Bill Gates primește 1 miliard de dolari de la marile companii pentru a finanța „energia verde”

Printre primii participanți la inițiativa numită „Catalyst” se numără American Airlines, Bank of America, Boston Consulting Group și Microsoft. Suma colectată până în acest moment trece de un miliard de dolari, iar donațiile au fost acordate sub formă de subvenții, acțiuni și angajamente pentru dobândirea tehnologiilor avansate, precizează un purtător de cuvânt al organizației pentru AFP.

Lansată în iunie, Catalyst a încheiat deja parteneriate cu Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiții și Departamentul Energiei al SUA. Ideea este de a sprijini dezvoltarea noilor soluții energetice pentru combaterea schimbărilor climatice, prin reunirea sectoarelor public și privat și prin finanțarea etapelor de producție, înainte de comercializare. Alte companii sunt așteptate să se alăture inițiativei.

Accelerarea strategiilor

Proiectul se va concentra inițial pe accelerarea implementării a patru tehnologii: captarea directă a carbonului, hidrogenul verde, stocarea de energie pe termen lung și combustibilii durabili pentru aviație. Dar vor fi luate în calcul și alte inovații, pentru a reduce emisiile de carbon rezultate în urma producerii oțelului și cimentului, de exemplu.

Evitarea unei catastrofe climatice necesită o nouă revoluție industrială. Jumătate din tehnologia necesară pentru atingerea obiectivului zero emisii nu există încă sau costă prea mult pentru majoritatea statelor lumii”, transmite Bill Gates într-un comunicat. „Catalyst este conceput pentru a transforma acest fapt și pentru a oferi un mijloc eficient de a investi în viitorul nostru prin tehnologie curată”, spune fondatorul Microsoft.

Multe dintre companiile implicate au specificat sumele plătite. Fundația companiei de investiții BlackRock și Microsoft au donat fiecare câte 100 de milioane de dolari. American Airlines s-a angajat să investească 100 de milioane de dolari, iar ArcelorMittal intenționează să investească tot 100 de milioane de dolari în următorii cinci ani, prin intermediul XCarb Innovations Fund.

Citiți și:
Dictatura Verde – Planurile Comisiei Europene pentru taxarea emisiilor de carbon și dubla tranziție verde și digitală
Covid-ul și Schimbarea Climatică: Două manipulări după același manual
Carantina climatică – următorul tip de lockdown global care ni se pregătește?

 

yogaesoteric
6 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More