Bill Gates susține că țările în curs de dezvoltare nu ar trebui să producă vaccinuri. Criticii: Este dezgustător!

Cine l-a numit pe acest miliardar șeful Organizației Mondiale a Sănătății? El singur!

Într-un interviu acordat de Bill Gates celor de la Sky News, miliardarul a declarat că țările în curs de dezvoltare nu ar trebui să producă vaccinuri și, totodată, a susținut întâietatea țărilor bogate la vacccinare, potrivit Aleph News.

Gates a afirmat: „Există un număr limitat de fabrici de vaccinuri în lume, iar oamenii sunt foarte serioși în ceea ce privește siguranța vaccinurilor. Nu proprietatea intelectuală împiedică să se petreacă aceasta. Nu este ca și cum ar exista o fabrică de vaccinuri inactivă, cu aprobare de la autoritățile de reglementare, care să producă vaccinuri sigure ca prin magie. Trebuie făcute studii clinice, iar procesul de fabricare să fie urmărit într-un mod foarte atent.

Faptul că acum vaccinăm persoane de 30 de ani în Marea Britanie și SUA, iar în Brazilia sau Africa de Sud nu sunt vaccinați toți cei de peste 60 de ani nu este corect, dar în trei sau patru luni, vaccinul va ajunge la toate țările care sunt într-o situație gravă.”

Afirmațiile miliardarului au stârnit o serie de critici în mediul online, printre cele mai vocale fiind ale unei profesoare de drept la Universitatea din Essex, care susține că „Gates vorbește de parcă toată decesele din India sunt inevitabile, dar statele din vest vor veni în ajutor. În realitate, SUA și Marea Britanie își țin genunchiul pe gâtul țărilor în curs de dezvoltare, refuzând să încalce drepturile de proprietate intelectuală. Este dezgustător”. Şi directorul organizației Global Justice Now şi-a exprimat răspicat indignarea: „Cine l-a numit pe acest miliardar șeful Organizației Mondiale a Sănătății? El singur!”.

Jurnalistul Stephen Byranyi a reacționat la rândul lui la afirmațiile miliardarului: „Se comportă ca un optimist, dar de fapt are o viziune cu adevărat sumbră asupra lumii. Nu putem face mai multe vaccinuri, nu putem compromite profiturile, nu putem avea încredere în țările sărace cu tehnologia noastră și ei vor primi resturile după ce noi vom mânca. Groaznic.

Citiţi şi:
Visul lui Bill Gates: vaccinarea obligatorie la nivel mondial!
Vaccinarea Bill Gates lasă paralizați 496.000 de copii în India

 

yogaesoteric
15 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More