«Hrana artificială» produsă de compania Impossible Foods, sponsorizată de Bill Gates și Google…


… este compusă din organisme modificate genetic (OMG) și glutamat monosodic (GMS)
Mai uimește aceasta – oare? – pe cineva?


Când vine vorba de inovații în Silicon Valley, nimic nu este inviolabil – inclusiv carnea! O echipă de ingineri chimiști a dezvoltat un nou tip de carne artificială sub brandul Impossible Foods care, cu sprijinul lui Bill Gates, Google și a multor alți suspecți de serviciu, este promovată ca o alternativă viabilă a cărnii. Noul produs arată, are gustul și mirosul cărnii adevărate, dar sub stratul suculent se regăsesc ingrediente toxice precum organisme modificate genetic, glutamat monosodic, vitamine artificiale și tot felul de alte toxine.

Acest concept, care pe mulți deja nu îi mai surprinde, are ca argument „sustenabilitatea” omenirii și se centrează pe eliminarea din lanțul alimentar a produselor din carne și înlocuirea lor cu unele produse etichetate ca fiind „din plante”. Motto-ul Impossible Foods este acela că produsele sunt făcute „în totalitate din plante” – o minciună uriașă, care iese la iveală dacă arunci o privire pe lista de ingrediente.

Pe listă sunt incluse delicii precum proteine vegetale hidrolizate, făină de soia degresată, folosită adesea ca „expandant” al cărnii, a.k.a. umplutură ieftină. Proteinele vegetale de toate felurile sunt îmbogățite cu glutamați, ce le poziționează în familia GMS (glutamat monosodic). GMS, așa cum poate știți, este considerat a fi o excitotoxină ce distruge rapid celulele neuronale, astfel că noul tip de carne artificială nu este deloc o alternativă sănătoasă și hrănitoare, așa cum susțin reclamele Impossible Foods.

Alte derivate pline cu GMS care se regăsesc în carnea artificială de la Impossible Foods sunt extractul de drojdie și proteine de soia sintetizate, ambele fiind de cele mai multe ori de natură transgenică. Aceasta înseamnă că inginerii de laborator au inserat ADN artificial în plantele originale ce produceau aceste ingrediente, iar ulterior acestea sunt extrem de procesate și ajung să aibă o valoare nutritivă foarte scăzută.

Dar asta nu este tot! „Burgerii” Impossible Foods conțin de asemenea un ingredient neobișnuit, cunoscut sub denumirea de „leghemoglobină” (hemoglobina tulpinii), pe care April Glaser, scriitoare la Recode.net, o descrie ca fiind „sânge vegetal”. Unii spun că este asemănătoare sângelui din carnea adevărată, dar provine din plante – sau cel puțin poate fi sintetizat din plante, anume ca să imite sângele.

„Leghemoglobina este o substanță asemănătoare unui compus al sângelui, numit «hemo» (NT eng. – heme – pigmentul roșu al sângelui), care se găsește în concentrație mare în carne. Inginerii de la Impossible Foods au găsit o cale să îl izoleze și să îl extragă din cereale precum soia și trifoi, inventând astfel leghemoglobina”, scrie Glaser.
Vă mai este foame cumva?

Același om care crede că vaccinurile ajută la reducerea populației este un mare sponsor al cărnii artificiale de la Impossible Foods.

Un argument invocat pentru promovarea unor astfel de produse sintetice este acela că producția de carne participă la încălzirea globală, ce amenință întreaga planetă, ceea ce duce la nevoia de mâncare bazată pe plante, precum carnea artificială. Însă promotorii hranei sintetice nu menționează deloc care este impactul asupra planetei pe care îl are producerea ingredientelor artificiale. Organismele modificate genetic (OMG) de exemplu, sunt un coșmar pentru ambient.

Bill Gates, omul care în mod repetat a afirmat că dacă mai mulți oameni s-ar vaccina, aceasta ar ajuta la reducerea populației planetei, este un sponsor major al Impossible Foods, așa cum menționam încă de la început. Majoritatea celor 182 milioane de dolari capital social folosiți pentru a lansa compania în 2011, provin de la Gates, amănunt care ar fi necesar să trezească următoarea întrebare în mintea tuturor care cunosc câte ceva despre acest susținător al eugeniei: Cu ce scop finanțează el așa ceva? Răspunsul este unul de natură a descuraja oamenii să recurgă la noile mâncăruri imposibile, cu siguranță.


Citiți și:

Organismele modificate genetic sunt de 125 de ori mai periculoase decât se ştia

Manevrele de culise ce au permis organismelor modificate genetic să «intre ca-n brânză» în România

Glutamatul monosodic ne distruge neuronii

 

yogaesoteric
3 iulie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More