Bioenergie

Bioenergia este un concept apărut şi vehiculat mai ales în Europa de Est, legat de aceeaşi forţă universală a vieţii, despre care se crede că leagă toate lucrurile şi fiinţele între ele, şi care poate fi controlată şi direcţionată prin forţa voinţei. Această bioenergie este folosită în disciplinele cu profil terapeutic din Europa răsăriteană. Termenul de “bioenergie” a fost împrumutat de la Wilhelm Reich, care l-a folosit pentru prima oară în descrierea energiei vieţii din interiorul fiinţei umane.

Se consideră că bioenergia iradiază din corpul uman, fiind asociată cu fenomene psihice, precum psihokinezia (PK). Teoriile ştiinţifice avansate de către parapsihologii din fostele ţări comuniste specifică cu claritate dacă această forţă emană chiar din fiinţa umană sau dacă ea este adusă din exterior fiind doar canalizată apoi în corpul fizic. Bioenergia şi aplicaţiile ei au făcut obiectul unor cercetări foarte interesante, dar şi extrem de ocultate, din Cehoslovacia şi Uniunea Sovietică, ţări care susţineau că sunt capabile să stocheze această energie biologică în generatori.

În vindecare, termenul de “bioenergie” a fost aplicat de cercetătorul ceh Zdenek Rejdak, care a folosit-o într-o metodă de vindecare prin atingere, tehnică ce nu avea legătură cu operările cu bioenergie ale lui Reich, dar se baza pe viziunea yoghină asupra prana-ei. Metoda presupune transmiterea de energie vitală de la vindecător la pacientul al cărui câmp energetic este diminuat şi dezechilibrat. Transmisia energetică se face prin “biocurenţii” din aură şi poate fi realizată inclusiv la distanţă.

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More