Aspecte urgente importante referitoare la TIPURI DE PROFILAXIE a bolilor corelate cu unele exemple practice… (II)


… care pot fi aplicate preventiv cu succes în situația epidemiei cu coronavirusul SARS-CoV-2


de profesor de yoga Gregorian Bivolaru


Citiţi prima parte a articolului

Tipuri de profilaxie
(continuare)

6. Există, de asemenea, profilaxia personală. Acest fel de profilaxie urmăreşte prevenirea îmbolnăvirii unei fiinţe umane prin aplicarea de măsuri care vizează creşterea rezistenței ei lăuntrice nespecifice. Presupune o imunizare atât activă, cât şi pasivă şi implică chiar măsuri de igienă personală.

Referitor la această formă de profilaxie, aceia sau acelea dintre voi care veți îngurgita remediul profilactic ce vă va fi pus în mod gratuit la dispoziţie veţi simţi prin experiență directă atât creşterea rezistentei nespecifice, cât și creșterea, amplificarea unei imunizări nu numai active, ci și pasive.

În cadrul măsurilor de igienă personală, vă sugerăm acelora dintre voi care aveți deja inițierea în BIJA MANTRA pentru dinamizarea centrului subtil de forţă MANIPURA CHAKRA să realizați LAYA YOGA cel puțin 30 de minute zilnic cu această BIJA MANTRA. În felul acesta vă protejați într-o manieră spirituală ființa, trupul și evitați o eventuală contaminare cu virusul COVID-19.

7. Există, de asemenea, o profilaxie nespecifică, sinonimă cu profilaxia generală. Aceasta include măsuri generale care privesc în primul rând natura receptivă și au drept scop creșterea, amplificarea stării de rezistență binefăcătoare nespecifică față de infecţii. În această formă de profilaxie intră o alimentație adecvată excelentă. Pentru cei care se află pe o cale spirituală, sugerăm chiar postul alimentar numai cu apă sau alegerea unei alimentații în mod preponderent solare, YANG, care vă ajută să evitați o eventuală contaminare cu virusul COVID-19.

8. Există, de asemenea, profilaxia pasivă. Aceasta include imunizarea pasivă fie a unei fiinţe umane, fie a unui grup receptiv, prin îngurgitarea de 4 ori pe zi a amestecului de plante medicinale ce face să apară certe efecte profilactice. Dacă unii sau unele dintre voi veţi alege să postiţi bând însă apă, este binevenit, este chiar necesar să îngurgitați de 4 ori pe zi amestecul de plante medicinale pulbere care au efecte profilactice şi vă feresc de o eventuală contaminare cu virusul COVID-19.

9. Există, de asemenea, o profilaxie specifică. Aceasta utilizează produse perfect naturale cu o acţiune strict limitată față de un anumit agent patogen. Sugerăm în această direcţie utilizarea mierii perfect naturale, a polenului apicol (2 linguriţe pe zi) şi vă sfătuim să îngurgitați de 3 ori pe zi câte 2 picături de tinctură de propolis.

Cei care dispuneți de aparate zepter pentru cromoterapie veți putea să realizați într-un anume mod şedinţe simple de cromoterapie, lăsând aparatul focalizat asupra trupului vostru atunci când dormiți și veți folosi: o zi filtrul galben, o zi filtrul verde, o zi filtrul portocaliu şi apoi veţi relua în aceeași ordine.

Cei care dispuneți de anumite cristale adecvate le puteţi plasa în mâna stângă (dacă nu sunteți stângaci) și apoi veți urmări să simțiți într-un flux neîntrerupt energia subtilă benefică specifică a cristalului respectiv. Veți simți în acel context cum energia subtilă pe care o captați prin intermediul cristalului se acumulează în aura voastră și vă procură o stare lăuntrică corespondentă cu structura acelui cristal.

De asemenea, pentru a arde, pentru a anihila o eventuală karma ce v-ar putea predispune să fiți contaminați cu virusul COVID-19, vă sugerăm să realizați 30 de minute pe zi LAYA YOGA cu BIJA MANTRA AUM şi vă veți focaliza în mod ferm, constant atenţia la nivelul centrului subtil de forţă AJNA CHAKRA. Acționând în acest mod, puteți fi siguri cu anticipație că ardeți și anihilați o eventuală karma ce s-ar putea să vă predispună să fiți contaminați prin intermediul virusului COVID-19. Acționând în felul acesta veţi simţi totodată în microcosmosul ființei voastre o stare pregnantă de siguranță elevată euforică indescriptibilă.

Vă este, de asemenea, de un real folos să invocaţi şi apoi să captați din abundenţă în fiinţa voastră, în aura voastră, energia subtilă binefăcătoare a curentului subtil tainic alb strălucitor.

10. Există, de asemenea, o profilaxie de urgență. Aceasta include măsuri de prevenire a unor boli infecto-contagioase sau a extinderii lor epidemice. Astfel de măsuri pot fi aplicate de urgenţă în minimum de timp posibil. În această direcţie, vă sugerăm să utilizați prin inhalare, mai ales atunci când realizați respirația yoghină profundă, unele uleiuri esențiale volatile, perfect naturale, cum ar fi: ulei natural volatil de mentă, ulei volatil natural din busuioc, ulei volatil natural din teetree, iar din seria deja binecunoscută de unii dintre voi de uleiuri naturale volatile de la firma Young Living puteţi utiliza ulei volatil esențial din lămâie, ulei volatil esenţial din lavandă sau combinația de uleiuri volatile esenţiale pentru purificare.

Mai ales atunci când veniți în contact cu alte ființe umane străine la locul de muncă sau atunci când vrând-nevrând utilizați un mijloc de transport în comun, va fi binevenit să inhalaţi, să mirosiți una dintre aceste surse de ulei esențial volatil, căci astfel eliminați în totalitate posibilitatea unei eventuale contaminări cu virusul COVID-19.

De asemenea, tot ca o profilaxie de urgență, ezoterică, vă puteţi face o sferă subtil-energetică de protecție mai ales când vă aflați într-o încăpere cu alte fiinţe umane, necunoscute, dar şi când vă aflați în spaţiu deschis, afară.

Tot ca profilaxie de urgenţă, atunci când vă confruntaţi cu o stare lăuntrică ciudată, veţi putea folosi cu succes setul de culori pentru a intra printr-o adecvată vizualizare în comuniune cu anumiţi curenţi subtili coloraţi. Vă sugerăm în această direcţie să folosiți curentul subtil colorat galben, curentul subtil colorat violet, curentul subtil colorat verde, curentul subtil colorat portocaliu, curentul subtil colorat roz.

Corelând într-un mod înțelept aceste dezvăluiri referitoare la tipurile de profilaxie despre care aţi citit în premieră, puteți fi siguri, puteți fi sigure sută la sută că aveți la dispoziție mijloace profilactice puternice care, în măsura în care veți alege să le puneți zi de zi în practică în strânsă legătură cu nevoile voastre stringente, se vor dovedi cu mult mai mult decât a nu face nimic, complăcându-vă în stări de frică, de letargie, de groază cum că ați putea să fiți contaminați de către virusul COVID-19.

Vă sfătuim să începeți neîntârziat să puneţi în practică modalitățile profilactice eficiente pe care vi le-am dezvăluit. Procedând în felul acesta, aveți numai de câştigat în ceea ce privește sănătatea voastră ce nu va fi deloc afectată. Anunţaţi şi alte persoane, mai ales cursanţii şi simpatizanţii acestei şcoli de yoga ezoterică, să citească acest material. Amintiți-vă că a şti ceea ce putem face spre binele nostru, fără a alege apoi să acționăm într-un mod adecvat şi prompt, este o supremă laşitate pe care în actuala conjunctură o putem plăti scump cu suferinţe ce pot fi totuşi evitate.

Medicina preventivă – Definiţie

Este necesar să știți că profilaxia este menţionată uneori în lucrările de specialitate sub denumirea de medicină preventivă.

Medicina preventivă desemnează un ansamblu de activități specifice care se situează într-un stadiu anterior apariţiei bolilor. În acest fel, ea pune în practică o importantă idee-forță ce sună astfel: „Este cu mult mai bine să previi decât să vindeci”.

Medicina preventivă nu poate să existe fără o cunoaştere precisă a cauzelor patologiilor pe care urmăreşte să le prevină. O astfel de medicină se poate aplica de fiecare dată cu succes grupurilor umane, populațiilor și ființelor umane.

În primul rând, medicina preventivă își orientează acţiunile adecvate asupra populaţiilor tefere, cu alte cuvinte, sănătoase, care nu au fost afectate de patologiile a căror prevenire se urmărește și care nu s-au confruntat, în principiu, cu niciun risc particular. Acest fel de medicină este numită „medicină de prevenire primară”.

În actualul context ce include isteria adeseori cretină referitoare la o eventuală contaminare cu coronavirusul COVID-19, asistăm cu uimire la scenarii aberante, șocante, în cadrul cărora ființele umane ce sunt izolate sau care sunt plasate în carantină așteaptă într-un mod letargic să descopere fie că sunt sănătoase în continuare, fie că s-au contaminat cu coronavirusul COVID-19.

Dincolo de această aşteptare inertă, fatală, constatăm că astfel de fiinţe umane nici măcar nu bănuiesc că există totuşi modalităţi profilactice, certe, puternice, care se bazează pe combinaţii de plante medicinale adecvate ce le pot dinamiza, le pot întări sistemul imunitar, permiţându-le, prin îngurgitarea lor, să lupte activ împotriva unei eventuale contaminări – ceea ce le conferă în mod evident şanse imense de a evita îmbolnăvirea.

Faptul că nu li se indică oamenilor posibilitatea de a utiliza profilactic unele amestecuri adecvate de plante medicinale ce îi pot ajuta să se imunizeze prompt, evitând astfel contaminarea cu acest virus, este un aspect tragic, revoltător și totodată ceva straniu, ceva dubios.

Faptul că așa-zişii cerberi care cenzurează prompt orice informație referitoare la modalități ce sunt cunoscute de sute de ani ca având certe efecte profilactice arată că de undeva, din umbră, se acționează într-o manieră criminală pentru ca ființele umane să fie în unele situaţii pe care deja le cunoaștem cu toții condamnate la moarte. Faptele sunt edificatoare în această direcţie.

Merită să ne întrebăm, pe bună dreptate: Ce anume îi deranjează pe aceia care sunt plătiţi cu mulţi bani doar pentru a șterge prompt informaţii referitoare la modalități fito-profilactice care şi-au dovedit eficiența, valoarea chiar de sute de ani? Pretextul lor este aberant, este chiar dement. Ei susţin că acţionează în acest mod doar pentru că astfel de metode profilactice perfect naturale nu au fost încă verificate ştiinţific.

În felul acesta constatăm că a apărut şi s-a amplificat o bizară şi tiranică ştiinţă care, paradoxal, întoarce spatele sau închide într-o manieră criminală ochii atunci când este necesar să ia în considerare numărul deja imens de fiinţe umane care sunt nişte sărmane victime ale campaniilor de vaccinare. Multe dintre aceste fiinţe umane au fost grav şi ireversibil afectate în urma vaccinării pe care au acceptat-o într-un mod naiv, fără a bănui tragedia cu care se vor confrunta după aceea.

Merită să ne întrebăm, dacă dispunem de inteligentă şi de bun-simţ: Pentru ce cenzurează cerberii internetului ceva ce este binefăcător, cum ar fi o plantă medicinală, care nu este nici ilegală, nici toxică?
De asemenea, este binevenit să ne amintim că circa 65% dintre medicamente, inclusiv medicamentele alopate, se bazează totuşi pe extracte ce provin din diferite plante medicinale.
Strategia utilizată în acest context, care presupune cenzurarea promptă şi eliminarea unor informații ce apar pe internet referitoare la remedii fitoterapeutice care nu sunt toxice, este bizară, stranie, dubioasă și în mare măsură aberantă.

Celor cărora li se impune izolarea li se „prescrie” o iraţională modalitate: ,,Staţi acasă şi, dacă o să vă îmbolnăviţi, veniți că o să vă tratăm noi doar alopat”.

Având în vedere aceste situaţii, ne putem întreba pe bună dreptate: Dacă este doar așa, atunci profilaxia, atunci fito-profilaxia, atunci medicina preventivă – de ce mai există, de ce mai sunt menţionate în multe tratate de medicină? De ce se evită tocmai acum să se vorbească despre toate acestea şi, în mod paradoxal, se procedează ca și cum profilaxia eficientă sau fito-profilaxia sau medicina preventivă nu ar exista.

Banalitatea unor sfaturi precum spălatul pe mâini sau utilizarea unei măști ne apare ca fiind simplistă, banală și parţială. Chiar se poate spune că această strategie îi consideră tâmpiţi pe oameni și chiar urmărește să-i prostească.

Este posibil ca printre cei care citesc aceste rânduri să existe unele persoane sceptice sau care hrănesc serioase îndoieli referitoare la fito-profilaxia ce poate fi de un imens folos în cazul bolilor contagioase epidemice.

Elixirul celor patru hoţi

În acest context, am ales să vă prezentăm o astfel de dovadă cu totul extraordinară, ce este binecunoscută de cei care au studiat-o. Ceea ce vă vom prezenta în continuare se referă la ciuma bubonică.

Ciuma bubonică e o boală contagioasă epidemică și endemică foarte gravă, ce este cauzată de o infecţie bacteriană cu yersinia pestis transmisă la om de la rozătoare, mai ales şobolani, sau chiar direct prin anumiți vectori, cum ar fi puricii. Această boală frecventă se manifestă în special prin febră, astenie și delir. Cea mai agresivă desfășurare a sa, cunoscută și sub numele de „moartea neagră”, s-a înregistrat în Evul Mediu, atunci când pandemiile de ciumă au ucis zeci de milioane de oameni. În ţările dezvoltate, boala este rară și se tratează cu antibiotice, dar chiar și așa, într-o anumită fază avansată, ea poate deveni fatală. În prezent apar anual la nivel mondial între 1000 și 2000 de cazuri.

Ciuma bubonică este una dintre bolile care, de-a lungul istoriei, a provocat pandemii cu pierderi de vieți umane estimate la zeci de milioane de morţi. Încă de la începutul erei creștine au existat trei astfel de mari epidemii. Nu vom intra în detalii cu privire la acestea.

Ceea ce urmărim să vă amintim este un caz deja binecunoscut în care patru hoţi ce cunoşteau şi utilizau sistematic o anumită reţetă pe bază de plante, pe care ceilalți oameni nu o cunoşteau, alegeau să intre în casele celor care muriseră din cauza epidemiei de ciumă şi furau de acolo nestingheriţi felurite lucruri sau obiecte de valoare. Restul fiinţelor umane nu îndrăzneau să pună piciorul în astfel de case, deoarece se temeau, pe bună dreptate, că astfel se vor contamina şi apoi vor muri. Banda celor patru hoți își continua însă activitatea. După o anumită perioadă de timp, invulnerabilitatea lor a trezit o mare curiozitate în ceilalți oameni. De aceea, cei patru hoţi au fost pândiți, iar apoi au fost înhățați din casa în care locuiau, unde îşi adunaseră feluritele lucruri de valoare şi s-a decis condamnarea lor la moarte.

Totuși, doi dintre cei care se ocupau cu judecarea lor au fost chiar foarte curioși să afle cum era posibil ca cei patru hoți să pătrundă în casele contaminate ale celor care muriseră din cauza epidemiei de ciumă fără a fi câtuși de puțin afectați de această boală contagioasă. În urma cercetărilor, cei patru hoţi au ales să facă un sui generis târg și au spus că, dacă li se garantează viața și sunt lăsați să plece din acea localitate, vor dezvălui secretul ce le permite să intre în casele în care locuitorii muriseră de ciumă bubonică fără a se îmbolnăvi vreodată de această boală contagioasă epidemică de care toți oamenii obişnuiţi se temeau.

În final, în urma acestui târg, cei patru hoți au destăinuit secretul, nu au fost condamnați la moarte şi chiar au fost lăsați să plece din localitate. Astfel s-a descoperit o rețetă care apoi a fost utilizată cu succes în Evul Mediu de foarte multe fiinţe umane pentru a evita îmbolnăvirea de ciumă bubonică, de fiecare dată când apărea o nouă pandemie.

Este necesar să știți că această deja faimoasă rețetă, ce se bazează pe ceea ce am putea numi fito-profilaxie, este cunoscută chiar și actualmente sub denumirea clasică „elixirul celor patru hoţi”. Aspectele pe care vi le-am expus sunt strict autentice. Faptele menţionate, constatate ca atare, ne scutesc de alte comentarii.

Ceea ce s-a petrecut atunci cu cei patru hoți ingenioşi care utilizau sistematic acea rețetă a dovedit că respectivul remediu chiar funcționa sută la sută. Totodată, avem la dispozitie o dovadă legendară, semnificativă de fito-profilaxie eficientă pentru o boală contagioasă epidemică şi endemică foarte gravă. Ulterior, acea rețetă a figurat la loc de cinste în multe tratate de medicină naturistă sau, altfel spus, de medicină alternativă.

Desigur, pentru cei sceptici, pentru cei cârcotaşi, pentru cei cărora oricâte dovezi li s-ar furniza nu cred nici în ruptul capului că aşa ceva este cu putinţă, această poveste autentică n-o să-i impresioneze câtuşi de putin. Dar este posibil ca pentru aceia dintre voi care sunteți înzestrați cu inteligenţă creatoare, bun-simţ şi cu intuiţie, relatarea acestui exemplu să vă impacteze şi mai ales să vă determine să vă dați seama că Mama Natură cuprinde o mulțime de remedii perfect naturale şi că multe plante, atunci când sunt utilizate într-un mod atent, sistematic, în anumite doze, fac să apară şi să persiste uimitoare efecte profilactice, care sunt cuprinse în categoria modalităţilor certe fito-profilactice.

Pe baza unor cercetări atente, ample, au fost elaborate două remedii, dintre care unul este un tonic profilactic pentru coronavirusul COVID-19. Cel de-al doilea remediu este tot un tonic alcătuit din foarte multe plante cu efecte antivirale certe. Considerăm că este necesar să specificăm faptul că aceste două remedii elaborate de noi sunt structurate din plante cunoscute pentru efectele lor antivirale certe, iar prin combinarea acestor plante în anumite proporţii apare un fenomen de sinergie.

Sinergie – Definiţie

Termenul sinergie provine de la cuvântul grec „sinerghia”, care în traducere românească înseamnă a munci împreună. În sens fiziologic, sinergia desemnează asocierea a două sau a mai multe principii, a două sau a mai multe plante adecvate care acţionează pentru realizarea unui anumit efect.
În cazul fenomenelor de sinergie ocultă, este în felul acesta desemnată o acţiune cooperativă, astfel că efectul total al acestora este net superior sumei celor două sau mai multor efecte ce ar putea fi considerate în mod separat.

Sinergia ne ajută să descoperim inclusiv prin experienţă lăuntrică directă modul în care se manifestă în cadrul Creației dumnezeieşti Principiul totalității oculte.

Anumite plante medicinale asociate după anumite criterii, care sunt selectate în prealabil deoarece sunt adecvate pentru un anumit efect, declanşează fenomene de sinergie printr-un efect tainic ce este ceva cu mult mai mult decât un simplu proces aditiv, ce ține de o potențializare aparte. În felul acesta, se poate spune că sinergia ce survine prin asocierea inteligentă, adecvată a unor plante medicinale face să apară o acţiune considerabil mărită, simultană, ce este îndreptată în acelaşi sens.

Prin urmare, în cazul acestor două tonice pe care le-am prezentat, efectul de sinergie fito-profilactică este chiar foarte puternic. Cei care veţi recurge, în urma alegerilor pe care le veți face, la unul sau la ambele tonice, vă veţi putea convinge prin experiență directă de aspectele sinergice eficiente la care ne-am referit. Aceste două tonice reprezintă, aşa cum vă puteți da seama cu uşurinţă, ceva anume care este cu mult mai mult decât nimic.


Citiți a treia parte a articolului

Citiţi şi:

Cromoterapia

Trei zile consecutive de post pot regenera întregul sistem imunitar

Cinci ierburi miraculoase ce te ajută să te vindeci când ai gripă 

yogaesoteric
17 decembrie 2020

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More