Bărbatul transsexual care și-a născut fiul critică personalul medical pentru că i-a spus „mamă” și susține că este „important” să NU mai legăm automat sarcina de statutul de a fi femeie

Un tată s-a plâns că asistentele au insistat să îi spună „mamă” în timpul sarcinii sale, deși este bărbat.

Bennett Kaspar-Williams, în vârstă de 37 de ani, din Los Angeles, și-a dat seama pentru prima dată că este transsexual în urmă cu aproximativ zece ani, în 2011, dar nu a început tranziția decât după trei ani. Apoi, șase ani mai târziu, în 2017, l-a găsit pe Malik, viitorul său soț – cu care s-a căsătorit în 2019.

Cuplul a decis că dorește să aibă copii și a cântărit opțiunile disponibile, deoarece aceasta însemna ca Bennett să întrerupă terapia hormonală cu testosteron pe care o urma de mai mulți ani pentru a permite ovarelor sale să funcționeze.

Bennett, care și-a operat jumătatea superioară a trupului, dar nu și organele genitale, a decis, în cele din urmă, că ar fi confortabil să încerce să conceapă și să poarte un copil.

A rămas însărcinat pe cale naturală la scurt timp, iar cuplul l-a întâmpinat pe fiul lor Hudson, prin cezariană, în octombrie 2020.

La doi ani după ce a început tratamentul hormonal, în vara anului 2015, Bennett a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-și îndepărta sânii – plătind 5.000 de dolari pentru această procedură.

Amintindu-și că a fost nevoie de operație pentru a-și da seama cât de nefericit era să aibă sâni feminini, el a spus: „A fost foarte eliberator. Am avut sentimentul că era ceva ce era necesar să fac, dar niciodată nu am avut o ură de sine față de sânii mei, așa cum au avut unele persoane trans. Nu am avut nici o disforie în legătură cu anumite părți ale trupului și nici acum nu am. Dar nu aș fi putut anticipa niciodată ce ușurare va fi pentru mine să constat că au dispărut. A fost o greutate imensă pe umerii mei.”

Cu toate acestea, a purta și a da naștere propriului copil nu a fost o decizie simplă pentru Bennett: „Întotdeauna am știut că există posibilitatea ca organismul meu să permită o sarcină, dar nu a fost ceva ce am vrut să fac până când nu am învățat cum să separ funcția trupului meu de orice noțiune de gen”, a spus Bennett.

Odată ce am învățat să mă gândesc la trupul meu ca la o unealtă și nu ca la o colecție de stereotipuri de gen, mi-am dat seama că pot fi atât persoana pe care mi-o doresc, cât și să aduc un copil pe lume. Nimeni nu poate ști cu adevărat dacă poate avea copii până când nu încearcă – a te naște cu un uter nu înseamnă că a concepe sau a purta un copil este o certitudine.”

De aceea este atât de important să nu mai definim «feminitatea» în termeni de «maternitate», pentru că este o falsă echivalență faptul că toate femeile pot deveni mame, că toate mamele își poartă copiii în pântece sau că toate persoanele care poartă copii sunt mame.”

Citiți și:
Agenda LGBT a avut întotdeauna ca scop controlul populației, dezvăluie un memorandum din 1969, scurs în presă
Nebunia în creștere a genului: Regatul Unit vrea ca formularea «femeie însărcinată» să se înlocuiască cu «persoană însărcinată»

 

yogaesoteric
20 martie 2023

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More