Bill Gates sprijină un plan în valoare de 1 miliard de dolari care ar supraveghea Pământul cu sateliți video

Bill Gates, alături de gigantul japonez de tehnologie Softbank, sprijină o companie din Washington să lanseze o rețea de sateliți video care vor acoperi Pământul, pentru a transmite imagini în direct despre planeta noastră, potrivit publicației The Telegraph, citate de Forbes România.

Compania EarthNow intenționează să lanseze 500 de sateliți ce urmează a acoperi atmosfera Terrei, pentru a transmite imagini live cu doar o secundă de întârziere.

EarthNow are sediul la Washington și are susținerea gigantului francez Airbus, a conglomeratului japonez Softbank și a omniprezentului Gates.

Fondatorul EarthNow, Russel Hannigan, a declarat, citat de The Telegraph, că „obiectivul nostru este simplu; vrem să le oferim oamenilor transmisiuni cu Pământul în timp real”.

Hannigan a declarat pentru Wall Street Journal că întregul cost al proiectului se poate ridica la 1 miliard de dolari, deși companiile nu au dezvăluit valoarea investiției. Hannigan a spus că prima finanțare pe care o vor primi va acoperi etapa de planificare a proiectului.

Unele dintre aplicații vor include servicii destinate atât guvernelor, cât și clienților comerciali, precum și urmărirea pescuitului ilegal, a sistemelor meteorologice sau monitorizarea migrațiilor naturale. EarthNow a spus că, de asemenea, va permite vizualizarea live a transmisiunilor pe smartphone sau tabletă.

Credem că posibilitatea de a vedea și de a înțelege Pământul în direct și fără nicio perdea ne va ajuta pe toți să apreciem mai bine și, în final, să avem grijă de singura noastră casă”, a mai spus Hannigan.

Bill Gates este cunoscut pentru preocuparea constantă pe care o are cu „salvarea” planetei: de la investițiile în vaccinuri, la reducerea poluării prin consumul de carne artificială și stoparea încălzirii globale prin blocarea razelui Soarelui.

Citiți și:
De la bioetică la eugenie
«Hrana artificială» produsă de compania Impossible Foods, sponsorizată de Bill Gates și Google…
Visul lui Bill Gates: vaccinarea obligatorie la nivel mondial!

 

yogaesoteric
17 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More