În Australia se folosesc drone pentru detectarea celor care nu poartă mască afară


Autoritățile din Melbourne, Australia au folosit drone de supraveghere performante pentru a prinde persoanele care nu poartă măști, precum și pentru a scana vehiculele aflate la mai mult de 5 km de casă.

Aceste reguli au făcut parte din măsurile draconice instituite de autorităţi în regiunile în care s-a declarat „stare de dezastru” datorită numărului ridicat de cazuri de Covid-19.

Dronele au fost folosite, de asemenea, pentru a asigura că parcurile și locurile de joacă rămân goale.

Dispozitivele de supraveghere pot fi folosite până la o distanță de 7 km și produc imagini atât de clare încât pot „citi plăcuța cu numărul vehiculului de la 500 de metri distanță”.

Avocații în materie de confidențialitate sunt îngrijorați de faptul că nu există nicio clauză privind utilizarea acestei tehnologii și că drona ar putea să fie folosită în continuare pentru a spiona cetățenii și după încheierea pandemiei.

7News Melbourne a vorbit cu doi rezidenți care au spus că nu sunt îngrijorați pentru că ei se conformează regulilor și nu au „nimic de ascuns” – clasica replică a celor care nu văd mai departe de lungul nasului şi acceptă orbeşte toate excesele de putere ale guvernanţilor.

Au existat mai multe cazuri în care poliția a recurs la forță fizică împotriva oamenilor pentru că nu purtau mască, inclusiv un incident în care o femeie a fost imobilizată la podea de către un ofițer de poliție bărbat.

De asemenea, poliția a primit puterea de a intra în casele oamenilor fără mandat și de a efectua percheziții.

Șoferilor li se cere să prezinte actele la punctele de control aflate la intrarea pe autostrăzi, în drumul lor către locul de muncă.

Oricine era prins afară fără mască sau încălca restricţia de circulaţie impusă între orele 20:00 – 5:00, risca o amendă considerabilă.

La aplicarea măsurilor au participat şi trupele armatei australiene, care au patrulat în parcuri și în alte zone în aer liber.

Astfel de măsuri vă fac să vă simţiţi în siguranţă?! Mai degrabă într-o puşcărie de proporţii planetare…

Citiţi şi:
Coronavirus: Măsurile de combatere sunt mai rele decât boala
Dronele urmăresc din aer respectarea măsurilor de izolare în Paris


yogaesoteric
16 septembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More