Belarus a declarat covid-19 boală psihică și a exclus-o de la boli infecțioase

Un articol de pe un site de satiră în limba rusă, care anunța că „Ministerul Sănătății din Belarus a declarat covid-19 boală psihică”, a fost distribuit intens în Rusia, iar apoi a fost tradus și publicat și de portaluri din România și Republica Moldova, atingând rapid mii de vizualizări şi distribuiri. Oamenii au apreciat din plin „ştirea”, nutrind speranţa că există măcar un loc în această lume unde psihoza este recunoscută şi tratată ca atare.

Ministerul Sănătății din Belarus a făcut modificări la standardul medical de stat. Principala inovație a fost extinderea numărului de boli mintale, a căror categorie a fost completată cu covid-19. Totodată, coronavirusul a fost exclus din categoria bolilor infecțioase. 

Conform noului standard, toți infectații covid-19, începând cu 1 august, sunt tratați în spitale psihiatrice, ceea ce va ajuta la eliberarea paturilor în alte instituții medicale din Belarus.

„De la începutul anului 2020, mulți cetățeni au căutat ajutor medical chiar și cu o ușoară creștere a temperaturii. Mulți oameni citesc site-uri web străine sau urmăresc canale TV străine, unde pseudo-experții vorbesc zilnic despre noi simptome ale coronavirusului. În acest context, mulți oameni cred că sunt bolnavi de o boală și, dacă le iese un test pozitiv, intră în panică. Și asta în condițiile în care testele nu pot fi de încredere, deoarece sunt experimentale. Prin urmare, Ministerul Sănătății a luat singura decizie corectă – să considere covid-19 o boală mintală cu tratament adecvat“, a declarat primul ministru adjunct al Sănătății din Belarus, Dmitry Pinevich.

În conformitate cu recomandările departamentului, toți cetățenii care solicită îngrijiri medicale de urgență vor fi plasați pentru tratament într-un spital de boli psihice. 

Președintele Belarusiei, Aleksandr Lukashenko, a caracterizat pandemia încă de la început ca fiind „o psihoză generalizată” și a refuzat să ia măsuri de carantină. 

Citiți și:

Umor stenic despre… situaţia cu coronavirusul

Covid, minciuna veacului

Nebunia covid: În Japonia, s-au sinucis mai mulți oameni într-o lună decât au murit din cauza virusului în tot anul

yogaesoteric

6 februarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More