Au fost descoperiți anumiți viermi care mănâncă plastic. Acum, planeta va fi mai curată!

 

2 milioane de cutii din plastic sunt folosite în fiecare minut la nivel mondial. Munții din plastic care s-au acumulat de-a lungul anilor sunt greu de imaginat. Oamenii de știință caută să găsească o soluție, iar guvernele crează limite privind utilizarea acestui material. Cu toate acestea, problema rămâne una serioasă până în prezent. Totuși, situația poate fi salvată cu ajutorul unui singur vierme. Această descoperire neașteptată a provocat oamenii de știință să efectueze cercetări, iar rezultatele lor s-au dovedit a fi promițătoare.

Acest vierme este, de fapt, o omidă, numită „omida de ceară”. Acestea parazitează coloniile de albine și mănâncă ceară. Ea este, de asemenea, cumpărată ca hrană de către proprietarii de animale de terariu, cum ar fi șopârle. În unele experimente, viermele de ceară este chiar capabil să înlocuiască mamiferele. Și, după cum am aflat deja, a fost recent recunoscut ca fiind capabil să prevină distrugerea planetei.

Faptul că această omidă poate digera plastic, s-a demonstrat dintr-o fericită aparentă întâmplare. Profesorul Federica Bertocchini, apicultoare, a pus viermii de ceară într-o pungă de plastic, iar mai târziu a găsit numeroase găuri în ea. Împreună cu alți oameni de știință – Paolo Bombelli (Paolo Bombelli) și Christopher J. Howe – ea a organizat un studiu bazat pe incidentul cu punga de plastic, folosind 100 de viermi.

Ei au pus viermii în pungi de plastic și, după 40 de minute, au apărut găuri în ele. După 12 ore, greutatea din plastic a scăzut cu 92 mg. De asemenea, s-a dovedit că viermii distrug cu adevărat legăturile chimice de plastic, nu doar îl devorează.

Oamenii de știință cred că secretul se află în enzimele viermilor, care îi ajută să digere plasticul. În plus, ei demult consumă ceară, care este numit un „plastic natural”.

După ce cercetătorii vor înțelege cum să folosească enzima și cum are loc procesul de digestie al acestui vierme, ei vor fi cu un pas mai aproape de rezolvarea problemei gunoiului de plastic.


Citiți și:

«Insula Gunoaielor», micul petic de pământ nelocuit din Pacific în care zilnic ajung câteva tone de deșeuri din plastic 
India va interzice produsele de plastic de unică folosință… până în 2022. Respectarea angajamentului va avea un impact uriaș, la nivel mondial! 
DEZVĂLUIRI: Gunoaiele care ar putea relansa economia și «gunoaiele» care o distrug. Despre o invenție de miliarde de euro blocată de autorități! 

 

yogaesoteric
16 mai 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More