„Beți încet, căci conține principii”

Vă mai aduceți aminte când o întreagă industrie de deontologi urla ca din gură din șarpe să nu se dea puterea într-o singură parte? Să nu fie puterea într-o singură mână?

Doamne, ce disperare era la gura lor! Cum se zvârcoleau ei de parcă venea sfârșitul lumii! Dacă ar fi intrat tancurile sovietice în țară, nu ar fi fost atât de disperați ca atunci când se rugau de noi cu cerul și cu pământul să votăm înțelept, să nu care cumva să fie puterea într-o singură mână.

Argumentele distinșilor deontologi evident că erau de-alea nobile, superioare, principiale. Argumente de adevărați deontologi perfecți, triști dar perfecți. Vezi tu, se considera că indiferent cine vine, nu e bine să fie puterea într-o singură mână. Că se dezechilibrează sistemul social. Că dispare chestia aia, cum îi zice, checks and balances, de o clamează toți deontologii atunci când le convine. Era un argument de-ăla de oameni superiori, care se scaldă în principii și mănâncă numa și numa Platon la micul dejun. Platon proaspăt, de fermă bio.

Evident că puterea nu era de dorit să fie într-o singură mână, pentru că nu era mâna lor. Acum, că e toată puterea la ei, dintr-o dată deontologii nu mai zic nici câr. Tac ca mortul în păpușoi. La fel de superior și de înțelept tac precum pe vremuri urlau să nu ajungă puterea la Dragnea sau la Ponta sau la Năstase sau la Iliescu sau la…

Sau la nu contează. Important era să nu fie puterea la PSD.

Acuma e bine. E absolut toată puterea în tabăra anti-PSD. Și principiile dintr-o dată nu mai contează. Președenția? La ei. Parlamentul? La ei. Guvernul? Tot la ei. Justiția, procurorii, generalii, serviciile secrete? Dintotdeauna la ei. Principalele primării ale României? București, inclusiv cel mai bogat sector, Brașov, Constanța, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu? Tot la ei.

Iete că, dintr-o dată, fără niciun pic de jenă, se poate să fie puterea într-o singură mână. Iete că nu mai moare nimeni. Iete că nu mai se petrece nicio catastrofă. Dintr-o dată, totul este excelent. Nu se mai clamează niciun principiu.

Oh, ba da. Era să uit. Încă mai există principii. Cum ar fi, de exemplu, că trebuie neapărat și Avocatul Poporului să fie demantelat, ca atunci să fie și mai perfect, și mai complet, și mai total. Și, dintr-o dată, nu a mai contat nimic. Au demis-o repede, pe genunchi, pe Renate Weber. Și iar au fost aplicate principii perfecte, de-alea cu geometrie variabilă.

Constituția? Un fleac. Nu contează. În Constituție sunt reguli clare când se poate demite Avocatul Poporului. Nu se pune. Au demis-o, pur și simplu. Cum au făcut, de altminteri, și cu conducerile presei de stat, Radio România și TVR. I-au demis pe repede înainte. Cât se poate de anticonstituțional.

Nu contează nimic. Nu contează Constituția. Nu contează legile. Nu contează regulamentele parlamentare. Nu contează nimic. Doar samavolnicia lor mereu, mereu, mereu justificată de trompetele deontoloage. Vă place ce principii perfecte au? De fapt, un singur principiu. Unul singur care contează cu adevărat: toată puterea la noi. În rest, păcăleală, gunoaie, șobolani, harneală de calitate superioară.

Doamne, ce mă bucur ce vă face. Doamne, ce bine că se petrece așa. Doamne, cum vă mai meritați fiecare centimetru de penetrare. Așa vă trebuie. Doar așa vă învățați minte.

Beți încet, căci conține principii.

Autor: Mirel Palada

Citiți și:
Pas cu pas spre dictatură şi stat totalitar: Klaus Iohannis deţine puterea absolută
Mediocrii și lichelele conduc România
Dictatura klauswerniană şi pandemia ticăloşiei globaliste creează monştri

 

yogaesoteric
29 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More