Joe Biden și-a dat acordul ca ambasadele SUA din lume să arboreze și steagul LGBT lângă cel al Americii

Secretarul de stat american Antony Blinken a primit aprobarea ca ambasadele și consulatele SUA din întreaga lume să arboreze și steagul homosexualității pe același stâlp cu steagul american, informează Daily Wire.

Directiva lui Blinken a anulat politica administrației Trump, pusă în aplicare de secretatul Mike Pompeo, care a refuzat să permită arborarea acestui steag alături de cel al SUA, relatează Foreign Policy. Cu toate acestea, și pe vremea lui Trump era permisă afișarea simbolurilor LGBT, doar că nu în același loc cu simbolurile americane.

Potrivit telegramei confidențiale intrate în posesia Foreign Policy, Blinken a autorizat diplomații să desfășoare steagul curcubeu înainte de 17 mai, care este Ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei. Luna iunie este sărbătorită ca luna Pride în Statele Unite și multe alte țări.

Telegrama conținea o precizare, însă, spunând că autorizarea nu este o cerință, iar șefii de misiune care conduc fiecare ambasadă sau consulat pot alege dacă arborează pavilionul Pride sau prezintă alte simboluri care conturează sprijinul pentru drepturile LGBTQ pe baza a ceea ce este «adecvat în lumina condițiilor locale»”, scrie Foreign Policy.

În 2019, vicepreședintele de atunci, Mike Pence, a apărat reticența administrației Trump de a permite unui drapel legat de sexualitate să fluture pe același stâlp cu steagul care reprezintă națiunea. „Așa cum a spus președintele în noaptea în care am fost aleși, suntem mândri să putem servi fiecare american. Amândoi simțim aceasta foarte puternic, dar când vine vorba de pavilionul american, de ambasadele americane și de consulatele din întreaga lume, un singur steag american flutură acolo”, a declarat el pentru NBC News.

Unele ambasade americane au eludat directiva din era Trump. Ambasada SUA în Coreea de Sud, de exemplu, a afișat pe fațadă un steag mare Pride, fără să fie arborat pe un stâlp. Ulterior, a îndepărtat steagul în același timp în care Departamentul de Stat i-a ordonat să scoată un banner pentru Black Lives Matter.

Toate misiunile diplomatice ale SUA necesită aprobarea scrisă prealabilă din partea conducerii superioare a Departamentului de Stat din Washington pentru a afișa orice steag pe același pavilion cu steagul SUA, cu excepția unui steag de serviciu străin sau a unui steag care simbolizează prizonierii de război sau dispăruții în acțiune. În conformitate cu legislația SUA, astfel de steaguri sunt arborate sub steagul SUA”, a notat Foreign Policy.

Șefii de misiune sunt reprezentanții direcți ai președintelui în străinătate”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat pentru politică externă. „Departamentul își sprijină prerogativa de a gestiona operațiunile misiunii pentru a-și maximiza eficacitatea în acest rol, în limitele legislației și reglementărilor SUA.”

Contactat de New York Post, Departamentul de Stat a mai afirmat: „Președintele Biden crede că puterea Americii se găsește în diversitatea sa. America este mai puternică, acasă și în întreaga lume, când este inclusivă.”

Recunoscând că pentru fiecare țară contextul este diferit, ambasadele și consulatele SUA elaborează planuri individuale pentru a sensibiliza publicul cu privire la violența, abuzuri ale drepturilor omului și discriminarea ce vizează persoanele LGBTQI+, inclusiv afișaje exterioare adecvate”, se adaugă în comunicat.

Citiţi şi:
Joe Biden: Trup și suflet în slujba LGBT!
Joe Biden anulează decizia lui Trump și forțează spitalele să ofere proceduri de schimbare de sex

 

yogaesoteric
18 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More