Baidu ia avânt în domeniul oamenilor digitali

Oamenii digitali au fost mult timp considerați portalul către Metavers.

La 6 iulie, o fată roșcată a preluat conducerea în conferința de presă premergătoare comunicării Congresului Mondial Baidu din 2022 și a servit drept vorbitor principal, controlor, interlocutor și prezentator de invitați pe tot parcursul conferinței, cu o imagine virtuală „tehnologică” și „profesională”.

Oamenii digitali practici intră în atenția publicului, iar omul digital al Baidu, Du Xiaoxiao, este unul dintre ei. Deși „principala sa sarcină” este aceea de a fi un asistent virtual de inteligență artificială pentru aplicația Baidu, Xiaoxiao primește, de asemenea, „identități multiple” practice:

Ea este o „pictoriță AI” care a participat la expoziția de absolvire a unui colegiu de artă de top din China, o „scriitoare AI” care a contestat cu succes propunerea de la examenul de admitere la colegiu și un „idol AI” care a compus cântece, s-a angajat în reclame și a lansat videoclipuri muzicale. Pictura, compunerea de muzică, găzduirea, scrierea și discuțiile…

Creativitatea și interactivitatea unice ale oamenilor digitali susținute de tehnologiile hardcore ale Baidu îi fac pe oameni să creadă că granița dintre lumea reală și Metavers este în curs de a fi spartă, iar oamenii digitali vor deveni un ajutor puternic pentru legătura strânsă cu viața de zi cu zi.

Există cu adevărat un om digital cu capacitate interactivă personalizată? Ce capacități neașteptate au fost conferite celui mai avansat om digital în dezvoltarea Metaversului până în prezent?

Citiți și:
8 trilioane de dolari: giganții tehnologici ai Chinei, lideri în Metavers!
Inteligența artificială, monopolul care va stăpâni lumea

 

yogaesoteric
4 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More