Australia a renunţat la expresiile „extremism islamic” şi „extremism de dreapta”, care au fost înlocuite cu „extremism violent cu motivaţie religioasă” şi „extremism violent cu motivaţie ideologică”

Serviciul de informaţii interne din Australia (ASIO) a renunţat la expresiile „extremism islamic” şi „extremism de dreapta” atunci când se referă la ameninţări violente, întrucât cele două sintagme „nu mai sunt adecvate scopului”.

În a doua sa evaluare a ameninţărilor pentru anul 2021, directorul general al ASIO, Mike Burgess, a explicat că expresiile respective vor fi înlocuite cu „extremism violent cu motivaţie religioasă” şi „extremism violent cu motivaţie ideologică”, care descriu mai precis ceea ce percep agenţiile australiene din domeniul securităţii.

Aceştia sunt termeni generali – şi pot exista circumstanţe unde este necesar să precizăm o ameninţare specifică ce se află în spatele lor – dar credem că această abordare va descrie mai exact şi mai flexibil activităţile referitoare la securitate”, a spus Burgess, care a prezentat evaluarea la Canberra.

El a menţionat că, din cauza mobilităţii fizice reduse în timpul pandemiei de covid-19, spionii străini şi extremiştii violenţi s-au orientat spre internet şi că, în ultimele 12 luni, un număr „din două cifre” de spioni străini şi apropiaţi ai lor au fost înlăturaţi din Australia sau au fost neutralizaţi.

Mike Burgess a amintit că nivelul ameninţării în Australia rămâne fixat la „probabil”, aşa cum era în urmă un an.

Pe de altă parte, şeful ASIO a anunţat că în 2020 agenţia pe care o conduce a dezmembrat o celulă de spionaj instalată în Australia de o putere străină. El nu a precizat numele ţării implicate, precizând doar că nu este vorba despre o ţară din regiune.

Celula respectivă a reuşit să recruteze o oficialitate australiană care avea acces la elemente sensibile ale tehnologiei de apărare, iar spionii străini implicaţi au fost expulzaţi din Australia, a explicat Burgess.

Citiți și:
Tucker Carlson despre noua iobăgie și experimentele totalitare din Australia și Noua Zeelandă
Adevărul care deranjează „corectitudinea politică”

 

yogaesoteric
27 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More