Bill Gates și nucleara progresistă: Încă 20 de miliarde pentru hrana manipulată genetic, „combaterea bolilor” și egalitate de gen

Magnatul Bill Gates a anunțat în luna iulie că va dona 20 de miliarde de dolari fundației sale, astfel încât să își poată crește cheltuielile anuale.

Demersul face ca fundația să devină, foarte probabil, cea mai mare din lume, scrie The Washington Times și vizează combaterea și mai puternică a bolilor, răspândirea alimentelor modificate genetic, instaurarea egalității de gen etc.

Motivul spargerii pungii de către Gates este că invazia lui Putin în Ucraina „a blocat două decenii de progres”.

Donația, combinată cu cadoul de 3,1 miliarde de dolari al lui Warren Buffett, din luna iunie, aduce dotarea Fundației Bill și Melinda Gates la aproximativ 70 de miliarde de dolari, făcând-o una dintre cele mai mari, dacă nu chiar cea mai mare din lume.

Fundația Gates intenționează să-și crească bugetul anual cu 50% față de nivelurile de dinaintea pandemiei, la aproximativ 9 miliarde de dolari până în 2026. Fundația speră că această creștere a cheltuielilor va îmbunătăți educația, va reduce sărăcia și va îndrepta progresul global către stoparea bolilor și realizarea egalității de gen.

La webinarul „Hunger Pains: The Growing Global Food Crisis” (Suferințele foamei: Criza alimentară globală în creștere) din luna iulie, CEO-ul Fundației Gates, Mark Suzman, a declarat că două decenii de progrese au fost oprite de crizele globale actuale generate de invazia rusă. Cu toate acestea, creșterea productivității agricole în întreaga lume rămâne în cea mai mare parte în vigoare.

Avem instrumentele. Avem știința. Avem cunoștințele”, a spus Suzman. „Ceea ce mai este necesar este voința politică și resursele.”

Fundația Gates investește masiv în implementarea progreselor agricole în țările potrivite, oferind semințe de porumb rezistente la secetă sau orez rezistent la inundații zonelor care le pot folosi cel mai mult”, a mai spus Suzman, conform TWT.

Citiți și:
Sfârșitul creștinismului și sterilizarea tinerilor, principalele obiective ale campaniei de vaccinare a lui Bill Gates
Bill Gates primește 1 miliard de dolari de la marile companii pentru a finanța „energia verde”

 

yogaesoteric
10 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More