Australia: 163 de elevi de 12 ani au fost vaccinați „din greșeală”. Întrebat ce părere are, ministrul Sănătății, Brad Hazzard, a zis că „se mai petrece” și a plecat

Zeci de elevi ai unei școli de elită din Australia au fost vaccinați „din greșeală” cu serul covid de la Pfizer, care nu e disponibil decât adulților de peste 40 de ani sau aborigenilor de peste 16 ani.

Potrivit The Daily Mail, scandalul a izbucnit pe fondul protestului unor oameni incluși în așa-zisele „categorii de risc”, care este necesar să aștepte doza, în timp ce puținele doze existente sunt „risipite” pe tineri.

Aceasta, din cauză că stocul guvernamental de vaccinuri Pfizer e destul de redus în Australia, țară care a comandat cu precădere serul AstraZeneca, de care oamenii se feresc din cauza reacțiilor adverse ce includ formarea de cheaguri de sânge. Dar și Pfizer este „bogat” în reacții adverse – chiar dacă de altă natură –, înregistrând de 3 ori mai multe decese post-vaccinare decât AstraZeneca.

Ne-am obișnuit, însă, să constatăm că politica de răspuns la pandemie a guvernelor are legătură cu orice altceva decât cu argumentele științifice.

Întrebat de jurnaliști cum a fost posibil ca 163 de doze de Pfizer să fie „irosite” pe elevi de 12 ani, care nu sunt eligibili pentru injectarea cu acest ser, ministrul australian al Sănătății a considerat că întrebarea este jenantă, lipsită de respect față de „luptătorii din linia întâi”, și a răspuns, iritat: „A fost o eroare. Și ce dacă? Se mai petrece și așa ceva la un milion de injectări. Treceți peste!”.

Reacția angajatului public a fost cu atât mai șocantă cu cât, după acest răspuns, Brad Hazzard a părăsit conferința de presă, cauzând un vacarm de nedescris.

Citiţi şi:
93 de medici israelieni avertizează: Nu folosiți vaccinul anti covid-19 pe copii!
De ce victimele vaccinurilor au datoria să vorbească. Vaccinații mor sau se îmbolnăvesc grav pe capete. Realitatea este deja în sicriu, cu capacul dat la o parte
Refuzarea vaccinării din motive religioase

yogaesoteric
24 octombrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More