Refuzarea vaccinării din motive religioase

Toți angajații Washington Post, ziarul deținut de Jeff Bezos, au fost obligați să prezinte dovada vaccinării complete anti-covid-19 începând cu jumătatea lunii septembrie, aceasta fiind condiție de angajare, cu excepția celor care au motive religioase sau medicale pentru care nu se injectează.
Articolul care a preluat mesajul companiei nu dă însă și detalii despre aceste motive religioase. Ceva mai multe despre motivele religioase aflăm dintr-o știre din Marea Britanie, postată anterior pe site-ul nostru.

Pe scurt, în Marea Britanie, veganismul etic este echivalent cu o credință, iar aceşti vegani pot să nu fie de acord cu vaccinările deoarece respectivele vaccinuri au fost testate pe animale.

Unui creştin i se poate permite însă să nu fie de acord cu vaccinările deoarece sunt utilizate celule de la fetuși avortați? Treabă reală, iar Institutul Charlotte Lozier din Statele Unite chiar oferă, pe baza unei analize riguroase a literaturii științifice și a rezultatelor studiilor clinice, un repertoar precis al companiilor farmaceutice care utilizează sau nu linii celulare derivate de la fetușii avortați.

Din păcate, tema nu este dezbătuta în România nici de Patriarhie şi nici de mass-media.

Vaticanul însă s-a aplecat asupra chestiunii, dar mesajul transmis credincioşilor catolici, încă din decembrie 2020, este îngrozitor: utilizarea vaccinurilor anti-covid-19 este acceptabilă din punct de vedere moral chiar şi atunci când aceste produse farmaceutice utilizează linii celulare provenite din ţesuturile prelevate de la fetuşi avortaţi.

Iar în Grecia situația este şi mai oribilă, Sinodul transmiţând la sfârşitul lui iulie o enciclică în care credincioşilor li se spune cum că „Niciunul dintre vaccinurile covid-19 utilizate în țara noastră nu conține celule embrionare”.

Este absolut sigur faptul că Patriarhia Româna cunoaşte subiectul, cu atât mai mult cu cât chiar s-a şi manifestat în curtea sa cu patru ani în urmă (căci utilizarea liniilor celulare derivate de la fetușii avortați nu-i o treabă nouă): „VIDEO (interzis la tv): Ortodocşi manifestând la Patriarhie deoarece vaccinurile conţin celule din copii avortaţi iar Patriarhul pune preoţii să … susţină vaccinarea”.
De ce Patriarhia Româna tace totuşi, nu ştim. Biserica Elim Chicago nu tace însă, ba mai mult, îi susţine prin documente şi avocaţi pe cei care refuză vaccinarea tocmai din astfel de motive. Rău a ajuns Patriarhia Română dacă penticostalii îi dau lecţii de creştinism…

În concluzie:

Cum necum, se pare că în vest se mai poate refuza vaccinarea din motive religioase iar mai sus am dat trei exemple: la vegani, la penticostali şi chiar la angajaţii Washington Post. Acolo îi ajuta legea, organizaţii, avocaţi.

La noi Patriarhia nu ne ajută, o astfel de lege încă nu există și nu am auzit de vreo asociaţie care să se implice…

Citiți și:
Problemă etică pentru corporaţiile care vor să introducă vaccinarea obligatorie: veganii nu vor să se imunizeze, iar legea le dă dreptate
Lista oficială cu ce se bagă în vaccinuri: celule din rinichi de maimuţă verde şi din fetuși avortaţi, plus multe altele…
Dezvăluiri esenţiale referitoare la adevăratele scopuri ascunse ale acestei „pandemii”artificiale… (V)

yogaesoteric
23 octombrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More