Atenție, nu vă grăbiți! Vaccinarea cauzează răspândirea coronavirusului, ba mai mult, creează și alte tulpini, mai periculoase și mai infecțioase

Soluția: medicamentele antivirale

Geert Vanden Bossche, implicat în dezvoltarea mai multor vaccinuri timp de 23 de ani, printre care și vaccinul anti-Ebola, a cerut OMS o dezbatere despre programul global de vaccinare pe fondul pandemiei, care, în opinia sa, era necesar să fie amânat până la evaluarea completă a virusului.

Dr. Geert Vanden atrage atenția că vaccinurile sunt profilactice, deci destinate utilizării într-un sistem convențional profilactic, NU într-un cadru pandemic.

Dacă mergi la război, asigură-te că ai arma potrivită la momentul potrivit împotriva unui inamic pe care să-l înțelegi suficient. Acum avem de-a face cu un coronavirus mutant super inteligent, care încearcă să evadeze presiunii imune”, a subliniat dr. Geert Vanden.

Vaccinarea în pandemie generează apariția altor variante

Bossche susține că ceea ce s-a urmărit cu pornirea campaniei de vaccinare globală a fost descongestionarea spitalelor, ceea ce s-a reușit. Însă este un fals succes, neobținându-se decât un moment de respiro. Și, după cum se vede, cazurile sunt iarăși în creștere.

El avertizează că vaccinarea în plină pandemie creează mai multe cazuri asimptomatice, contribuind la răspândirea virusului, deoarece vaccinurile nu previn infecția și transmiterea. Cel mai riscant este că începându-se vaccinarea pe anumite categorii de persoane vulnerabile, virusul sare la alte categorii considerate mai protejate, se modifică.

Există acum variantele extrem de infecțioase, care se răspândesc în mod special la tineri, după cum au anunțat mai multe țări. De asemenea, există cazuri de persoane vaccinate anticovid care au prezentat infecții cu variante noi.

Evadarea imunitară

Vaccinurile sunt bune, dar implementarea vaccinului pe scară largă în plină pandemie este susceptibilă de a spori evadarea imunitară sau antigenică (abilitatea virusului de a se adapta la presiuni imune), deoarece niciunul dintre aceste vaccinuri actuale nu previn replicarea / transmiterea variantelor virale. Cu cât folosim mai mult aceste vaccinuri pentru imunizarea persoanelor în mijlocul unei pandemii, cu atât virusul va deveni mai infecțios”, avertizează expertul.

Vaccinul stimulează doar anticorpii specifici antigenilor induși artificial și nu celulele naturale ale sistemului imunitar necesare pentru neutralizarea eficientă a coronavirusului. Deci, în opinia expertului, vaccinarea acum ajută la crearea de noi variante și „învață” virusul cu privire la „evadarea imună”.

Cu creșterea infecțiozității vine o probabilitate crescută de rezistență virală la vaccinuri. Oamenii pot pierde protecția mediată de vaccin, dar și prețioasa lor imunitate naturală, prin faptul că anticorpii vaccinali depășesc anticorpii naturali. Nu este o constatare extraordinară, este chiar principiul de bază predat la prima lecție de vaccinologie unui student: nu este indicat să se folosească un vaccin profilactic la populațiile expuse la presiune infecțioasă mare – ceea ce este cu siguranță cazul acum, deoarece mai multe variante extrem de infecțioase circulă în prezent în multe părți ale lumii. Pentru a scăpa pe deplin de presiunea imună selectivă exercitată de anticorpii vaccinali, SARS-CoV-2, un virus extrem de mutabil, are nevoie doar să-și mai adauge câteva mutații în domeniul său de legare a receptorilor”, spune dr. Geert Vanden.

Mai eficiente tratamentele antivirale specifice

Se crează o situație de „pierdere-pierdere”, periculoasă la toate nivelurile, avertizează expertul, subliniind că tratarea coronavirusului și a pandemiei este necesar să se bazeze pe știință.

În iunie 2020, Ken Frazier, CEO Merck, a subliniat și el necesitatea de a înțelege mai mult coronavirusul înainte de a se grăbi pentru o soluție rapidă prin intermediul vaccinurilor. Merck este un standard superior în dezvoltarea vaccinurilor și a produs patru din șapte vaccinuri de succes în istoria lumii.

Merck a renunțat la programul de dezvoltare a unui vaccin anticovid pentru a se concentra asupra descoperirii unor tratamente țintă împotriva acestei infecții deosebit de periculoase.

Am cerut autorităților responsabile de sănătate și de reglementare, inclusiv OMS, să deschidă o dezbatere despre consecințele ce derivă din încercarea de imunizare globală împotriva covid-19 și care ar putea fi legătura cu apariția variantelor noi, știut fiind, de către toți epidemiologii, că un virus în plină contagiune încearcă să scape de atacurile asupra lui”, a declarat dr. Geert Vanden.

Covid-19 a scăpat deja de sistemul imunitar natural al oamenilor, ceea ce se reflectă prin multiplele variante virale emergente, mult mai infecțioase.

Ce era bine să se fi făcut? Concentrarea pe descoperirea de tratamente antivirale specifice. Abia când pandemia dă înapoi, se evidențiază o tulpină dominantă și pot intra în acțiune vaccinurile.

Riscul unei catastrofe globale post vaccinare în masă

Concluziile dr. Mircea Pușcașu după conferința dr Geert Vander Bossche:

  1. La nivel global

– este indicat să fie oprită vaccinarea în masă pentru a preveni selectarea de tulpini care scapă de anticorpi (virus escape);
– promovarea imunității comunitare prin relaxarea selectivă a măsurilor de contenție recomandate și prin permiterea expunerii pasive la virus a celor tineri și sănătoși;
– programe de sănătate (screening + terapie) naționale pentru depistarea persoanelor vulnerabile și consolidarea imunității lor naturale;
– programe de protecție socială a celor vulnerabili (acces liber, non obligatoriu)

  1. La nivel individual

– este necesar să fie consolidată imunitatea naturală nespecifică (innate immunity): vit D3, Zinc, Quercitine, vit C, Glutation, Seleniu, Magneziu, somn (/melatonină), hidratare;
– să fie refuzată vaccinarea (care suprimă innate immunity, cum zicea și dr Bossche);
– protejarea celor vulnerabili.

Notă:
Dr Bossche nu s-a referit în această discuție deloc la imunitatea celulară, specifică și non-specifică. Sunt studii care indică faptul că în cazul covid-19 (dar și în cazul SARS și MERS) imunitatea celulară este foarte importantă, în special celulele NK (non-specifice) și celule T, CD4 și CD8 (specifice). Dar subiectul abordat prezenta un pericol mare legat de vaccinarea în masă, care presupune o discuție concentrată asupra dinamicii anticorpilor și nu a celulelor imunitare.

Citiţi şi:
De ce vaccinarea în masă în plină pandemie creează un monstru de nestăpânit. Apelul integral, tradus de ImunoMedica, al somității mondiale Geert Vanden Bossche
Vaccinezi mai mult, crește numărul cazurilor de covid și mortalitatea

 

yogaesoteric
12 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More