Biden și LGBT. Karine Jean-Pierre, afro-americană și lesbiană, adjunct al secretarului de presă la Casa Albă

Karine Jean-Pierre este ultima achiziție a președintelui SUA care și-a consolidat astfel echipa feminină pe care o dorea. Fiica unor imigranți haitieni, a devenit prima lesbiană numită purtător de cuvânt al guvernului pentru mass-media din celebra sală de presă James S. Brady.

Karine Jean-Pierre a scris miercuri, 26 mai, o pagină de istorie – apreciază presa internațională – apărând la biroul sălii de presă de la Casa Albă: a devenit a doua femeie de culoare care și-a asumat acest rol prestigios.

Or, o asemenea numire nu a mai avut loc de decenii. Prima femeie de culoare numită în această funcție a fost Judy Smith, sub președinția lui George H.W. Bush, în 1991.

Astăzi este o zi mare pentru Casa Albă”, a postat pe Twitter Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, cedându-i temporar locul adjunctei sale.

Este o mare onoare să fiu aici astăzi”, a spus aceasta din urmă, spunând că este conștientă de „dimensiunea istorică” a prezenței sale.

Născută în Martinica din părinți haitieni, Karine Jean-Pierre a devenit, de asemenea, prima femeie deschis homosexuală care a luat locul, în fața jurnaliștilor, în „James S. Brady Press Briefing Room”.

O carieră în politică

O figură îndelungată în lumea asociativă, Karine Jean-Pierre (40 de ani, francofonă) a lucrat la cele două campanii ale lui Barack Obama (2008 și 2012), apoi la cele ale lui Joe Biden în 2020, înainte de a se alătura echipei sale de la Casa Albă.

Ea a făcut deja ședințe de presă de la Air Force One, în timpul călătoriilor prezidențiale. Dar acestea sunt mai puțin impresionante decât „briefing-ul” zilnic, care este transmis în direct la televizor și unde cel mai mic pas greșit poate fi costisitor, scrie AFP.

Apariția lui Karine Jean-Pierre la pupitru are o însemnătate aparte, deoarece actuala deținătoare a prestigiosului post „White House Press Secretary”, Jen Psaki, a indicat că intenționează să-l cedeze în termen de un an.

„Sunt tot ce urăște Donald Trump”

Karine Jean-Pierre a explicat adesea cum cariera părinților ei a avut un impact decisiv asupra alegerilor și propriei sale cariere.

Sunt tot ceea ce urăște Donald Trump”, a explicat ea într-un videoclip pentru organizația MoveOn, unde a fost cândva o figură de frunte. „Sunt o femeie neagră, sunt homosexuală, sunt mamă.”

Cei doi părinți ai mei s-au născut în Haiti și au venit aici pentru visul american”, a adăugat ea, explicând că vrea să fie în măsură să-i explice fiicei sale într-o zi ce a făcut și cum s-a mobilizat în fața „nebuniei” președinției Trump.

Citiți și:
Joe Biden: Trup și suflet în slujba LGBT!
Joe Biden și-a dat acordul ca ambasadele SUA din lume să arboreze și steagul LGBT lângă cel al Americii

 

yogaesoteric
10 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More