, de altfel, a românilor. Cel mai probabil, din acest motiv, reacția oamenilor la politica făcută de V.V. Ponta a venit cu o oarecare întârziere. Dovedit ca plagiator, cu diplome de master inventate şi deconspirat ca fost colaborator sau agent al SIE, fostul prim-ministru al României a avut o ascensiune politică fulminantă, parcă scoasă dintr-un manual al KGB. Cu toate acestea, Victor Viorel Ponta nu este special, nicidecum un personaj. Este doar un alt politician, care a fost împins pe scena politică să facă treburile murdare, în grabă și fără nicio justificare față de cetățeni. Iată că, până să ne dezmeticim noi, românii, din perplexitatea fenomenului Ponta, el a schimbat legile în țară și a coborât ștacheta în politica românească mult sub nivelul zero.

Să observăm în continuare unele aspecte bizare mai puțin cunoscute din viața lui Victor Viorel Ponta, cel care a fost ales și pregătit încă din tinerețe să aibă un rol pe scena politică românească.

Bizarul episod parizian. Cum a fugit Ponta de acasă cu aprobarea mamei sale

Acest episod, care a avut loc în anul 1990, este descris pe larg chiar de Ponta pe blogul său. Detalii din această relatare au fost reluate de mama sa, Cornelia Naum, cu ocazia unor interviuri televizate. Fuga lui Ponta la Paris în 1990 constituie o înşiruire de evenimente cel puţin bizare.

Victor Ponta, la 17 ani, la finalul clasei a 11-a, în iunie 1990, pleacă la Nancy într-o tabără şcolară, la recomandarea profesoarei de franceză, doamna Felicia. La finalul taberei, după 3 săptămâni, Ponta decide să nu se întoarcă acasă, ci să fugă la Paris. „Am mulțumit frumos, m-am dus spre peron, am ieșit pe altă ușă și am luat-o la picior cu rucsacul în spate, spre ieșirea din oraș. Doar nu era să fiu atât de aproape de Paris – oraşul la care am visat toată adolescența, şi să ratez ocazia.”

Ponta, un elev minor din România, reuşeşte să se descurce la Paris cu ajutorul unor români. Doarme în gară, în parcuri, pe stradă. Faptul că un elev minor din România nu s-a întors acasă nu a trezit nimănui suspiciuni. Explicaţia este că mama lui Ponta a aprobat acest vagabondaj al fiului ei: „Mama avea o veche prietenă la Paris şi am sunat-o a doua zi; am constatat că nu o ducea deloc bine şi s-a speriat cumplit că o să stau pe capul ei, aşa că a făcut mari eforturi să mă convingă să plec acasă.”

Prietena mamei lui Ponta nu este nimeni alta decât Nadia Marcu (Pandrea), fiica lui Petre Pandrea, ilegalist comunist, avocat ilustru şi scriitor, nepoata de soră a lui Lucreţiu Pătrăşcanu, stabilită din 1988 în Franţa. Deci mama lui Ponta avea ca prietenă foarte bună un personaj bine ancorat în grupul restrâns care a format în ilegalitate Partidul Comunist din România!

La Paris, Ponta a trăit o perioadă boemă, de vagabond. Făcea bani culegând fise din cărucioare, a încercat să se înroleze în Legiunea Străină, cu toate că avea 17 ani şi se afla ilegal în Franţa („Am mers cu alţi români la Centrul de recrutare al Legiunii Străine de lângă Paris, am trecut testele medicale, dar când am aflat condiţiile (contract de minim 5 ani) am dat înapoi înainte să semnez, şi bine am făcut!”). Apoi a primit drept temporar de muncă, probabil chiar după ce împlinise 18 ani şi a început să lucreze într-un fast food.

O mare parte din detaliile prezentate de Ponta par neverosimile. Să nu uităm că e vorba de un elev de clasa a 11-a în Franţa, înainte de intrarea în UE şi chiar după revoluţie, când era extrem de dificil să locuieşti, darămite să lucrezi în occident, mai ales ca minor.

Ponta se mută din casa Nadiei Pandrea, la un fost elev al aceleiaşi profesoare de franceză, Felicia, un anume Mihai: „El m-a ajutat enorm, am rămas până azi foarte ataşat de el şi, chiar dacă nu ne mai vedem prea des, o să-i fiu toată viaţa recunoscător pentru ce am învăţat de la el.”

Acest episod este prezentat diferit de senatorul Valer Marian, care afirmă că Mihai era de fapt un agent al SIE, pe numele său real Marin Bobeică, cunoscut ca fiind homosexual.

Pe internet mai poate fi găsit un interviu cu un agent francez care l-a interogat personal pe tânărul agent Victor Ponta. Articolul a fost postat inițial de Robert Horvath-Deva pe blogul lui, însă ulterior a fost retras de acesta. Redăm în continuare fragmente din acest interviu, care prezintă într-o cu totul altă lumină informațiile romanțate furnizate de Victor Ponta despre fuga sa la Paris.

„Palmaresul DST-ului (Direction de la Surveillance du Territoire – Direcția de supraveghere teritorială, fost departament al serviciului de informații francez) în materie de descoperire a reţelelor de spionaj străine în Franţa, este apreciabil. Cu atât mai mult cu cât majoritatea afacerilor grave de spionaj n-au fost, din păcate, niciodată făcute publice, din motive ce ţin de înalta diplomaţie. Una dintre marile reușite ale DST este neutralizarea unei reţele de spionaj din care făcea parte și fostul prim-ministru Victor Ponta.

Agentul francez: L-am luat uşor, întrebându-l unde a locuit la Paris. Nu știa că a fost filat 24 de ore din 24. Începutul anchetei a avut loc la secţia de poliţie pariziană care îl arestase pentru furt de bani şi alimente de la McDonalds, unde găsise de lucru. Deci situaţia lui era fără ieşire. I-am pus pe masă două coli de hârtie şi Codul penal francez.

L-am întrebat, ca din întâmplare, cum de vorbea în argou într-un timp aşa de scurt, şi dacă nu a învăţat franceza acasă. Aveam informaţii de la Nancy că vorbea această limbă specifică de la sosire, spre uimirea tuturora.

Devenise nervos şi mâinile îi tremurau. L-am întrebat cine i-a aranjat voiajul spre Franţa. Ne-a spus că profesoara de franceză. Când l-am contrazis spunând că profesoara de istorie l-a trimis spre Nancy, a rămas cu gura căscată. Profesoara de istorie a domnului Ponta a fost doamna Stamatoiu, iar dacă numele ei nu vă spune nimic, aflaţi că era soţia celebrului Aristotel Stamatoiu, fostul șef al Centrului de Informaţii Externe din cadrul Direcţiei Securităţii Statului.

Nu a negat că e homosexual! I-am pus fotografiile cu orgiile respective pe masă. Acestea se găsesc în „Dosarul de urmărire Victor Ponta – cetăţean român”. Le au şi ruşii, ceea ce este grav. KGB-ul îndeosebi a folosit homosexualii deseori, deoarece aceştia au deja un tip de organizare în reţea, au coduri de comunicare şi au obişnuinţa conspirativităţii.

M-a ajutat situația. Victor Ponta purta un tricou cu Guevara. Într-o fracţiune mi s-a luminat mintea. Legătura cu ruşii se face prin serviciul secret cubanez! Ambasada Republicii Cuba la Paris a transformat zidului Berlinului, luând astfel locul în centrul nevralgic al spionajului pentru Europa. La nivel operativ există relaţii strânse cu serviciul rusesc, bazate pe acordul de colaborare militară între Rusia şi Cuba semnat în anul 1993.

L-am întrebat pe Ponta dacă are prieteni cubanezi sau din America latină. La Paris activau cel puţin 100 de agenţi specializaţi în operaţii speciale. Un dezertor specializat în filaj afirmase că fusese recrutat la vârsta de 19 ani ca şi Ponta, alegându-se cu precădere copii ai funcţionarilor guvernamentali sau din armata franceză.

Ponta a fost arestat în camera lui de hotel la Saint Denis, o suburbie a Parisului. În cameră s-a găsit o sumă uriaşă de bani în diferite valute, în special dolari americani, droguri extrem de puternice şi periculoase, dar ce atrăgea atenţia era numărul de paşapoarte (16 la număr). Deveniseră evidente legăturile acestuia cu lumea interlopă. Trebuia să stabilim dacă activa într-un grup organizat şi eventualele legături cu serviciul român, cubanez sau chiar rus.

L-am surprins cu o întrebare. Unde ai învăţat să furi portofele? La Paris sau la școala serviciilor române de informații, înainte de plecare? Avea minciuna în sânge, aşa că am hotărât să-i arăt nişte fotografii făcute de oamenii noştri de la Bucureşti.

Gard în gard cu Liceul „Ion Neculce” era şi sediul UM 0920/V1 Spionaj Politico-Economic pe Europa, situat exact în spatele Primăriei Sectorului 1. Ce căutai, monsieur Ponta, la această instituţie?

Nu era prima arestare la Paris. Ponta a fost prins într-o noapte de poliţiştii parizieni în celebra pădure Bois du Boulogne de lângă Paris, îmbrăcat în femeie. Putem râde, unii se simt oripilaţi, dar pentru un spion contează foarte mult locul unde primeşte informaţiile de la surse şi unde, la rândul lui, transmite mai departe ce au de făcut respectivii agenţi/coordonatori de celulă/surse. Bois du Boulogne, pădure recunoscută pentru traficul de droguri, prostituţie, sex în aer liber, faună infracţională extremă, reprezenta locul prielnic pentru aşa ceva: ai idee care sunt infractorii adevăraţi şi sursele poliţiştilor, poţi observa mai uşor dacă eşti filat, mesajul este camuflat perfect etc.

După acest incident, s-a mutat la un anume Marin Bobeică, spion român la Paris, cunoscut ca homosexual. Acesta era cunoscut de noi pentru legăturile cu un grup de gay ruşi. Toţi agenţii trimişi de serviciul român erau homosexuali ca şi Ponta.

Astfel, sub ochii noştri se forma o formidabilă reţea de penetrare, compusă din agenţii ruşi, români şi cubanezi. Era reţeta lui Caraman. Între 1960 și 1965, Mihai Caraman a reușit să creeze cea mai puternică rețea de spionaj care a reușit să penetreze vreodată NATO. Omul cheie în această rețea era un funcționar homosexual al organizației nord-atlantice. Furnizorul de informații era un anume Robert van der Vielle, șeful Biroului de documente secrete al sediului NATO din Franța. Caraman a fost primul şef al SIE (Serviciul Extern de Informații). Generalul Ștefan Kostyal a fost cea mai puternică verigă a KGB în România. Acesta l-a luat pe Victor Ponta sub aripa sa protectoare în decembrie ʼ89.

Întrebarea mea l-a luat pe surprindere pe tânărul Ponta:
– Este adevărat că i-ai băgat pistolul în gură lui Ilie Ceauşescu, fratele dictatorului?
Am bătut cu pumnul în masă.
– Ai aflat codul conturilor din străinătate la care aveau acces doar fraţii Ceauşescu?
Ceauşescu a fost torturat pentru a se afla conturile, la Târgovişte, înainte de a fi împuşcat!

L-am sunat pe Pacepa (fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe al României comuniste și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu) dorind să aud opinia sa în legătură cu cazul Ponta, din perspectiva actuală. L-am felicitat pentru numirea sa ca şef al Contraspionajului American pentru Europa de Est şi ţările baltice.

Reporter:
Crezi că Victor Ponta a fost  dublu spion?


A.f.:
Dragul meu, întrebarea este pusă greşit. Din aceste organizaţii nu se poate ieşi… decât cu picioarele înainte! România antrena spioni sexuali pe care îi trimitea în vest. Unul din ei a fost şi este Victor Ponta. Țările foste comuniste foloseau bărbaţi „antrenaţi” în arta sexului pentru a spiona statele vestice. În România existau 150 de „case sigure” unde un „ilegal” petrecea între trei şi opt ani învăţând doar despre sex, şi totodată dobândind un accent perfect în limba ţării.

Reporter:
Aşa cum spuneai, Ponta vorbea în argou parizian înainte de a pune piciorul în Franţa.

A.f.: Victor Ponta poseda contul din străinătate al lui Ceauşescu. Două vorbe despre conturi: la ele aveau acces doar fraţii Ceauşescu. Nici măcar Elena nu avea acces. Fiecare din ei cunoştea numai jumătate din cont. Ca să devină funcţional, datele trebuiau să fie puse laolaltă… Prin torturarea lui Ilie Ceauşescu, Victor P. a intrat în posesia contului. Aveam dovada faptului că Ponta este agentul ruşilor. Vroiam să o întrebuinţez la momentul potrivit.

Harold J. Nicholson, ofițerul cu cea mai înaltă poziție în cadrul agenției care a trădat în favoarea unei țări străine, a fost șeful celulei CIA de la București în perioada 1990-1992. Anchetat de americani, el a predat lista agenţilor români racolaţi de KGB. Ponta apărea pe această listă.

Mai multe servicii occidentale s-au arătat interesate de „dosarul de urmărire” a cetăţeanului român Victor Ponta – Paris. El se află în arhivele serviciului francez, am fost abordat direct în calitate de specialist în acest dosar, de colegii mai noi din serviciile germane, engleze şi americane. Chiar și un agent al Interpolului s-a arătat interesat de cazul fostului prim-ministru român.

Acest interes s-a amplificat datorită conflictului din Ucraina. Nu pot spune mai multe dar se pare că se deschide un nou dosar de urmărire Victor Ponta chiar de autorităţile franceze.”


Citiți și:

Avocatul Ponta, acuzat de DNA inclusiv de fals în acte prin metoda copy-paste

Evoluţia halucinantă a cazului plagiatului lui Victor Ponta

 

yogaesoteric
29 mai 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More